saddam Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 coolz86, quick detailer rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 saddam, Czyli przy suszeniu ręcznikiem też mogą pozostać jakieś ślady po wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Tak, mogą. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUDI-A8 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Tak (zdjęcie z tel)Obrazek No nawet ciekawie wyszło. A możesz mi powiedzieć jak z wytrzymałością ? JM63. Raczej nic nie bedzie z ściernego bo mam kwarca na lakierze. A co do maszynki już by dawno była tylko nie ma garażu. A na chmurkę to po co mi ? Tym bardziej że miejsca zbytnio też nie ma .... PIĘKNE KROPELKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 2 miechy powinien wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Podobno apetyt rośnie w miarę jedzenia coś w tym jest Póki co zrobiłem dwa samochody zestawem: 1. Shiny Garage Strawberry Car Wash 5l 2. CarPro Cquartz 2x100g 3. Finish Kare 425 4. Menzerna 500 5. Menzerna 2500 6. Menzerna 4000 7. Lusso Revitalizing Creme 8. MAC-Prickbort 124 9. Shiny Garage IPA > >10. Collinite 845 Insulator Wax > >11. Nielsen Brillance > >12. Nielsen Super a Sheen > >13. RainX + niewidzialna wycieraczka > >14. Nielsen Chemicals Finesse Jest jakaś lepsza odżywka od Lusso? Dokupić coś jeszcze ciekawego? Jest coś do prania tapicerki bez odkurzacza piorącego? Czy bez tego nie da rady? Wosku Coliego zostało 3/4 butelki może troszkę więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 A może ten szampon jest kiepski? Ogólnie imo słabo się pieni, to mój pierwszy szampon z tych "droższych" ale wydaje mi się że tańsze szampony z merketu lepiej się pieniły Piana nie jest wyznacznikiem jakości szamponu- np zymol pieni się średnio. Chociaż ja uwielbiam pianę- podobnie jak większość forumowiczów Jeśli myjesz normalną wodą, to nie ma bata, żeby zacieki nie zostały. Ręcznik + QD. ewentualnie, przy dobrym świeżym wosku większosć możesz wysuszyć wodą destylowaną z konewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 JM63, Poluje na QD. Wyczytałem że Chemical Guys Pro Detailer jest OK, chwilowo go nie ma w SCS, zobacze kiedy mi odpiszą że będzie dostępny, jak długo to poszukam innego. A ręcznik i tak planowałem zanabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.wroc Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Meliscie doczynienie z firma Carvalet ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Podobnie jak z Tenzi, jest kilka produktów którymi można się zainteresować. Na forum był przedstawiciel Carvaleta z Opola (impulsator), który min robił test mikrofibry do polerowania wosków- test polegał na tym, że moczył ją w szklance i sprawdzał ile wchłonie wody. Za kryptoreklamę zestał wywalony z forum. Następnie po zmianie nicka w dziale PSB zamieścił projekt robiony kosmetykami tej firmy, przeszło bez echa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Meliscie doczynienie z firma Carvalet ?? a masz coś na oku ? na pewno nie polecę płynu do aluminium felg, produkt do smoły przeciętny, środki do prania tapicerki nawet dobre, reszty nie używałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 maciek.wroc Car Valet jak dla mnie to ma tylko dobry płyn do smoły reszta raczej przeciętna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gameoholik Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Cześć. Auto, którym będę się opiekował ma bardzo jasny, błękitny (jakby zmieszać błękit ze srebrnym), perłowy lakier który w słońcu robi się delikatnie zielonkawy. Czy do tego typu lakierów stosuje się jakieś konkretne rodzaje kosmetyków? Gdzieś podłapałem na forum, że nie wszystkie kosmetyki dają radę z jasnym lakierem. Zatem czy mam na coś zwrócić uwagę wybierając szampon, glinkę, cleaner, politurę, wosk? Są jakieś dedykowane produkty do jasnych lakierów, może mają jakieś oznaczenia? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 gameoholik, szampon i glinka raczej nie maja znaczenia przy kolorze auta. Ale natomiast politura i wosk już tak. Przykładowo PB Black Hole jest dedykowany do ciemnych lakierów, natomiast PB White Diamond do jasnych. Przejrzyj działy na forum - Politury i Woskowanie - a znajdziesz coś dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gameoholik Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Dziękuję za odpowiedź. Szperam w dziale "Z zewnątrz" już jakiś czas, w takim razie skupię się na wybraniu politury i wosku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam! Szybkie pytanko za 100pkt - Czy 30ml wosku DJ PH starczy na BMW E23? Czytam, że niektórym schodzi 3g(!) na auto. Nie wiem czy nakładając wosk po raz pierwszy jestem w stanie powtórzyć taki wyczyn? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal88 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Kamyk, Jak sie postarasz to spokojnie tymi 30 ml zrobisz trzy razy to BMW. Tylko pamietaj, im cieńsza warstwa wosku tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam!Szybkie pytanko za 100pkt - Czy 30ml wosku DJ PH starczy na BMW E23? Czytam, że niektórym schodzi 3g(!) na auto. Nie wiem czy nakładając wosk po raz pierwszy jestem w stanie powtórzyć taki wyczyn? Pozdrawiam. spokojnie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Czy 30ml wosku DJ PH starczy na BMW E23? tymi 30 ml "zrobiłem" już 2 x Leon,1 x Twingo,1 x Seicento,i jeszcze spokojne mam na dwa razy na Leosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaha Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Czy ktoś ma w zakładach link bodajże z DW, gdzie facet pokazywał szlifowanie klaru po nałożeniu zaprawki metodą z użyciem szarej taśmy pakowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 29 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jakie DW.... http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6215 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaha Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Podziękował serdecznie, łapę bym sobie dał uciąć, że to było na DW... no i bym teraz nie miał ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jaka jest średnia wytrzymałość Glasura w obecnych warunkach pogodowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Nie mogę znaleźć tego postu czy pianę nakłada się na suchy samochód czy na mokry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Sparco, suchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi