Administrator AreK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ...są dwie wersje. Wygląd taki sam, jedna jest wewnętrzna a druga zewnętrzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 lz, z tego co kojarzę, to Muc-Off robi fajne szczotki. A ta akurat jest właśnie do nadkoli A te nie sprawdzą się lepiej w tej roli: http://www.pielegnowacauto.pl/szczotka- ... brush.html http://www.pielegnowacauto.pl/szczotka- ... brush.html ? Przypominam, że wcześniej była omawiana ta: http://www.pielegnowacauto.pl/szczotka- ... brush.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Co lepiej użyć meguiars ultimate polish czy deep crystal polish step 2? Zależy mi na uzyskaniu gładkiego lakieru i efektu mokrego lakieru potem nałożony zostanie wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 A te nie sprawdzą się lepiej w tej roli: http://www.pielegnowacaut...wash-brush.html http://www.pielegnowacaut...ling-brush.html ? Do nadkoli ta pierwsza duża Ta druga mała do niczego w nadkolach się nie przyda chyba że nadkola materiałowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 czesc orientujecie się czym można skleić gąbkę w fotelu. pacjent fiat punto, zapadnięta prawa strona fotela kierowcy. prawdopodobnie gąbka sie przecięła na stelażu i wypchnęło ją na tył fotela. rozbiore fotel i teraz pytanie czym ją przykleić? są jakieś specjalne kleje do gąbek czy może być putapren? jak będę miał rozebrany fotel to może lepiej tapicerkę do pralki rzucić na delikatne pranie? prałem ekstrakcyjne w zeszłym roku to auto ale jest tak zapuszczone że nie mogłem osiagnać 100% zadowolenia a uzywałem APC, ValetPro Heavy Duty, tersusa, proszku rm760 i nawet vanischa. [ Dodano: 24 Czerwiec 2012, 14:37 ] czym sie różni Meguiar's APC Plus (pomarańczowy kolor) od Meguiar's All Purpose Cleaner (tego zielonego) mam bilt hamber hd ale chciałem sprawic sobie coś delikatniejszego do środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 czescorientujecie się czym można skleić gąbkę w fotelu. pacjent fiat punto, zapadnięta prawa strona fotela kierowcy. prawdopodobnie gąbka sie przecięła na stelażu i wypchnęło ją na tył fotela. rozbiore fotel i teraz pytanie czym ją przykleić? są jakieś specjalne kleje do gąbek czy może być putapren? jak będę miał rozebrany fotel to może lepiej tapicerkę do pralki rzucić na delikatne pranie? prałem ekstrakcyjne w zeszłym roku to auto ale jest tak zapuszczone że nie mogłem osiagnać 100% zadowolenia a uzywałem APC, ValetPro Heavy Duty, tersusa, proszku rm760 i nawet vanischa. [ Dodano: 24 Czerwiec 2012, 14:37 ] czym sie różni Meguiar's APC Plus (pomarańczowy kolor) od Meguiar's All Purpose Cleaner (tego zielonego) mam bilt hamber hd ale chciałem sprawic sobie coś delikatniejszego do środka Butapren to klej kontaktowy wiec sklei gąbeczkę. Posmaruj najpierw 2 połowy do całkowitego wyschnięcia i kolejna warstwa już klejąca. Pomarańczowy MEGS to koncentrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Oba APC od megsa są koncentratami. A różnią się chyba tylko zapachem i kolorem Kwestie ceny pomijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Pomaraczowe mniej się pieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Panowie... mój problem dotyczy APC. Szczerze mówiąc to jestem zawiedziony produktem od Shiny Garage. Jest to moje pierwsze APC i może moje oczekiwanie były zbyt duże? 1) Rozcieńczyłem 1:10 - domywanie na poziomie wody... a plastiki wysuszyło (na szczęście dressing to przykrył; trochę udało się tej chemii zmyć wodą). 2) Rozcieńczenie 1:4 - próbowałem na zawiasy, pryskałem dość obficie i czekałem, żeby zadziałało - czynność powtórzyłem ze 3x... efekt? myślę, że niewielki. Wszyscy polecali APC, a dla mnie działanie marne. Albo ja nie potrafię "tego obsługiwać", albo ten produkt to lipa. Jasny plastik - po wytarciu MF było widać, że brudny - użyłem po raz 3 APC i bez zmian (1:15, żeby mi nie wysuszyło jak poprzednio). W ogóle czy może to poleżeć chociaż chwilkę na kokpicie? Ja od razu wycieram, żeby nie pozostały plamy jak za pierwszym razem. @ediit Może spróbować jeszcze wnęki w rozcieńczeniu 1:1? Jeśli zostanie "biały nalot" to bez problemu go usunę wodą? Teraz pomyślałem, że na taki syf 1:4 mogło być zbyt słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 sebek0720, bezdotykowo robiłeś? APC trzeba pędzelkować albo MF wycierać. Bezdotykowo raczej każde APC ma marny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 We wnętrzu tylko MF. Zawiasy pędzelkowałem i to dość długo. Jak wrócę w piątek do domu to spróbuję 1:1 - bo to moje początki i robiłem to pierwszy raz,więc syf ogromny. We wnętrzu mogę pryskać bezpośrednio na kokpit i pędzelkować jakiś czas? Boję się, że mi plastik wysuszy, chyba, że zmniejszę stężenie do 1:20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 sebek0720, tak możesz w środku pędzelkować. Ogólnie próbuj od jak najmniejszych stężeń, a jeśli nie dają rady leć w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Mam pytanie zależy mi na usunięciu rys w okolicy klamek? czego lepiej użyć? scratch x2.0 czy ultimate compound. Czytałem, że do miejscowego użycia lepszy będzie scratch x2.0 ale czy nie będzie on za słaby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Mam pytanie zależy mi na usunięciu rys w okolicy klamek? czego lepiej użyć? scratch x2.0 czy ultimate compound. Czytałem, że do miejscowego użycia lepszy będzie scratch x2.0 ale czy nie będzie on za słaby? Jeden i drugi na pewno pomoże kwestia włożonego czasu w tą prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 posmarowanie jednej i drugiej gąbki butaprenem, wyschnięcie kleju jeszcze raz posmarować i złożyć obie częśći? jesli bym posmarował jedna i druga i od razu złozył to będzie słabiej trzymało? ile musi schnąć taki klej żeby można było składać fotel? [ Dodano: 24 Czerwiec 2012, 19:35 ] sebek0720 kup sobie bilt hamber hd nie bedziesz zawiedziony 1:10 wyczyści wszystko, jak by gdzieś przystawił naprawdę zaschniety smar to benzyna ekstrakcyjna, pędzelek i błysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Mam pytanie zależy mi na usunięciu rys w okolicy klamek? czego lepiej użyć? scratch x2.0 czy ultimate compound. Czytałem, że do miejscowego użycia lepszy będzie scratch x2.0 ale czy nie będzie on za słaby? Jeden i drugi na pewno pomoże kwestia włożonego czasu w tą prace No i czy aplikator będzie twardy czy miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 dzinkins czyli co radzisz bardziej? Dodam że jest to renault (jeśli coś to zmienia) na forum audi pisali że scratchx2.0 jest daremny sam już nie wiem im więcej czytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 posmarowanie jednej i drugiej gąbki butaprenem, wyschnięcie kleju jeszcze raz posmarować i złożyć obie częśći? jesli bym posmarował jedna i druga i od razu złozył to będzie słabiej trzymało? ile musi schnąć taki klej żeby można było składać fotel? Mój dziadek jest szewcem i pracuje z tym klejem dłużej niż ja jestem na tym parszywym świecie. tłumaczył mi że jak ma być dobrze/mocno sklejone to sposób na 4 warstwy jest idealnym rozwiązaniem. Smarując gąbeczkę 1 warstwą na stronę i sklejając część kleju w nią wchłonie i osłabi spojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wyleciało mi trochę płynu do mycia szyb na fotel i zrobiła się niewielka plama, nie posiadam specjalnego płynu do mycia tapicerki natomiast mam APC Cyclone. Czy mogę zastosować owy preparat do zmycia plamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Jest sens aplikowania dodatkowej warstwy Dodo Juce na nałożony wcześniej Finish kare 1000p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 danielek., ja bym to raczej odwrotnie zrobił. Najpierw DJ, a FK1000p, żeby podtrzymać efekt DJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 24 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 danielek., oczywiście, że jest - for fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 danielek., ja bym to raczej odwrotnie zrobił. Najpierw DJ, a FK1000p, żeby podtrzymać efekt DJ Ecimo Z tego co mi wiadomo to kolejność jest Cleaner-> sealant->wosk. A nie odwrotnie. Ja już poruszałem ten temat w tym poście http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wielebny, wiem że jest taka kolejność ale tu jest pytanie o dwa woski a nie o sealant. Chyba, że o czymś nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Maciej FK1000p to bardziej sealant niż wosk. Sama chemia i wątpię aby coś tam było naturalnego. Zupełnie jak w colli serii 4 i 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi