AMS Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Robiłem Focusa i SF 4000 świetnie usuwa hologramy przy 2500 obrotów - tylko pamiętajcie kontrola lakieru najważniejsza! Polerkę robiłem znaną wszystkim silverline. Stan lakieru masakra, samochód mało co miał połysku. Najgorzej było doczyścić wnęki w drzwiach z czegoś ala smoła, karoseria też posiadała mnóstwo smoły, ale udało się! Łączna ciężka 14 godzinna praca przyniosła oto taki efekt: Mina właścicielki ( widać w odbiciu karoserii ) po zobaczeniu swojego auta na drugi dzień BEZCENNE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 hologramy przy 2500 obrotów Ta pasta ma maksimum robocze na poziomie 2000 obr. Przy 2500 zagrzałeś pada, pastę i zapewne coś tam się uchowało. (ale może nie) SF4000 ma super właściwości natłuszczające. Mina właścicielki po 3 myciu bezcenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Mam IronX ktory jest sprzedawany w woreczku, czy spokojnie mogę go wlać do butelki PET z trigerem i nic sie nie stanie, czy jakas inna potrzebuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizislawek Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Na przyszłość, to auta są zabrudzone asfaltem NIE smołą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Mam IronX ktory jest sprzedawany w woreczku, czy spokojnie mogę go wlać do butelki PET z trigerem i nic sie nie stanie, czy jakas inna potrzebuje? SPokojnie możesz wlać. Nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Może po jakimś czasie nastąpić reakcja ze sprężyną w triggerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Evo, Mam od około pół roku wlane w buteleczkę - dolewam z litrowego opakowania i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=230547&highlight=trigger why we use now special full plastic spray heads? we faced in the past complains about the changing color inside the bottle. this was due to the metal spring inside the spray head which most triggers use , even the so called chemical resistant types.(these spring are mostly made in China and has rust on them from the beginning) thats why we started lately to use only plastic spring inside the triggers, this way no more possible to react with any irons until used : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 u mnie nic się nie dzieje. I działa cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 a w butelce np po clean-ie nie ma sprężynki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 pytanie poczatkujacego - przygotowuje auto pod zlot, lecz musze przejechac 250km na miejsce. pytanie - co zrobic po przejechaniu tej trasy? myjka cisnieniowa, oplukac, osuszyc i qd czy odrazu qd walic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Tak, najlepiej zmyć syf, opłukać go i osuszyć + qd na to. Myślę że na zlocie będzie miejsce żeby umyć pojazd, albo nawet na jakiejś myjni przed wjazdem na zlot umyć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Pytanie odnośnie GTechniq G1, na pokrycie ilu szyb wystarczy 15ml? Konieczne jest użycie G4 przed G1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Jaczinto, Astra h Przednia 3 warstwy Tylna 2 warstwy Boczne po jednej warstwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmsm Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Gdzie w Częstochowie dostane kosmetyki do auta w dobrej cenie? głównie chodzi mi o manzerne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel020202 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Pytanie odnośnie GTechniq G1, na pokrycie ilu szyb wystarczy 15ml? mb w220 3 warstwy: czołowa 2 warstwy: szyberdach i przednie boczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Pytanie dotyczące użycia Ultimate Compound Megsa maszyną rotacyjną. Czy można? Później chcę wykończyć powierzchnię Menzerną 4000 na finish padzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Capaz, zobacz na poprzednią stronę na posty sinnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Marcin nigdy w częstochowie nie kupowałem, zawsze u partnerów forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUDI-A8 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Mam pytanie. Zamierzam położyć na samochód Carbon-a Problem tkwi w tym że nie mam maszyny żeby położyć HD-Cleanse, a ręczna aplikacja odpada... Jaki byłby dobry cleaner pod Carbona prócz HD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ja Carbona kładłem na Lusso Revitalizing Creme, bardzo przyjemny i łatwy w pracy cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUDI-A8 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ja Carbona kładłem na Lusso Revitalizing Creme, bardzo przyjemny i łatwy w pracy cleaner. A jak końcowe efekty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Tak (zdjęcie z tel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Ewentualnie, jeśli chcesz coś ściernego pod Carbona, to możesz spróbować z testerem ClearKote Vanilla Hand Glaze i w międzyczasie odkładać na maszynę i HDC Wytrzymało ze dwa miesiące, ingi więcej niż zadowalające: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam, w poniedziałek woskowałem auto Colli 476S, wczoraj po tygodniu umyłem je szamponem (Smartwax Smartcarwash), i na samochodzie zostały mi brzydkie zacieki... Pytanie czy polecacie jakiś środek którym można jeszcze przelecieć samochód aby usunąć te zacieki, czy może wysuszać auto ręcznikiem i wtedy zacieki nie powstaną? A może ten szampon jest kiepski? Ogólnie imo słabo się pieni, to mój pierwszy szampon z tych "droższych" ale wydaje mi się że tańsze szampony z merketu lepiej się pieniły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi