Radziu Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 czym szybciej i łatwiej rozcieńczać APC chodzi jak zmierzyć stężenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tylko to jest kierownica plastikowa, nie skórzana jakby co Wiem, widze identyczna codziennie Niestety tez juz zaczyna sie wyslizgiwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 czym szybciej i łatwiej rozcieńczać APC chodzi jak zmierzyć stężenie? Kubek lub dzbanek z podziałką. Czasem można trafić na takie z wyliczoną proporcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 czy są rożnice między niebieską a czarną gąbką 3M ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Czarna jest ciutke miększa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 firmek, Dzięki wielkie za pomoc co miałeś na myśli mówiąc że ten cleaner PB jest upierdliwy w pracy? Co do APC PB to jakie stężenia się go stosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 PP nie jest latwo wpracowac chociaz moze marudze, gorzej natomiast jest z wycieraniem, tutaj na prawde trzeba sie postarac by wytrzec wszystko do konca. Mozna wspomoc sie IPA, wtedy idzie o wiele latwiej. Polecam taka metode by nie trzec mocno po lakierze walczac z srodkiem i tym samym robiac rysy. Odnosnie APC Poorboy's powiedzmy: a) 30:1 - tkaniy takie jak tapicerka na siedzeniach, wykladzina, wycieraczki, boczki, podsufitka b) 15:1 - plastikowe elementy tapicerki wewnatrz auta, silnie zabrudzona 10:1 c) 4:1 - brudne elementy jak kola, komora silnika, zawiasy Z tym, ze nie jest to laboratorium kwantowe, APC rozciencza sie w zaleznosci od potrzeby, np 10:1 mozna uzyc na mocno brudne plastiki we wnetrzu, a 15:1 do czystych kol. Wazne by jesli atakujemy mocniejszym stezeniem sprawdzic na niewidocznym fragmencie. Z regoly robie stezenie 15-10:1 i stosuje je uniwersalnie, np przy bierzacym myciu kol, doczyszczaniu zakamarkow karoserii, plastikowych listwach zewnetrznych czy tapicerce w srodku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Koledzy specjalizujacy sie w tapicerkach/dywanach mam problem "domowy" z kotem. Macie jakiś patent/szczotka albo specjalna nakładka na zbieranie sierści kota. Ciepło sie zrobiło i mój sierściuch gubi jej od groma - odkurzacz sobie nie radzi a opcja ogolenia go do sera nie wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Czy mozna nakladac pb nl na sloncu, na nagrzany kockpit?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Koledzy specjalizujacy sie w tapicerkach/dywanach mam problem "domowy" z kotem. Macie jakiś patent/szczotka albo specjalna nakładka na zbieranie sierści kota. Ciepło sie zrobiło i mój sierściuch gubi jej od groma - odkurzacz sobie nie radzi a opcja ogolenia go do sera nie wchodzi w grę Nazywa się to turboszczotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poirot Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Z turborszczotką jest dużo zabawy. Szybko zapycha się kurzem. Trzeba często rozbierać żeby wyczyścić wszystkie zakamary bo inaczej ciężko się kręci. Trzeba mieć także mocny odkurzacz bo ze słabym ciągiem kręci się od niechcenia. Szczotka z welurem (takie czerwone). Zero techniki więc nie ma się co zepsuć. Welur bardzo szybko łapie sierść, zwija w kłębek i przy ruchu szczotki w przeciwnym kierunku odkurzacz wciąga. Bardzo szybko zrezygnowałem z turboszczotki na korzyść końcówki z welurem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Nie oceniam dzialania ale w turboszczotce tez za bardzo nie ma sie co zepsuc, konstrukcyjnie jest to proste jak budowa cepa - przynajmniej ta ktora mam (napedzana sila ciagu odkurzacza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 PP nie jest latwo wpracowac chociaz moze marudze, gorzej natomiast jest z wycieraniem, tutaj na prawde trzeba sie postarac by wytrzec wszystko do konca. hmm jakos nie przepadam wlasnie za tym uzywaniem PP ale czasami trzeba..wlansie robilem jedno autko i nie mialem zadnych problemow z wycieraniem... gorzej wlasnie z wypracowaniem,ale wycieranie zawsze mi łatwo szło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Co do sierści - to najlepiej, po ciuchu pozbyć się kota Turboszczoty są dobre, ale do długiej sierści. Ta krótką jest bezlitosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 do sierści polecam rolki z ikei coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 na sierść taśma klejąca, przyklejasz odklejasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 hehe spróbujcie ogarnąć krzesła, kanapę i dywan rolką co do turboszczotki nie działa za specjalnie. Przyjdzie mi ogolic kota dzięki panowie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 To musisz kupić odkurzacz z elektroszczotką Sprawdza się - mam 2 koty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 od 1 m, wkleilem url tak by zaczynal sie od 60s ale cos nie dziala jak jest zalaczony na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ludzie maja to maja we lbach... biedny kot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Nie lubie kotow ale racja . Wyglada jak szczur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja rowniez, ale nienawidze jak sie ktos zneca nad zwierzetami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Takze musimy poszukac jakiegos rozwiazania bo inaczej kot sirtrojana skonczy tak jak ten na filmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja siersc po psie zbieram szczotka rainbow, schodzi wszystko i pies caly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Używał ktoś britemax spray&shine ? Czy może lepiej wyjdę jak kupię FK 425 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi