krzysiek555 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 co poleacie na owady?jest teraz tego multum Nawoskowanie samochodu, np. po Naviwax bardzo łatwo schodziły robale ale każdy świeży, w dobrej kondycji wosk powoduje, że robale złażą samym ciśnieniem lub przy użyciu rękawicy. no ja mam polozony carbon i victoria zobacze jutro jak bede myl jak schodza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy wosk #16 jest jeszcze w dostępny w sprzedaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 W Polsce w sklepach - nie. Z drugiej ręki lub na ebayu można spotkać się z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry? Raczej nie, a do prania padów i MF polecane jest mydło Biały Jeleń. Może działać tak jak płyn do płukania czyli sklejać włókna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 czy istnieje jakis srodek (chodzi glownie o motory) ktory powodowalby zmniejszona ilosc rozgniecionych robali na owiewkach, lampie, ogolnie na przodzie motocykla? chodzi o zapobieganie a nie usuwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 każdy wosk i potem wystarczy opłukać myjką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 kamilgt, chodzi o zapobieganie a nie usuwanie I przyznam szczerze, że nie słyszałem o czymś takim. Może coś z Gtechniq, który z zasady mniej ma przyciągać brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 a to nie jest zapobieganie? bo jak nie posmaruje to będzie się męczył, żeby to usunąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Zapobieganie to odstawienie motocykla do garażu i wtedy na pewno żaden robal się nie rozbije o owiewkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 pytam bo takie pytanie zadal mi dzis znajomy. dokladnie to samo mu powiedzialem, nalozyc dobry wosk, albo nawet 2 warstwy i latwiej bedzie je usunac. musze go zaprosic do siebie swoja droga to on chyba przyciaga wszelkie robactwo, bear grylls mialby czego tam szukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the7truth Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy korzystał ktoś z rękawicy do mycia firmy Tupperware? Mam taką z frędzelkami i drugą w całości z mikrofibry do wnętrza, gładką. Do tego czasu z nich korzystałem, ale nie byłem jeszcze "uświadomiony" w temacie dbania o samochód. Niedługo będę się zajmować paroma samochodami (tzn. pełna korekta, wosk itd.) i nie jestem pewien czy nadal będę mógł myć samochód tą rękawicą, czy może jest za mało delikatna do mycia po korekcie. Póki co sam zauważyć nie mogłem czy w jakiś sposób może uszkodzić lakier, bo i tak był obficie zarysowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry? Raczej nie, a do prania padów i MF polecane jest mydło Biały Jeleń. Może działać tak jak płyn do płukania czyli sklejać włókna. Czyli w czym najlepiej prać/płukać mikrofibry żeby nie zniszczyć jej włókien ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 jakie apc mozecie polecic poza nielsenem? valetpro, stjarnagloss? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 igor1906, Bilt Hamber Surfex HD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Bilt Hamber Surfex HD +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Predator od 4Nano. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 jakie apc mozecie polecic poza nielsenem? valetpro, stjarnagloss? autosmart g101, ma też surfexa ale częściej używam g101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Predator od 4Nano. Polecam. +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry? Raczej nie, a do prania padów i MF polecane jest mydło Biały Jeleń. Może działać tak jak płyn do płukania czyli sklejać włókna. Czyli w czym najlepiej prać/płukać mikrofibry żeby nie zniszczyć jej włókien ? Miałem na myśli, że palmolive może sklejać włókna. Prać oczywiście w szarym mydle czyli w Białym Jeleniu (na rynku chyba nie ma innego szarego mydła). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 (na rynku chyba nie ma innego szarego mydła). Jest Biały wielbłąd - dostępny w Tesco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Pytanko do finishingu mezerna sf4000 i czarny pad 3M ???? stosował ktoś taką ''krzyżówkę'' ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 skoro czarny pad to finish to powinno byc ok Ja uzywam czarnego pada ABW i jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 da rade przetrzymać bilberry w jakiejś 2litrowej butelce po napoju, czy przeżre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 miskieusz, spokojnie możesz trzymać w butelce plastikowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi