kamilgt Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 no te ślady to zaschnięte krople połączone z kurzem, tylko mycie/opłukanie na bezdotyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Samo opłukanie na bezdotyku nie da rady. Wczoraj przejechałem wodą zdemineralizowaną ale na dachu zaschnięte krople zostały. Tylko mycie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 PitBull89 QD odkundluje lakier wcześniej nawoskowany, od kropli deszczu! Jak długo czytałeś forum zanim to pytanie zaczęło Ciebie nurtować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBull89 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 na forum jestem nowy a w wyszukiwarce wpisując ślady po deszczu nic konkretnego nie znalazłem . Co do QD zapodać odrazu po woskowaniu czy jak będa wyschnięte krople? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jak będą wyschnięte krople. Ja używam CG P40 i ładnie schodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak osuszać auto które miało korektę tak żeby go nie porysować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 a ja mam pytanie, czy w pl u kogos idzie dostac urzadzenie dzialajace na takiej samej zasadzie jak to ? potrzebuje czegos do wlasnie takiego osuszania samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Podobnie działa dmuchawa do liści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, mycie na dwa wiadra, żeby nie było nigdzie piachu i innych wynalazków + miękki ręcznik z mikrofibry. Jakis fluffy lub jego zamiennik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, Może nie wycieraj w ogóle tylko niech samo wyschnie i potem tylko wnęki przetrzyj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Bonio, może poszukaj czegoś wśród kompresorów? Przeglądając filmy na YT można się czasami natknąć na coś takiego: .A kupić można to tutaj (aktualnie nie mają w magazynie): http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/metro-vac-air-force-blaster-cat5.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Co prawda nie w Polsce, ale może Ci ułatwi poszukiwania: http://www.amazon.com/Metro-Vacuum-B3-C ... B0000CCXWA Metropolitan - Air Force Blaster 4HP -> tak to się zwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 a ja mam pytanie, czy w pl u kogos idzie dostac urzadzenie dzialajace na takiej samej zasadzie jak to ? potrzebuje czegos do wlasnie takiego osuszania samochodu Jest już taki topic, który w zasadzie wyczerpał formułę propoyzcji i przemyśleń nt. urządzeń do osuszania: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8178 Black Baron jest bardzo fajny (z tego co oglądalem na YT) ale jest pieruńsko drogi. Za 2-3 stówy najbardziej oplaca się kupić odkurzacz z funkcją "wydmuchu". Powyżej 1000zł inwestowalbym raczej w kompresor niż urządzenia a'la Black Baron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 dzieki wszystkim za wypowiedzi, bylo pozno w nocy i moj mozg nie funkcjonowal do konca, sam zapomnialem ze jest cos takiego jak dmuchawa do lisci i to w sumie za smieszne pieniazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, mycie na dwa wiadra, żeby nie było nigdzie piachu i innych wynalazków + miękki ręcznik z mikrofibry. Jakis fluffy lub jego zamiennik Mam dwa fluffy do osuszania tyko chce tez wiedzieć jak to robić czy przykładać do lakieru czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 4 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, a jak chciałbyś osuszyć auto bez przykładania ręcznika do lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Chodziło mi czy ciągnąc po aucie ten ręcznik czy położyć i przyklepywać czy czekać aż wsiąknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Cezek, bezpieczniej przyłożyć do lakieru i poklepać/poczekać aż wsiąknie wodę. "Ciągnąć" będziesz nakładając QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonio Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 o mam jeszcze pytanko, czy np rozrabiajac piane aktywna w pianownicy, moge zastosowac wode destylowana? i tak samo po myciu oplukac pianownice destylowana woda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 o mam jeszcze pytanko, czy np rozrabiajac piane aktywna w pianownicy, moge zastosowac wode destylowana? Jak najbardziej. Woda destylowana nadaje się do tego celu nawet lepiej niż "kranówka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witajcie, Do usunięcia lekkich holsów, swirili itd chce użyć cleanera VP achilles drep oczywiście na maszynie. Jaki pad najlepszy ? Twardy, średni ? Czy po przejechaniu VP achilles drep użyć ipa i dopiero wosk?? Na jakich obrotach robić ? Lakier audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 koza, Jak audi to musisz czymś otrzejszym zadziałać niestety. Po IPIe cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czyli rozumiem, że po przejechaniu auta Vp Achilles Drep nie używać IPA oraz nie myć samochodu tylko od razu wosk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Koza, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominpl Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jestem nowy, więc witam wszystkich serdecznie Auta u mnie na podwórku stoją w odległości 20m od dość sporego pieca (w dobę potrafi tona opału przez niego przejść). Przez to na wszystkich autach mam osad po sadzy, który wygląda tak: Czym to usunąć i czym zabezpieczyć lakier i szyby przed ponownym pojawieniem się osadu? Pozdrawiam Nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi