bubolak Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Muszę odświeżyć lakier w BMW pewnie carbonschwarz (albo inny czarny '06). Nie mam czasu na korektę. Jest sens przejechać po jednym przejeździe Menzerną FF i na to SRP? Czy już lepiej na szybko po jednym przejeździe FG i potem FF bez SRP? Lakier jest mocno zniszczony. Chodzi o to czy FF zadziała coś na tym lakierze, czy tylko wyciągnie hologramy po FG? Dodam, że auta jest sporo, a czasu niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Jak jest mocno zniszczony to trzeba mu trochę czasu poświęcić. Nie da się szybko i dobrze Z tego co wiem na BMW jest bardzo twardy lakier, więc FG 500 jak najbardziej wskazana, ale najlepiej spróbować od słabszej pasty - standardowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Czy mozna nałozyc na karoserię MAC PRICKBORT MAC 124 i Wolf's Chemicals Decon Gel jednocześnie czy nalezy nałozyć jeden ze środków,jak zadziała umyć,wysuszyć auto i dopiero pryskac nastepnym środkiem? Z góry dziekuję za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 canta8 Prickbort'a używaj na suche auto, dla wolfa jest to już bez różnicy. Razem fajnie działają na felgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Bardzo dziekuję za podpowiedź.Pozdrawiam serdecznie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcer Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 czy ktoś używał microfibr dodawanych w gratisie w sklepie showcarshine? przy korekcie i ostatecznym docieraniu zostają mi takie mikroryski widzialne pod światłem tylko pod pewnym kątem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 balcer do korekty lepsze są białe flexipads z czerwonym obszyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam... mam pytanie - dla większości pewnie banalne. Posiadam APC Shiny Garage... w instrukcji jest informacja, że zanim wyschnie, trzeba wytrzeć wodą. Przy myciu plastików wewnątrz auta (1:10) mam po chwili to myć jeszcze raz wodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley08 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Czyszcząc wnętrze po prostu nie czekaj do wyschnięcia tylko wycieraj fibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 psik psik -> przecierasz wilgotną MF -> przecierasz suchą MF ja tak robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam Pytanie mam bo im więcej czytam i szukam tym niej wiem... Jutra mam zamiar nałożyć AG SRP przed Coli476, ale zastanawiam się czy lepszy efekt będzie po nałożeniu ręcznie aplikatorem gąbkowym czy maszynowo miękkim padem. Jak dotąd nakładałem ręcznie, ale może maszynowo jest lepiej?? Jeżeli maszynowo jest ok to do jakiego momentu, aż do połysku czy później poleruję fibrą? No i po jakim czasie mogę nakładać wosk po SRP? Czytałem o nakładaniu kilku warstw w znacznych odstępach później wosk po 12h, ale na takie zabawy kilkudniowe nie mam czasu i warunków. Więc jak maksymalnie i optymalnie mogę to skrócić mięszy SRP a woskiem? Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcer Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 potrzebuję kupić kilka sztuk microfibr do pracy przy lakierze, wosk cleaner qd itp, co polecacie? nie chodzi mi oczywiście o takie po 40-60zł tylko w rozsądnych pieniądzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Polecamy czytać forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Mam pytanie odnośnie kolejności stosowania produktów. Mam lakier potraktowany UC. Produkty jakie mi zostały to 3m 5990, sealant gold plus od nielsena, oraz PB black hole. Jaka kolejność Czy BH stosuję po 5990 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 balcer z tańszych polecam fibry Eurow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matos Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Mam do was pytanie... Znalazłem w domu jakąś marketową polerkę, która ma zakres od 1000 obrotów i to rodzi się moje pytanie: Czy to nie będzie za dużo do pierwszych przejazdów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Matos, Pewnie nie ma ona stabilizacji obrotów to na małych obrotach z dociskiem i tak nie będzie 1000 obrotów na min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matos Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Masz rację, przy docisku obroty spadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcer Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Polecamy czytać forum czytam i czytam o fibrach, tylko czasu na to brakuje i trzeba zarywać nocki, ale dzięki za chęci na udzielenie odpowiedzi właśnie przedtem rzuciły się w oczy eurow za ok15zł i crystaldetail w podobnej cenie, czy nie porysują lakieru po korekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 balcer, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=909 <- dobry temat o fibrach. Grube z gramaturą 300 i więcej, obszyte satyną albo czymś innym nie zrobią krzywdy lakierowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Czy aplikatory/pady/etc., które wykorzystamy przy polerewaniu lakieru akrylowego można będzie później wykorzystać przy lakierze metalizowanym czy jak się zabarwią to nie doczyści się ich i nie będą się nadawały do innych lakierów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 lz powinno się wszystko domyć bez problemu, tylko zacznij prać od razu po skończonej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek M Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Koledzy, Pytanka 1.czy po nałożeniu cleaner`a a konkretnie SRP umyć auto przed woskowaniem czy już bezpośrednio wosk? 2.czy SRP mogę użyć na szybę ( a nastepnie RainX) 3.czy TriX będzie bezpieczny do chromowanych felg? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Panowie, mój debiut w autodetalingu rozpoczął się porażką... Użyłem APC 1:10 na kokpit i właściwie odrazu wycierałem mikrofibrą. Lekkie pory na desce zrobiły sie białe :-/ próbuje działać samą wodą ale to znika tylko na chwilę. Da się to jakoś naprawić jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quest Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 czym usunąć wosk z lakieru, wczoraj gamoń (czyt. ja) na rozgrzany jakier nałożyłem natty's red i ni cholery nie mogę go spolerować mikrofibrą, zostały cholerne smugi jakbym smalcem auto natarł. apc zejdzie czy cleanerem trzeba auto jechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi