Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co poleacie na owady?jest teraz tego multum

Nawoskowanie samochodu, np. po Naviwax bardzo łatwo schodziły robale ale każdy świeży, w dobrej kondycji wosk powoduje, że robale złażą samym ciśnieniem lub przy użyciu rękawicy.

no ja mam polozony carbon i victoria zobacze jutro jak bede myl jak schodza

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry?

Raczej nie, a do prania padów i MF polecane jest mydło Biały Jeleń.

Może działać tak jak płyn do płukania czyli sklejać włókna.

Opublikowano

czy istnieje jakis srodek (chodzi glownie o motory) ktory powodowalby zmniejszona ilosc rozgniecionych robali na owiewkach, lampie, ogolnie na przodzie motocykla? :) chodzi o zapobieganie a nie usuwanie ;)

Opublikowano

kamilgt,

chodzi o zapobieganie a nie usuwanie
:)

I przyznam szczerze, że nie słyszałem o czymś takim. Może coś z Gtechniq, który z zasady mniej ma przyciągać brud :o

Opublikowano

pytam bo takie pytanie zadal mi dzis znajomy. dokladnie to samo mu powiedzialem, nalozyc dobry wosk, albo nawet 2 warstwy i latwiej bedzie je usunac. musze go zaprosic do siebie ;) swoja droga to on chyba przyciaga wszelkie robactwo, bear grylls mialby czego tam szukac ;)

Opublikowano

Czy korzystał ktoś z rękawicy do mycia firmy Tupperware? Mam taką z frędzelkami i drugą w całości z mikrofibry do wnętrza, gładką. Do tego czasu z nich korzystałem, ale nie byłem jeszcze "uświadomiony" w temacie dbania o samochód. Niedługo będę się zajmować paroma samochodami (tzn. pełna korekta, wosk itd.) i nie jestem pewien czy nadal będę mógł myć samochód tą rękawicą, czy może jest za mało delikatna do mycia po korekcie. Póki co sam zauważyć nie mogłem czy w jakiś sposób może uszkodzić lakier, bo i tak był obficie zarysowany.

Opublikowano
Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry?

Czyli w czym najlepiej prać/płukać mikrofibry żeby nie zniszczyć jej włókien ?

Opublikowano
jakie apc mozecie polecic poza nielsenem? valetpro, stjarnagloss?

autosmart g101, ma też surfexa ale częściej używam g101

Opublikowano

Czyli w czym najlepiej prać/płukać mikrofibry żeby nie zniszczyć jej włókien ?

Miałem na myśli, że palmolive może sklejać włókna. Prać oczywiście w szarym mydle czyli w Białym Jeleniu (na rynku chyba nie ma innego szarego mydła).

Opublikowano

Pytanko do finishingu mezerna sf4000 i czarny pad 3M ????

stosował ktoś taką ''krzyżówkę'' ?? :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.