Duragloss Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 a teraz takie małe sprostowanie myśli moichrozumiem że DODO JUICE LIME PRIME to cleaner który można nałożyć słoneczkiem i wypolerować czym ? microfibrą ? wosk również nakładamy słoneczkiem i polerujemy microfibrą ? Wtrącę tylko, że cleaner należy wypracować na lakierze, a nie nałożyć jak wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 czym nakładać glaze? może być zwykły aplikator, czy tak jak w wypadku cleanera nakładać za pomocą aplikatora bawełnianego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 gary, najlepiej aplikator piankowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 dominik847, wosk tak nakładamy, cleaner aplikatorem bawełnianym najlepiej a nie lepiej Cleaner np jeżeli ręcznie to tricolorem, a później przetrzeć MF lub maszynowo czarnym padem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 dołączam się do pytania-którą stroną Tricolora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 dołączam się do pytania-którą stroną Tricolora ? Czarną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Jeśli ktoś nakłada tricolorem cleaner, to go nim wypracowuje. DJ Lime Prime ma to do siebie ze jak jest wypracowany, to zaczyna "piszczeć". Nie ma potrzeby potem przecierania jeszcze MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Dostanę jakąś polerkę do 200-250 zł, czy to raczej abstrakcja i szkoda moich nerwów i lakieru :E? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 cleaner R222 jak i PB WD mogę nakładać białym aplikatorem z MF od Megsa PB WD trzeba tak samo wypracować jak cleaner i ewentualne pozostałości wytrzeć MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 cleaner R222 jak i PB WD mogę nakładać białym aplikatorem z MF od Megsa PB WD lepiej by było nakładać piankowym, ale do cleanera R222 Even Coat nadaje się świetnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Co lepiej kupić DAYTONA Speed Master Wheel Brush czy EZ Detail Motorcycle Brush? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 patol był nawet taki temat, są one w 99% identyczne, bierz tą która bardziej się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 psikaj, przecież nie wybuchnie Lepiej żeby nie wybuchło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_PS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Witam! Czy można nakładać maszynowo AIO AF Tripple za pomocą polerki rotacyjnej i padu wykańczającego? W instrukcji stosowania Tripple jest napisane, ża służy do nakładania ręcznego, ale w związku z nabyciem Kestlera SIM 180 i odpowiednich padów zastanawiam się nad takim nakładaniem AIO. Liczę na pomoc -- Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Pawel_PS, Oczywiście że tak, nawet maszynowo będzie lepszy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_PS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Oczywiście że tak, nawet maszynowo będzie lepszy efekt Dziękuję za odpowiedź. Właśnie aktywna piana "penetruje" auto (Peugeot 206), a ja przygotowuję się do jego mycia, glinkowania i nałożenia AIO. Mam nadzieję, że zdążę przed meczem Czy nakładać AF Tripple padem żółtym czy pomarańczowym Flexipada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miedzikos Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Żółtym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Panowie spotkaliście sie z czymś takim żeby NIELSEN TAR AND GLUE REMOVER i NIELSEN BRILLANCE ROZWALAŁ Wam atomizery do butelek PET 500 ml ? Czy ja mam tylko takiego pecha że przelałem Nilsena T&G i do opon do butelek PET z atomizerem i przestały działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 dominik847, po każdym użyciu trzeba przepłukać wodą atomizer, wtedy na dłużej starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 No tak ale chyba płyn do szyb czy jakiś preparat w płynie do nabłyszczania kokpitu tego nie wymaga a widzę że np. APC czy Nilseny do owadów czy opon to już wymagają jakieś PANCERNEGO a jeszcze druga sprawa APC 1:4 jest dużo mocniej zrzerne niż jakiś płyn do felg ???? bo dzisiaj zrobiłem test APC 1:4 vs tenzi do felg no i muszę powiedzieć że lepiej felgi zdecydowanie domywa APC 1:4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_PS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Żółtym Wielkie dzięki. Niestety dziś już nie zdążę położyć Trippla, bo dopiero skończyłem myć samochód po glinkowaniu. A za chwilę mecz... Dodatkowo nie mam dobrego światła, więc mogę pracować przy świetle dziennym Ale niedługo kupię jakieś dobre lampy, jest to konieczne z tego co widzę. -- Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 dominik847, zależy jakie APC i jaki środek do felg Tenzi nie jest liderem akurat w tej dziedzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam : ) Niemal w każdej relacji w dziale PSB widzę np. całe wnętrze wypryskane APC i pędzelkowanie. Tylko jak potem to APC wymieszane z brudem jest usuwane z kokpitu i innych elementów wnętrza ? Chyba nie wodą z węża ogrodowego ? To samo dotyczy wnęk. Jak z wnęk usuwacie APC wymieszane z tym cały syfem. (chodzi mi o wnęki drzwiowe i klapy bagażnika. Oraz ostatnie pytanie czy macie jakiś sprawdzony sposób na pranie tapicerki bez użycia odkurzacza piorącego ? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Niemal w każdej relacji w dziale PSB widzę np. całe wnętrze wypryskane APC i pędzelkowanie. Tylko jak potem to APC wymieszane z brudem jest usuwane z kokpitu i innych elementów wnętrza ? Chyba nie wodą z węża ogrodowego ? Microfibrą a ze szczelin możesz się wspomagać odkurzaczem. To samo dotyczy wnęk. Jak z wnęk usuwacie APC wymieszane z tym cały syfem. (chodzi mi o wnęki drzwiowe i klapy bagażnika. Najlepiej myjką ciśnieniową. Oraz ostatnie pytanie czy macie jakiś sprawdzony sposób na pranie tapicerki bez użycia odkurzacza piorącego ? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi