harvard Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czy Lake cutting pad będzie dobry do ręcznej zabawy z Scholl s17+? Cyz lepszy będzie od scholla 17 UC??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mam takie pytanie: Dostałem próbkę płynu do mycia szyb: Autosmart Glass Cleaner. Czy go się rozrabia z wodą, jak tak to w jakich proporcjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshua121 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mam dylemat który z budżetowych wosków kupić: colli 476, colli 845 czy finish kare hi temp Smaruje różne auta , 476 już używałem. Zależy mi na trwałości oraz na jak najmniejszym przyciąganiu kurzu , bo same wrażenia wizualne będą podobne. Ps. Będą używane po SRP więc , który z nich najmniej się z nim gryzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak przyciąganie kurzu mniejsze to Zdecydowanie Colli 845. A o FK nie powiem za wiele, bo nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczownik Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Colli 845. Apropo. Czy można Colli Insulator Wax 845 nadłożyć do powierzcnie po korekcie oczyszczoną IPA, czy cleaner jest niezbędny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popielniczka Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Szukam pianownicy do myjki STIHL RE 108 , istnieje taka w ogóle? Bo nic nie mogę znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dla "mgiełki" , ustawienia na pojedyńczy strumień zużywa dokładnie tyle samo. Takie pytanie w celu weryfikacji, do IronX-a dodawany jest czarny dwu trybowy? Bo zamawiałem z całą masą innych rzeczy i 5 innymi atomizerkami i wolał bym się upewnić Drugie pytanie co lepiej wziąć do plastików zewnętrznych, komory silnika i opon (najmniej istotne). 303 AEROSPACE PROTECTANT czy CHEMICAL GUYS LIQUID EXTREME SHINE Cena ta sama, opinie takie fifty fifty ale mało konkretów znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Takie pytanie w celu weryfikacji, do IronX-a dodawany jest czarny dwu trybowy? Ja mam przezroczysty "dwu-trybowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Tak sobie przeglądam katalog flexipads i zastanawia mnie jedna rzecz http://www.flexipads.com/docs/Flexipads ... logue5.pdf - strona 18, strona 20 Żółte gąbki zaznaczone są jako cutting, próbował ktoś ich używać jako cut? Czy czegoś nie rozumiem? Albo mamy inne gąbki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ultratouch - dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Czy IPY nie powinno się aplikować na gorący lakier tylko dlatego, że szybciej wyparowuje czy są jeszcze jakieś inne determinanty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Adm, mówisz o inspekcji po polerowaniu? Lepiej zaczekaj az lakier ostygnie, bo jak jest ciepły to ręcznikiem narobisz rys... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam, trochę czasu wolnego więc trzeba zaplanować jakieś małe ręczne co prawda,ale jednak.Do rzeczy plan jest taki,po myciu,myciu z ironXem,tar removerze i glinkowaniu chcę potraktować lakier swirl-Xem.Mam Pre Wax Race Glaze-a i Wosk Race Glaze 55. Czy pominięcie Pre Wax-u będzie dużym błędem i będzie miało to negatywny wpływ na trwałość wosku i ogólny shine ? Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 303 AEROSPACE PROTECTANT czy CHEMICAL GUYS LIQUID EXTREME SHINE Do plastików pod maską nie ma IMO nic lepszego niż 303. Na listwach i oponach możesz się rozczarować bo nie poczerni ani nie odżywi ich w sposób, który zrobi na tobie wrażenie. Na drugim biegunie jest Chemical-bardzo tłusty i świecący. Po aplikacji będziesz widział diametralną różnicę w odżywieniu plastików gumy ale będzie to wyglądało jakbyś zaaplikował kujawski a IMO nie ma sensu przecierać produktu fibrą, żeby go "zmatowić" skoro taki ma dawać efekt - tłustości i przesadnego świecenia. Kwestia gustu, co Pan woli [ Dodano: 24 Kwiecień 2012, 12:40 ] kubik, jeżeli nie masz czasu zamiast swirla użyłbym właśnie Pre-Waxa RaceGlaze'a. który też jest ścierny a Swirl nie należy do "mocarzy" w tej kwestii, także różnicy w mocy usuwania rys jednego i drugiego raczej nie uświadczysz a przynajmniej przygotujesz lakier dedykowanym cleanerem. Reszta kroków ktore opisaleś jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 kamilgt, Tak, tak, mówię o inspekcji. Rzeczywiście ciepły/gorący lakier jest podatniejszy na rysowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Adm, zasada jest taka, że IPA stosujesz na panelu, który wystygł ponieważ wszystko będzie Ci się mazało usuwając pastę na ciepłym elemencie, IPA momentalnie odparuje więc będziesz tarł brudną szmatą o element i wszystko umarzesz, wkurw*&jac się niemiłosiernie, że nic nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 lukwawa, dzięki za pomoc choć wydaje mi się, że poprawną metodą jest ściągnięcie resztek past fibrą "na sucho", a dopiero później na czystym (bez wizualnych śladów pasty) lakierze inspekcja IPĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 lukwawa dzięki za pomoc. Jako osoba raczkująca w temacie każdą wskazówkę cenię niezmiernie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Adm, tylko uważaj z tym ścieraniem na sucho bo możesz sobie rysek narobić;p Ogólnie IPA fajnie rozpuszcza resztki i dosyć ładnie się one ścierają i nie jest potrzebne zbyt grube tarcie MF. Ale wiadomo każdy ma swoje sposoby i tricki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 lukwawa dzięki Czyli 303 wskakuje do koszyka I szukam czegoś dalej do plastików zewnętrznych bo na oponach Meg's Endurance naprawdę ładnie wyglądał i w sumie jest to jakaś opcja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mess, Chemical Extreme Shine w zasadzie wygląda tak samo jak Megsowy Endurance, inaczej pachnie (również ładnie) i jest bardziej tłusty i gęstszy. Plastiki mają się świecić, czy raczej mat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestisz Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale zamieszczam to pytanie ale najwyżej administrator przeniesie. Posiadam od 2 lat czarnego Passata B6 2007 rok. Kupiłem wczoraj myjkę ciśnieniową K 7.710 (podczas poszukiwania myjki trafiłem na to forum). Chciałbym we własnym zakresie odnowić lakier. Jest trochę sfatygowany (w większości przez automyjnię). Posiadam w pracy polerkę Makity więc sprzęt do pracy jest. Generalnie problem mam z doborem chemii. Lakier według mnie nie jest w złym stanie (wiem że zaraz mnie ktoś zlinczuje że bez zdjęć ani rusz) ale nie chciał bym stosować jakiegoś agresywnego polerowania. Plan mam taki: MYCIE -mycie pianą (do Karchera dostałem 1L płynu DLS 125 czy to dobre? jeśli lipa to zaproponujcie co kupić) -APC do detali, wnęk drzwi itp. + pędzlowanie -Usunięcie smoły itp. ValetPRO Citrus Tar and Glue Remover -Glinkowanie (jaka glinka nie wiem) -ponowne umycie i osuszenie POLEROWANIE Tutaj mam problem. Czy kupić zestaw Menzerna 3x250ml FG500 PF2500 SF4000 czy też wystarczy AG Ultra Deep Shine? Praca oczywiście maszyną. Podpowiedzcie też jakie nakładki do polerki kupić, czy futro czy pianka - kompletnie nie mam o tym pojęcia. WOSKOWANIE Tutaj też nie mam pojęcia co zastosować. Lakier jest czarny więc pewnie coś mądrego polecicie. Chemię do opon plastików i skóry pewnie dobiorę czytając forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Chce zrobić taki zabieg na Lakier Grafit metalik: Achilles->Black Hole->Sealant (Colli 845)->Wosk i tu pytanie o wosk- do tego lakieru i max głębi koloru wybrać DJ Blue czy Purple Haze PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mess, ja do plastików zewnetrznych jak i pod maskę polecam ValetPro Talos Protectant masz 500ml za 45 zł a 303 za 57 za 475 ml poza tym VP TP daje rewelacyjny efekt jak dla mnie. dostałem go jako gratis od jednego z partnerów i teraz wiem ze nastepne zakupy bedą tez z tym środkiem w koszyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi