Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki środek bezpieczny dla wosku do usuwania owadów ? Lata teraz tego dziadostwa i po każdej trasie trzeba to zmywać bo takie flaki nie fajnie wyglądają :) Jak sobie z tym radzicie ?

Jeśli masz wywoskowane auto, zapewne wystarczy samo woda z myjki.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

GlasCola, ja psikam z opryskiwacza zwykłą wodą lub demineralizowaną, w zależności od tego, co jest pod ręką, zajmuję się czymś innym, a po paru minutach miękką MF wycieram to, co namokło.

Oczywiście auto nawoskowane.

Kiedyś używałem DURAGLOSS BUG REMOVER, ale wg mnie to ściema i zwykła woda, z zapachem i trochę innym kolorkiem.

Woda FTW! ;)

Opublikowano
Jaki środek bezpieczny dla wosku do usuwania owadów ? Lata teraz tego dziadostwa i po każdej trasie trzeba to zmywać bo takie flaki nie fajnie wyglądają :) Jak sobie z tym radzicie ?

Auto Finesse Citrus Power sam używam i jest :good: i nie rusza mi LSP w dodatku można uzywać tego jako swego rodzaju APC

Opublikowano

Robił ktoś przy czarnym lakierze metalik na Suzuki SX4?

Kolezanka miala wymieniany blotnik na nowy (zamowili w kolorze) no i po wymianie jest zbyt ladny w stosunku do reszty auta... Jest sens poleciec UC recznie? Czy lakier za twardy i sie tak latwo nie podda?

Opublikowano

Thomas207, lakier na japończykach jest dość miękki. Więc UC powinno dąć jakiś efekt.

Mam inny pomysł pojedz ze 2 razy na szczoty to się wyrówna. :lol::ad:

Opublikowano

Witam, mam srebrna toyotę i srebrny motor oraz czerwone mini i szukam wosku do oby tych aut. na początku myślałem nad dodo juice diamond white ale później przypomniałem sobie o czerwonym mini i teraz sam nie wiem :/

Opublikowano

Czy kolor "czarny uni" i "piano black" to równoznaczne pojęcia i czy chodzi o czarny akryl bez bezbarwnego(są w ogóle teraz takie?) czy czarny akryl + bezbarwny?

Opublikowano
czarny akryl bez bezbarwnego(są w ogóle teraz takie?) czy czarny akryl + bezbarwny?
w lakierni ten sam uni mogą Ci dać w akrylu jak i 2 składnikach, wg mnie lepiej baza + bezbarwny
Opublikowano

może inaczej, czy każdy czarny niemetalik z warstwą bezbarwnego (niezaleznie od marki auta) podchodzi pod określenie "uni czarny/piano czarny" ?

Opublikowano

tak, pozostaję tylko kwestia koloru który bardziej czarny, ja polecam czarny uni z aprilii bardzo czarny :mrgreen:

Opublikowano

A jak polerujecie ranty nadkoli, drzwi, klapy bagażnika? delikatnie maszynowo małym padem da radę czy trzeba ręcznie bo strach ruszać?

Opublikowano

Robię właśnie zamówienie i zastanawiam się jaki wosk polecicie do Lusso Revitalizing Creme? Na razie mam na liście wpisane Collinite 845 wax insulator - podobno mega mocny wosk tylko pytanie czy dobrze się zwiąże z lusso? Czy Do lusso jest inny lepsze w podobnej cenie wosk? Zależy mi na wosku który będzie bardzo długo trzymał ;)

Opublikowano

Czy firma TENZI posiada jakieś fajne produkty oprócz Tenzi Alux , co jest polecane ?

Chciałem zamówić bezpośrednio od nich a szkoda płacić za produkt tyle co za przesyłkę .

Opublikowano
Czy użycie Duragloss 652 pre cleaner daje podobny/ zbliżony/ taki sam efekt jak zastosowanie Meguiar's Ultimate Compound?

UC jest agresywniejszy. Za pomoca #652 probowalem ostatnio usunac zarysowania powstale wskutek przylegania gumy bagaznika dachowego w 508 i nie dalo rady, zeszlo dopiero UC na Tricolorze.

Opublikowano

Witam

Czytam, czytam i wiele o tym, że wciera się, aplikuje woski, cleanery itd. na aplikatorach piankowych, bawełnianych z MF. Nigdzie nie znalazłem jednak najbezpieczniejszego sposobu na wykonywanie tej czynności. Chodzi mi o to czy tak jak w Karate Kid - kolistymi ruchami :kox: czy może prostymi ruchami na elemencie? Co jest najbezpieczniejsze, najdelikatniejsze i najlepsze?

Pewnie zostanę zjedzony przez Was Profesjonalistów ale co tam :P

Pozdrawiam :evil:

Opublikowano

Czy po 250 ml Menzerny 500, 2500 i 4000 wystarczy na zrobienie 6-7 samochodów? Dodam, że trzy z nich mają tylko mikroryski to tutaj qd, cleaner i pasty menzerny 2500 i 4000 pójdą, reszta aut to już nieco większa korekta.

Opublikowano

AMS, Najwięcej zawsze schodzi pasty cuting czyli 500. 2500 i 4000 powinno wystarczyć na 6-7 samochodów ale z tym FG500 to chyba będzie ciężko ...ale skoro trzy auta mają tylko bardzo płytkie rysy to powinno wszystkiego wystarczyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.