enjoy1516 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Meguiar's PlastX jest to skuteczniejsze do lamp względem uc ? (Praca tricolorem ) Dzisiaj walczyłem UC i praktycznie nikły efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 szybkie pytanko, auto po PF2500 i FF3000,co dalej polecacie przed 476?mam VP Achillesa i 3M Imperial (czerwony korek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 dzierzaGST, Zrób pół na czysty lakier (po FF3000 dajesz ipa, potem jakiś kiler typu surfex 1:4, potem mycie) i pół na VP, procedura jak przed chwilą ale zakończone vp. I zrobisz test dla siebie i potem opiszesz na forum spostrzeżenia bo wiele osób zadaje podobne pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 kamilgt, pomysł z testem ale teraz klient czeka na auto i nie mam czasu tak kombinować.Zdecyduje się tym razem jeszcze na VP+476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam. Mam prośbe o pomoc. Gdzies w otchłani Forum czytałem o preparacie,który usuwa biologiczne wydaliny z tapicerki. Koledzy pisali o usunięciu moczu kota i o usunieciu wymiocin. Szukam tego wątku a właściwie nazwy preparatu już dwie godziny i nie mogę znaleźć a bardzo jest ten środek potrzebny. Może ktos pomóc? Pamietam,że on likwiduje bakterie a nie tylko zapach,że nalezy nim zmoczyc ubrudzone miejsce i zostawic. Kurde nie wpisałem nazwy i teraz panika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 ValetPro Enzyme Odour Eater ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Hurrrrrraaaa!!!!! Evo .Padam do nóg i dziekuję bardzo.O to chodziło. Podobno jest to bardzo skuteczne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Jakie rozcieńczenie CarPro Perl stosujecie do plastików wewnątrz auta? Niby podane rozcieńczenie to 1:5 , ale to już prawie sama woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Jakie rozcieńczenie CarPro Perl stosujecie do plastików wewnątrz auta? Niby podane rozcieńczenie to 1:5 , ale to już prawie sama woda ja takie stosuje z powodzeniem deska jest ładnie odświeżona, nabiera koloru no i nie jest tłusta ps. psikam też 1/5 na nadkola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Co do Perla znalazłem coś takiego: " Najnowszy produkt marki słynącej z nowoczesnych, japońskich, długowiecznych zabezpieczeń. PERL to produkt przeznaczony do plastików, gum, a nawet skórzanej tapicerki.Pozostawia satynowe, eleganckie wykończenie, nie błyszczy się. Ogromnie wydajny produkt, na oponach może pozostać nawet 3 miesiące! W zależności od zabezpieczanej powierzchni, można go stosować z wodą 1:1 - 1:3. Uwaga - pięknie kropelkuje na oponach - efekt jak po wosku na lakierze :-) " Póki co mam Nielsena Finesse i zastanawiam się czy warto dołożyć do Perla czy dalej działać na Nielsenie bo zostało go połowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Co do Perla znalazłem coś takiego: ......... Hmm chyba żadna nowość, na forum było to już wałkowane dużooo razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Wczoraj woskowałem lakier Collinite 476S, czy to normalne że przy polerowaniu MF resztki wosku się "pyliły"? Czy może nakładałem za dużą warstwę? A drugie pytanko czym prać gąbkowe aplikatory, wczoraj jechałem jednym auto SRP, i jednym woskiem, i oba są brudne i nasiąknięte, niby je wymoczyłem trochę w wodzie i później pod bieżącą starałem się sprać ale są nadal brudnawe i czuć że wszystkiego z nich nie wypłukałem? Tak samo z MF, piorę piorę ale plamy zostają. Czytałem że Biały Jeleń może sprać te plamy, ale czy pozbędę się resztek nasiąkniętych w aplikatorach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley08 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 coolz86, co do Colli ja pracowałem z nim ok. 10 razy, nigdy nie zdarzyło mi się "pylenie". Może za gruba warstwa, może za mocno przysechł, fibra była czysta? Jeśli chodzi o pranie są do tego dedykowane środki, ale moje aplikatory po woskach całkiem fajnie dopierałem w białym jeleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 coolz86, co do Colli ja pracowałem z nim ok. 10 razy, nigdy nie zdarzyło mi się "pylenie". Może za gruba warstwa, może za mocno przysechł, fibra była czysta?Jeśli chodzi o pranie są do tego dedykowane środki, ale moje aplikatory po woskach całkiem fajnie dopierałem w białym jeleniu. Dzięki za odp., wydaje mi się że za dużo nakładałem, pierwszy raz pracowałem z tym woskiem A zostawiałem na ~5-7 minut na schnięcie. MF była nowa. Następnym razem zwrócę uwagę żeby nakładać mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy pranie mikrofibry w mydle typu palmolive itp potem porządne wypłukanie w ciepłej wodzie może uszkodzić strukturę mikrofibry? Raczej nie, a do prania padów i MF polecane jest mydło Biały Jeleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Używa ktoś lub ma jakieś doświadczenia z myjką KRANZLE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Ktory pad z ABW jest agresywniejszy, zolty czy pomaranczowy? Bo oba sa oznaczone jako light cutting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy polerka Silverstorm o kolorze 'morskim' (ta ze stabilizatorem predkosci obrotowej) ma blokade wlacznika? Czy ten boczny przycisk sluzy tylko do odblokowania glownego wlacznika? Bo juz sie pogubilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 co poleacie na owady?jest teraz tego multum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlo Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Witam! Mam pytanie-jestem początkujący w auto detalingu dlatego proszę o pomoc. Chciałbym kupić sobie taki oto zestaw: Szampon:MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH Korekcja Lakieru: MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND+MEGUIARS ULTIMATE POLISH Glaze:POORBOY'S WORLD BLACK HOLE Sealant: CHEMICAL GUYS jetSEAL 109 Wosk: CHEMICAL GUYS PETE'S 53 Konserwowanie: CHEMICAL GUYS PRO DETAILER Co o tym myślicie? i czy na glaze można nałożyć jeszcze sealant a później jeszcze wosk? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Czy Poorboys Natural Look albo ValetPro Talos Protectant dobrze będą sprawowały się po nałożeniu na plastiki zewnętrzne? Czy raczej ograniczają się tylko do wewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Talos jest bardzo dobry. Za tę cenę i wydajność świetny. Ja po kilku próbach rozcieńczam go destylowaną w proporcji 1:4 i jest bardzo ładny mat. daje na plastiki wewnatrz i z zewnątrz. Bardzo ładna,matowa czerń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 23 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 co poleacie na owady?jest teraz tego multum Nawoskowanie samochodu, np. po Naviwax bardzo łatwo schodziły robale ale każdy świeży, w dobrej kondycji wosk powoduje, że robale złażą samym ciśnieniem lub przy użyciu rękawicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Ktory pad z ABW jest agresywniejszy, zolty czy pomaranczowy za wielkiej różnicy nie ma, ale pomarańczowy jest o stopień agresywniejszy od żółtego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi