firmek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ultratouch, dobrze wiedziec. Tylko jesli sie nie myle w takim przypadku zejdzie wiecej srodka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Porównywalnie do tego stopnia ,że ja nie widzę różnicy w blasku przy obydwu metodach. S&G jest dość wydajny ale nie pozwala mu na to oryginalny atomizer który za dużo dozuje.Ja najpierw daje dwa pełne strzały na ręcznik i później w zależności od elementu - maska,dach 2 razy; błotniki po razie; drzwi po 2 takie do połowy spustu itd. Efektem jest bardzo przyjemne osuszanie i brak zacieków połączony z dobrym glossem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Prawidłowe użycie UC wygląda tak: nakładam na pada wcieram a później wycieram MF ? A czy po użyciu UC można od razu nakładać clinera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 SV Pneu Mat A coś bardziej budżetowego? ValetPRO Dionysus Glitz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Werkstat AJT tak ?Teraz nałożyłem na auto CarLack68 Nano Systematic Care, i fajnie to wygląda na srebrnym kolorku Grandziaka Tak Werkstata miałem na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ultratouch, dzieki za podpowiedz. Sprubuje ta metoda, chociaz czesto myje na myjkach bezdotykowych (mam taka gdzie moge spokojnie umyc wiadrami) gdzie na koniec mozna splokac auto woda zdeminaralizowana. W ten sposbob nie zostaja zacieki, ale majac dostep wylacznie do zwyklej wody mysle, ze warto sprobowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 SV Pneu Matt A coś bardziej budżetowego? ValetPRO Dionysus Glitz Cena taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Cena taka sama Pięknie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam, Panowie dziękuje za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Prawidłowe użycie UC wygląda tak: nakładam na pada wcieram a później wycieram MF ? A czy po użyciu UC można od razu nakładać clinera ? Tak... ja czasem jak mam wenę to po UC spłukuje i wysuszam auto, ale nie ma takiej potrzeby. Potem cleaner i wosk A ja mam takie pytanko... który wosk z testerów DODO najbardziej nada się do grafitu (szary) Audi. Póki co chyba wezmę Blue Velvet'a? Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Auto (p306) będzie szło do lakierowania na kilka elementów, zrobić wcześniej korektę całości + wosk czy poczekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A ja mam takie pytanko... który wosk z testerów DODO najbardziej nada się do grafitu (szary) Audi. Póki co chyba wezmę Blue Velvet'a? Co sądzicie? Tutaj robiłem UC/DJ LP/DJ BV, będzie Pan zadowolony Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 rufus295, dzięki... właśnie cały proces chcę zrobić z tych samych środków co Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Na wstępie chciałbym życzyć wszystkim Wesołych Świąt Do rzeczy... Nie mam czasu na korektę ale mam PB BH Mam zamiar wyglinkować autko, później 2 warstwy BH i na to colli 476. Pytanie w jakich odstępach czasowych nakładać to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Evo, kuflik, Cwaniaczki ale pneu 470ml kosztuje 109zł a dionysus 500ml już 65zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ma ktoś w ulubionych, albo pamięta takie wiadro na wode co można je szczelnie zamknąć/zakręcić pokrywke? Jakoś nie moge trafić na to prosze o linka (jest dostępne w Polsce?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wiadro z castoramy i masz przy kasie do kupienia pokrywki do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 niestety do wersji 12L nie wchodzi na samo dno grit guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1301 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Otóż do tej pory do mycia auta stosowałem szampony z marketów i zostały mi ich spore zapasy wiec chciałem zapytać czy mogę te szampony wykorzystać do mycia auta metodą na 2 wiadra. Mowa o: 1. http://www.olejesmary.eu/kosmetyki-samo ... skiem.html 2. http://www.rimkowalczyk.pl/k2-express-p ... skiem.html Czy "niby wosk" zawarty w tych szamponach nie przeszkodzi mi w robieniu korekty lakieru Meg's UC na wcześniej przygotowaną powierzchnie i muszę koniecznie kupić inny szampon? Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jak używacie apc megsa itd do czyszczenia plastikow we wnetrzu? spsikac wilogotną mikrofibre apc, wykrecic i wtedy wycierac wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wiadro z castoramy i masz przy kasie do kupienia pokrywki do niego. Pamiętam, że był jakiś filmik, a na nim ktoś nabijał na wiaderko taką ''tuleje'' i później można było nakręcić na nią pokrywke (normalnie był gwint) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Pamiętam, że był jakiś filmik, a na nim ktoś nabijał na wiaderko taką ''tuleje'' i później można było nakręcić na nią pokrywke (normalnie był gwint) showcarshine ma w ofercie takie pokrywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 O właśnie o to mi chodziło dzięki Ale teraz które wiadro pod to podejdzie? jakieś z castoramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Michal1301, ja od zawsze myje na dwa wiadra - nawet używając marketowych środków. Ostatnio new beetla (o którym pisałem na forum) też myłem marketowym szamponem - zaleta jest taka, że szyby ładnie kropelkują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 który producent ma w swojej ofercie kolorową pianę ? to autobrite ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi