escimo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ulik87, cleaner albo glinka i ściągniesz wosk A co do szamponu to faktycznie, pomyliłem go z innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 OK, dzięki Panowie. Czyli co, na przyszłość nie stosować achillesa? Czy po nim polecieć jakimś IPA, glinką, czy szamponem ściągającym wosk i dopiero nakładać Colliego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ulik87Sprawdź czy przypadkiem lakier to nie jest jedna wielka tarka zrobiona z soków z drzew. Kwiecień - Maj to jest taki okres w którym wszystko może moment przestać kroplekować i sprawdzanie trwałości wosków średnio się udaje. Lipa może być już przy pierwszym myciu. ulik87, wydaje mi się, że właśnie megsowy gold class nie jest przyjazny dla wosków. Nie wiem jak ten szampon VP. To źle Ci się wydaje. Ani jeden ani drugi nie powinien zrobić krzywdy 476. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ulik87, Było o tym już pisane wieleee razy, pod woski w większości daję się clinera, ale np. Coli czy FK lubią suche powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 umknęło mi to ale dziękuję uprzejmie ultratouch to też po części racja. co chwilę usyfiona jest jakimiś badziewiami z drzew. no nie da się zawsze postawić tak, żeby na nią nic nie leciało...ale sądziłem, że wosk powinien dłużej wytrzymać takie ataki a tu po 2-3 tygodniach kończy się legendarna trwałość. spróbuję nałożyć jeszcze raz na "czysty" lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Wosk wytrzymuje tylko powierzchnia jest zanieczyszczona i zabija kropelkowanie oraz zrzucanie wody. Jakbyś teraz przeleciał samochód delikatną glinką to byś zobaczył krople na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Kurcze nawet nie mówcie ze Coli nie lubi sie z Achillesem, bo właśnie niedawno taki cleaner kupiłem właśnie pod Coli. Gdzieś na forum było że Coli na Achillesie jest nie do zabicia... i ogólnie ludzie kładą wosk na nim i nie ma problemów... Jeszcze nie zdarzyłem sam przetestować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Raczej nie doszukiwałbym się problemu w Achillesie Albo Citrus Bling mi ostatni wosk wytrzymał Tydzień wystarczyło 3 dni nad jeziorem problemem były - soki jakieś pyłki z drzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Też Wam tak muli strona Zymola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 http://www.zymol.com ? U mnie działa normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 pLaYmAn, tak. U mnie od wczoraj lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ktoś zna jakiś dekoder vin vw, który spawdzi mi dokładną datę produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 yukon, poszło pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 DC Karol, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemic Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 DC Karol, też mógłbym prosić o ten dekoder VIN? Z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Wosk wytrzymuje tylko powierzchnia jest zanieczyszczona i zabija kropelkowanie oraz zrzucanie wody. Jakbyś teraz przeleciał samochód delikatną glinką to byś zobaczył krople na nowo. to jeszcze się wstrzymam do następnego mycia i przelecę lekko glinką. zobaczymy, czy kropelkowanie wróci myję samochó regularnie, więc soczki nie powinny mieć czasu dobrze wgryźć się w lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Czy pod DG105 mogę nałożyć PB Black Hole? Bo DG105 ma lekkie właściwości cleanera, nie "zmyję" BH? Z góry dziękować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 pawelg303, Nie możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miked Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Panowie takie pytanko: Po ręcznej korekcie zostaną nałożone dwie warstwy Cheery glaze Aio a na to RED. I teraz kiedy dać QD antystatyczne? Zaraz po nałożeniu reda czy po tym jak te ze 3-4h się wypoci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 pawelg303, Nie możesz. A co mogę zastosować na PB BH ale nie przyciągającego kurzu jak Coli476 bo takie mam. Druga sprawa przy przed DG105 mogę zastosować AG SRP, albo MEGUIARS ULTIMATE POLISH? Bo takie mam i nic innego pod DG105 Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Możesz zastosować co chcesz i na własnej skórze się przekonać jakie rezultaty osiągniesz. Lakier Ci od tego nie spłynie z auta Jeżeli natomiast chcesz wiedzieć co najlepiej będzie działać pod względem trwałości ze #105 to moim zdaniem Ultimate Polish gdyż wg. opisu będzie najlepiej spośród wymienionych współgrał. Sam takiego połączenia nie testowałem ale jeżeli to masz i nie chcesz nic więcej dokupować to IMO spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominpl Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jestem nowy, więc witam wszystkich serdecznie Auta u mnie na podwórku stoją w odległości 20m od dość sporego pieca (w dobę potrafi tona opału przez niego przejść). Przez to na wszystkich autach mam osad po sadzy, który wygląda tak: Czym to usunąć i czym zabezpieczyć lakier i szyby przed ponownym pojawieniem się osadu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 jaka szczote do mycia silnika polecacie ? jedyne sensowne wydaja sie daytony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBull89 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witajcie czytając forum nie doszukałem się informacji na nurtujący mnie cały czas temat mianowicie auto nawoskowane pięknie ładnie wszystko spoko kropelkowanie też ale po deszczu jak krople wyschną na aucie jednak zostają ślady po kroplach a że mam ciemne kolory aut jest to uciążliwe tym bardziej że czasem jak to nasz klimat pada 3 x w tygodniu . Potrzebuję szybkiej odpowiedzi co z tym zrobić ....?? Bo może ja coś żle robię woskując ? aaa i jak narazie zmiana klimatu nie wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witajcie czytając forum nie doszukałem się informacji na nurtujący mnie cały czas temat mianowicie auto nawoskowane pięknie ładnie wszystko spoko kropelkowanie też ale po deszczu jak krople wyschną na aucie jednak zostają ślady po kroplach a że mam ciemne kolory aut jest to uciążliwe tym bardziej że czasem jak to nasz klimat pada 3 x w tygodniu . Potrzebuję szybkiej odpowiedzi co z tym zrobić ....?? Bo może ja coś żle robię woskując ? aaa i jak narazie zmiana klimatu nie wchodzi w grę Mi też krople wyschnięte zostają, nie unikniesz tego. Ja wtedy jadę na dwa wiadra i QD przelecę, wygląd jak po woskowaniu. Oczywiście częściej niż raz w tygodniu nie chce mi się.... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi