marcingg Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mój wniosek - tylko zwykłe płukanie wodą pod ciśnieniem, wycieranie do sucha i QD czytajcie ze zrozumieniem.. Pisałem tyko jeśli chodzi o płukanie w sensie płukanie.. nic nie pisałem że TYLKO zwykłe płukanie i QD (no chyba że dzień wcześniej auto myłem i tylko się lekko przykurzyło). Normalnie jadę na bezdotyk z dwomia wiadrami na pełne mycie a korzystam z programu płukania (przeważnie 3ka) bo nie mam warunków domowych na takie zabawy z resztą pisałem już co i jak robię w dziale dot. bezdotyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 mario448, http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... ht=impreza Jak widać można korektę robić przy pomocy LP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Szukałem i przeczytałem wszystko co było można włącznie z pracami innych i nadal nie mogę sobie poradzić. Czego w takim razie użyć do wykończenia lepkiego lakieru hondy? Na chwilę obecną nie klei się właśnie Dodo dodany na pad z pastą. Próbowałem klika kropli Menzerny FF4000 i SF3000 i Ultrafiny na czarnym padzie 3M i Lake Country ale nie bardzo to pomaga? Trzeba wymieszać i później na pad, czy można kapnąć bezpośrednio na pada i pracować na elemencie? Wszelkie sugestie i porady mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Panowie wiecie może czy jeszcze w którymś sklepie ma ktoś na stanie FK 1000 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Szukałem i przeczytałem wszystko co było można włącznie z pracami innych i nadal nie mogę sobie poradzić. Czego w takim razie użyć do wykończenia lepkiego lakieru hondy? Na chwilę obecną nie klei się właśnie Dodo dodany na pad z pastą. Próbowałem klika kropli Menzerny FF4000 i SF3000 i Ultrafiny na czarnym padzie 3M i Lake Country ale nie bardzo to pomaga? Trzeba wymieszać i później na pad, czy można kapnąć bezpośrednio na pada i pracować na elemencie? Wszelkie sugestie i porady mile widziane. Ja przy takich lakierach mieszam sobie np w kubeczku jakimś mieszankę. I wtedy na pada. Możesz dodać cleanera, UF lub SF4000 tak jak pisałeś. Jeśli to jeszcze nie pomoże to jest opcja - Strzał QD co jakiś czas na Pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 mario448, http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... ht=imprezaJak widać można korektę robić przy pomocy LP. Wynika z tego, że mogłem użyć za słabego pada? Może żółty 3M coś pomoże. Pełno hologramów i swirlsów mi wyszło w słońcu na czarnym accordzie, a w cieniu było tak pięknie... [ Dodano: 6 Maj 2012, 19:16 ] Panowie wiecie może czy jeszcze w którymś sklepie ma ktoś na stanie FK 1000 ?? Pytałem o próbkę u Mariusza z SCS, mówi, że może będzie w 2 połowie maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 SzaKal, mało tego, że w Polsce nie ma, to nie znalazłem w żadnym sklepie europejskim FK1000p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 mario448, rób żółtym 3M, a następnie niebieskim 3M praktycznie bez docisku. Po żółtym zrób inspekcję IPA, czy zostają jeszcze rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 maq dzięki. Tak będę musiał zrobić. Jutro kolejny dzień prób i walki. Do obłędu ten lakier mnie doprowadzi. Gdyby się tak nie kleiło myślę, że poszłoby zdecydowanie szybciej, łatwiej i przyjemniej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario30 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 panowie lamerskie pytanie, jak dbacie o listwy chromowane bo na razie mam piękną świecącą i nie chcę stracić tego blasku, czy wosk się nadaje do pielęgnacji bo zastanawiam się nad kupnem 4NANO METAL, CHROME PROTECT ale nic na temat tego środka nie mogę znaleźć i nie wiem czy warto inwestowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 czy szampony dostępne w sklepach z produktami do cardetailingu radzą sobie jakoś z zakamienioną wodą? POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 koledzy szukam Nielsena T&G lub VP T&G w Gdańsku, podpowiedzcie gdzie nabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miked Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Panowie, po użyciu ironx na felgę, wkręcane w niej śruby zmieniły kolor na jakby róż/pomarańcz co z tym teraz zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Panowie, po użyciu ironx na felgę, wkręcane w niej śruby zmieniły kolor na jakby róż/pomarańcz co z tym teraz zrobić? Mo po użyciu IronX'a ciężarki klejone robią się zółte i schodzi samo po czasie więc myślę, że ze śrubek też samo powinno zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 mario30 to 4nano jak najbardziej się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miked Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Panowie, po użyciu ironx na felgę, wkręcane w niej śruby zmieniły kolor na jakby róż/pomarańcz co z tym teraz zrobić? Mo po użyciu IronX'a ciężarki klejone robią się zółte i schodzi samo po czasie więc myślę, że ze śrubek też samo powinno zejść. Mam nadzieję, bo jedna felga wygląda śmiesznie od reszty i trochę mnie to martwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 czy ktoś wie jak pracuje się BP125mm i padem 150mm, nie za duża różnica w średnicach?? czy zamówić sobie BP135mm. bo planuję zamówić pady urbana a ich średnica to 150mm, albo ja szukać nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Panowie, po użyciu ironx na felgę, wkręcane w niej śruby zmieniły kolor na jakby róż/pomarańcz co z tym teraz zrobić? Mo po użyciu IronX'a ciężarki klejone robią się zółte i schodzi samo po czasie więc myślę, że ze śrubek też samo powinno zejść. Mam nadzieję, bo jedna felga wygląda śmiesznie od reszty i trochę mnie to martwi U mnie kolor zszedł po umyciu BlueGele-m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ktoś wie co to za ręcznik do osuszania widzimy w 2:15 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Witam, Zastanawiam się nad wyborem cleanera pod wosk Pete's 53. Wybieram między Auto Finesse Tripple a Polishangel Esclate Lotion, robótka ręczna. Co polecacie z tych dwóch? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miked Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Czyli widzę, że nie tylko ja z takim problemem się spotkałem, może ktoś coś jeszcze podpowie bo nie opłaca mi się teraz tylko dla zmiany koloru kupować bluegel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 lukas1986, nie musisz zmieniać BP, dobrze będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 skoro był już temat śrub do felg to tak btw, w jaki najlepszy sposób doczyścić polerowane nakrętki? porządne mycie i pasta polerska do metalu? czy jakiś inny siuwaks jeszcze pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Polerowane czy chromowane? Ja u siebie w Volvie mam chromowane - normalne czyszczenie plus pasta do metalu i 10 letnie prawie jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 SzaKal zabacz w WaxIt ja ostatnio się tam zaopatrywałem, a wcześniej miałem własnie taki sam problem co Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi