kamilgt Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 no te ślady to zaschnięte krople połączone z kurzem, tylko mycie/opłukanie na bezdotyku
kolo100 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Samo opłukanie na bezdotyku nie da rady. Wczoraj przejechałem wodą zdemineralizowaną ale na dachu zaschnięte krople zostały. Tylko mycie pomoże.
geo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 PitBull89 QD odkundluje lakier wcześniej nawoskowany, od kropli deszczu! Jak długo czytałeś forum zanim to pytanie zaczęło Ciebie nurtować ?
PitBull89 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 na forum jestem nowy a w wyszukiwarce wpisując ślady po deszczu nic konkretnego nie znalazłem . Co do QD zapodać odrazu po woskowaniu czy jak będa wyschnięte krople?
Koli_7 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jak będą wyschnięte krople. Ja używam CG P40 i ładnie schodzą.
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak osuszać auto które miało korektę tak żeby go nie porysować?
Bonio Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 a ja mam pytanie, czy w pl u kogos idzie dostac urzadzenie dzialajace na takiej samej zasadzie jak to ? potrzebuje czegos do wlasnie takiego osuszania samochodu
Arek_ Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Podobnie działa dmuchawa do liści
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, mycie na dwa wiadra, żeby nie było nigdzie piachu i innych wynalazków + miękki ręcznik z mikrofibry. Jakis fluffy lub jego zamiennik
kamilgt Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, Może nie wycieraj w ogóle tylko niech samo wyschnie i potem tylko wnęki przetrzyj
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Bonio, może poszukaj czegoś wśród kompresorów? Przeglądając filmy na YT można się czasami natknąć na coś takiego: .A kupić można to tutaj (aktualnie nie mają w magazynie): http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/metro-vac-air-force-blaster-cat5.html.
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Co prawda nie w Polsce, ale może Ci ułatwi poszukiwania: http://www.amazon.com/Metro-Vacuum-B3-C ... B0000CCXWA Metropolitan - Air Force Blaster 4HP -> tak to się zwie
lukwawa Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 a ja mam pytanie, czy w pl u kogos idzie dostac urzadzenie dzialajace na takiej samej zasadzie jak to ? potrzebuje czegos do wlasnie takiego osuszania samochodu Jest już taki topic, który w zasadzie wyczerpał formułę propoyzcji i przemyśleń nt. urządzeń do osuszania: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8178 Black Baron jest bardzo fajny (z tego co oglądalem na YT) ale jest pieruńsko drogi. Za 2-3 stówy najbardziej oplaca się kupić odkurzacz z funkcją "wydmuchu". Powyżej 1000zł inwestowalbym raczej w kompresor niż urządzenia a'la Black Baron
Bonio Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 dzieki wszystkim za wypowiedzi, bylo pozno w nocy i moj mozg nie funkcjonowal do konca, sam zapomnialem ze jest cos takiego jak dmuchawa do lisci i to w sumie za smieszne pieniazki
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, mycie na dwa wiadra, żeby nie było nigdzie piachu i innych wynalazków + miękki ręcznik z mikrofibry. Jakis fluffy lub jego zamiennik Mam dwa fluffy do osuszania tyko chce tez wiedzieć jak to robić czy przykładać do lakieru czy jak?
Moderator rychu Opublikowano 4 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 cezek, a jak chciałbyś osuszyć auto bez przykładania ręcznika do lakieru
cezek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Chodziło mi czy ciągnąc po aucie ten ręcznik czy położyć i przyklepywać czy czekać aż wsiąknie?
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Cezek, bezpieczniej przyłożyć do lakieru i poklepać/poczekać aż wsiąknie wodę. "Ciągnąć" będziesz nakładając QD.
Bonio Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 o mam jeszcze pytanko, czy np rozrabiajac piane aktywna w pianownicy, moge zastosowac wode destylowana? i tak samo po myciu oplukac pianownice destylowana woda?
LZ Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 o mam jeszcze pytanko, czy np rozrabiajac piane aktywna w pianownicy, moge zastosowac wode destylowana? Jak najbardziej. Woda destylowana nadaje się do tego celu nawet lepiej niż "kranówka".
koza Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witajcie, Do usunięcia lekkich holsów, swirili itd chce użyć cleanera VP achilles drep oczywiście na maszynie. Jaki pad najlepszy ? Twardy, średni ? Czy po przejechaniu VP achilles drep użyć ipa i dopiero wosk?? Na jakich obrotach robić ? Lakier audi.
sinner Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 koza, Jak audi to musisz czymś otrzejszym zadziałać niestety. Po IPIe cleaner i wosk.
koza Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czyli rozumiem, że po przejechaniu auta Vp Achilles Drep nie używać IPA oraz nie myć samochodu tylko od razu wosk??
dominpl Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jestem nowy, więc witam wszystkich serdecznie Auta u mnie na podwórku stoją w odległości 20m od dość sporego pieca (w dobę potrafi tona opału przez niego przejść). Przez to na wszystkich autach mam osad po sadzy, który wygląda tak: Czym to usunąć i czym zabezpieczyć lakier i szyby przed ponownym pojawieniem się osadu? Pozdrawiam Nikt nie pomoże?
Rekomendowane odpowiedzi