dzinkins Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Colli 476s ten typ tak ma jest gdzieś o tym temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Colli 476s 1 Jechać opłukać 2 Finish Kare Extra Slick Final Body Shine (Coś tam pomoże). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 @dzinkins a którego wosku się kurz nie trzyma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Nowosci Zymola ten qd i nowy szampon mial ktos juz okazje stosowac:)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Duragloss nu polish vs Autoglym Car Glass Polish vs Dodo Juice Supernatural glass polish - który wydaje się być najrozsądniejszy, i który ma najmocniejszą siłę 'polerowania' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Koledzy, jak czyscic futro po kazdym przejezdzie? taka sama szczotka jak zwykle pady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Aivars, czymś takim http://www.all4auto.pl/shiny-garage-urzadzenie-do-czyszczenia-padowgabek-polerskich-p22.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Koledzy, jak czyscic futro po kazdym przejezdzie? taka sama szczotka jak zwykle pady? ja czyszcze taka sama szczoteczka co pady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Poleruje klosz lampy po użyciu papierów 1000->1200->1500->2000->2500. Robie całość RĘCZNIE z użyciem tri-color i UC megsa. Po 3 godzinach na lampe (3 godziny samego polerowania) klosz nadal posiada mikro ryski. Mimo że dla niektórych są one niewidoczne, chciałbym się ich pozbyć. Czy jest sens stosowania SRP czy musze komuś oddać na maszynowe dokończenie? Mógłbym jeszcze pomachać ze 2 godziny na lampe, ale niebardzo to coś już zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Pojedź z papierem do 3000, a najlepiej jeszcze wyżej. Ale generalnie wyciagnie szlifu ręcznie, nawet tak zacnym produktem jakim jest UC + tricolor jest ciężkie i małoefektywne - łap się za maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Poleruje klosz lampy po użyciu papierów 1000->1200->1500->2000->2500. Robie całość RĘCZNIE z użyciem tri-color i UC megsa. Po 3 godzinach na lampe (3 godziny samego polerowania) klosz nadal posiada mikro ryski. Mimo że dla niektórych są one niewidoczne, chciałbym się ich pozbyć. Czy jest sens stosowania SRP czy musze komuś oddać na maszynowe dokończenie? Mógłbym jeszcze pomachać ze 2 godziny na lampe, ale niebardzo to coś już zmienia. Po papierkach ciężko ręcznie osiągnąć "perfekt" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Pojedź z papierem do 3000 A taki papier jest do dostania w ogóle? Bo w dobrym sklepie, jakim się zaopatrzam, kończą się papiery na 2500.łap się za maszynę. Chciałbym być w takowej posiadaniu Po papierkach ciężko ręcznie osiągnąć "perfekt" Słyszałem to już na forum, jak się pytałem o wyprowadzanie po 2500... Na prawde osiągnąłem już efekt jakiego się nie spodziewałem, więc myślałem że może się uda jeszcze dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 cyga, Są i 4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 cyga, Są i 4000 Musze zmienić sklep! No to świetnie... 6 godzin polerowania i poniekąd musze zaczynać od nowa. Teraz tylko znaleźć taki papier Swoją drogą to czy to nie jest tak, że jak mam niektóre ryski wciąż widoczne bez słońca (ale trzeba się troche przyjrzeć) to są one GŁĘBSZE od tych co się udało wyprowadzić? A skoro tak, to czy jestem w stanie to poprawić papierami >2500 jadąc po całym kloszu? EDIT: Cholera, jednak mają w tym sklepie papiery p3000 i p4000 (ten drugi to 14zł za sztuke!!!!). Nie zwróciłem na nie uwagi, bo są tylko jako krążki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Wprawdzie nie ma tutaj papieru 4000 ale jest 3000 i nawet 5000 jakbyś chciał. http://showcarshine.pl/54-wet-sand-itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Wprawdzie nie ma tutaj papieru 4000 ale jest 3000 i nawet 5000 jakbyś chciał.http://showcarshine.pl/54-wet-sand-itp. Nawet nie musze szukać! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 koledzy jakie zrobic stężenie BILT HAMBER SURFEX HD do czyszczenia deski i plastików wewnatrz auta. wneki robiłem 1:10 moge tym samym srodek poleciec czy słabszym lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 tasek, jesli masz plastiki równie brudne co wnęki to tyle samo a tak poważnie to celowałbym w 1:15-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zakładając scenariusz taki, że nie musze mieć 100% korekty na lampach, ale za to 100% wyglądu, czy pokrycie ich SRP a potem fk hi-temp przykryje niedoskonałości po ręcznej korekcie tak żeby nie były widoczne na lampach? Mało informacji na sieci o stosowaniu tej dwójki z lampami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 tasek ja mam do wnetrza 1:30 i usuwa tez ciezszy brud bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 tasek, na 99% krzywdy nie zrobisz ale zawsze radzę przeprowadzić test w mało widocznym miejscu. cyga, Wszystko zależy od stanu lamp. Ciężko jest przetestować? Stwierdzisz wtedy czy poziom maskowania jest zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ciężko jest przetestować? Słusznie... Aplikuje w tym momencie na lampe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 nie korzystałem nigdy z bilt hd dlatego pytam, dzis pierwszy raz nim myłem i naprawde robi wrażenie. 1:10 zmywał brud praktycznie poprzez sam natrysk. zaschniety smar po pędzelku znikał momentalnie. zrobie 1:20 i jutro rura z resztą. Ps moge go użyc jako prespray do ekstrakcji? w takim przypadku jakie stężenie polecacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 tasek, wszystko zależy od zanieczyszczenia. Metoda prób i błędów się kłania. Ja wolę dedykowane środki do ekstrakcji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czy na Black Hole można nakładać naturalne woski np: Glazur, Shield itp...? Jeśli tak to czy kolejność jest taka np: 1. HDC 2.Black Hole 3.Glazur Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi