firmek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ale nadal jest to bez znaczenia, lejesz 1 czesc srodka do 4 czesci wody, w czym problem? czesc to moze byc 20ml, uncja, slonik, krokodylek, motylek... - stezenie to samo, inna ilosc roztworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 hsv, poprawiłeś mi humor dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 do QD lepiej używać bardzo "puszystej" fibry jak do polerowania wosku (np. EUROW SHAG WEAVE MICROFIBRE) czy takiej jak np. do wnętrza (sonaxy i inne takie) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Według mnie zdecydowanie puszystej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 no właśnie wszyscy do qd polecają puszyste, a mi lepiej 2 zwykłymi mf, 1 "rozcieram" qd, 2 poleruje do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 a do czyszczenia alusów lepiej - Meguiar's Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner czy - Meguiar's Hot Rims All Wheel Cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Moze taki ekonomiczny sposob, sama fibra i sila obrotowa: sorki ale nie moglem sie powstrzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ekonomiczny to i możę ale czy... w pełni bezpieczny... dla wosku ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 mam pytanie czyszczę plastikowe wnętrze w reni apc megsa i teraz pytanie czy spłukiwać apc czy tylko wytrzeć szmatka??? Proszę o szybka odpowiedź bo jestem w trakcie roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wytrzeć MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wytrzeć MF mokrą czy suchą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ja wycierałam suchą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ok idę działać wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie, kojarzycie opakowania próbek wosku RG 42 i 55? Czym to nakładać? chciałbym żeby wystarczyło na cały samochód. ja nakladalem Dodo Juice - Supernatural Finger Mitt. starczylo spokojnie na ponad 2 aplikacje kombiaka. nakladajac po jednej warstwie smiem twierdzic ze wystarczyloby na 3 aplikacje. Tym aplikatorem dodo naklada sie naprawde mgielke - swja droga jedyny aplikator ktorym potrafie nalozyc tak cienka warstwe miglior ze nie mam najmniejszych problemow z polerowaniem a wiec w przypadku rg wydajnosc bedzie bardzo duza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Czy przed woskowaniem nie wolno lać wodą w samochód po polerce pastą polerską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 woda lac wolno tylko przed woskowaniem nalezy auto wysuszyc dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Czy 12 godzin przerwy starczy aby położyć następną warstwę wosku? Wosk to Natty's Paste Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Spokojnie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 sirtrojan już troszkę mineło od Twojego pytania, ale według mnie jedyna dobra rzecz do usuwania sierści to szczotka sonax-a http://www.autokosmetyki.pl/sonax_szczo ... ,p952.html Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mam takie pytanie któfra glinka lepsza: VALETpro YELLOW CLAY BAR czy Bilt Hamber Auto Clay Soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Jutro pierwsze w życiu podejście do detailingu - zaczne od niewdzięcznego srebrnego lakieru, i mam pytanie: Pomiędzy dwoma warstwami srp godzinka przerwy (myć samochód pomiędzy, czy ryzykować drobinki kurzu? a może delikatnie przetrzeć wilgotną rękawicą?), potem po dwóch godzinach megs #16 (i pytanie jak wyżej)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vein Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Czym różni się żółty od pomarańczowego pada ABW? Teoretycznie oba są polishing. Czy ktoś kto miał styczność z nimi mógłby porównać twardość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Vein, pomarańczowy jest nieznacznie twardszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ile trzeba poczekać po pryśnięciu APC w silnik zanim będę mógł pędzlować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czesc. Niedługo bede kupował Das6 i mam pytanie co do polerowania: Co iles tam ''przejazdów'' maszynka trzeba oczyscic pad szczotką a w przypadku maszyny das6 też tak sie robi??? Bez obciążenia bedą na tyle wystarczające obroty żeby wyczyscic???Niemiałem takiej jeszcze maszyny w rekach wiec niewiem ocb. Drugie pytanko czy do czyszczenia pada mogę użyc szczotki np. do ubran z miękkim włosiem??? Bez przesady ale nie dam ponad 70zł za bzdurną szczotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi