Wielebny Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 PB Professional Polish 2 jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bechcik Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 SzaKal, czyli biorąc pod uwagę to czego oczekuję, będzie najlepszy? Bo w 50/50 wygrywa Tripple, o wiele lepiej odnawia kolor. Tylko że on nie ma żadnych drobinek ściernych, wszystko maskuje, więc po usunięciu go z lakieru wróci różowawy odcień, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 SzaKal, czyli biorąc pod uwagę to czego oczekuję, będzie najlepszy?Bo w 50/50 wygrywa Tripple, o wiele lepiej odnawia kolor. Tylko że on nie ma żadnych drobinek ściernych, wszystko maskuje, więc po usunięciu go z lakieru wróci różowawy odcień, prawda? Możesz jeszcze pojechać tę powierzchnie Megsem UC lub PB SSR1 i na to dowolny cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bechcik Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 UC to kolejne wydatki, bo trzeba kupić IPA, Tricolora, a ja pieniążków nie posiadam. Poza tym to są moje początki z detailingiem, więc dla mnie zwykły AIO będzie wystarczający. Tym bardziej, że mój pacjent nie jest furą za miliony dolarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Większość cleanerów zawiera też odżywki i fillery wiec maskuje ubytki. VP Achilles Jest i cleanerm ściernym jak i AIO wiec możesz go nakładać warstwami przy czym kolejna warstwa poprawia efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 bechcik, Każdy cliner czyści lakier i usunie zmatowienie Jak dla mnie to nr 1 cherry glaze. Zresztą nie dawno robiłem porównanie na zmatowionym lakierze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 dzisiaj pierwszy raz użyłem VP banana wax... warunki to woskowanie na dworzu przy wiaterku, nawoskowalem cale auto i pozniej dopiero ścierałem, ale chyba za dlugo leżał na lakierze ten wosk, skoro troche ciezej sie ścierał co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 m1chal, sam sobie odpowiedziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 no tak sie zapytalem profilaktycznie , bo moze ten wosk akurat ma tak czy cos ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Za długo to nie wiem bo ja np tak robię z DJ Diomond White oraz Colli 845i nie mam problemów z wypolerowaniem. Bardziej bym stawiał na za grubą warstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwo122 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 W jakim stężeniu używać Chemical Guys Citrus Wash & Gloss ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxior Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Maxior, możesz być niezadowolony, ale żeby nie było widać efektu to nie umiem sobie wyobrazić. Jaka temperatura przy aplikacji ? Gdzie kupiłeś Rainx ? tu kupiłem www_mrcleaner_pl allegro [ Dodano: 16 Kwiecień 2012, 23:32 ] a ja mam pytanko zastosowałem Rain-x i nie wiem... nie jestem zadowolony z efektu powiedzmy wogle żadnej różnicy . jak byś podał więcej szczegółów, to można by określić co zrobiłeś nie tak umyłem dokładnie autko : osuszyłem spryskałem szybke i szmatka z micro fibry rozprowadziłem i wytarłem do sucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Maxior, przed tego typu środkami powinno się idealnie domyć szybe, i najlepiej ją odtłuścić jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 czym się różni P40-DETAILER od PRO-DETAILER ? jak było to sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 kamilgt, wg moich wiadomości to ten sam produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 to jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmatti91 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czy Menzerna fg500 + Flexipads pomaranczowy oraz FF3000 + Flexipads żółty to odpowiednie połączenie ? Jakie jest preferowany rozmiar na wieksze lementy (drzwi, maska) 135x35 moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Fg500 lepiej tnie na białym flexi. 135 może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 djmatti91, wszytsko zalezy od twardości lakieru i jego uszkodzeniom. Cięzko odpowiedzieć z góry nie widząc na czym bedziesz pracował. Raz sie sprawdza a raz nie i wtedy trzeba sięgnąc po biały ( cutting) lub po futerko Coś na pewno zdziałasz i jeśli to Twoja 1wsza korekta to będziesz miał Pan banana i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czy ktoś kiedyś w jakiś sposób mył/prał wygłuszenie maski w samochodzie? Dokładnie chodzi mi o wygłuszenie w golfie mk3. Z zewnątrz ma czarny materiał, natomiast od wewnątrz jest filc, całość nie jest jakoś zbita i przy kontakcie z wodą po prostu się rozpada, rozkleja itp. Ktoś ma jakiś pomysł na domycie zewnętrznego czarnego materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Spróbój ekstrakcji lub po prostu APC z jakąś miękka szczotką i wycieraj MF. Ogólnie jak jej zbyt mocno nie przemoczysz to nie masz się co obawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Którą z past trzeba dłużej wup[racowywać FG500 czy FF3000? Czy taka sama ilość tych past jest potrzebna do polerowania czy może tnącej więcej? I jak bardzo zwilżyć pad przed polerowaniem, 2 psiknięcia wody z atomizera wyztarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 sinner, FG500 pracujesz aż do zniknięcia a FF3000 raczej jej nie da się wypracować do zniknięcia Ilości dajesz podobne ale jak już pad nasiąknie FF3000 to już można dawać mniej, hmm ja wodą nigdy nie zwilżam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Pytanie, czy pianownica Karchera jest warta swojej ceny (około 80,- w casto / 55,- internet) Porównując do Glori FM10 czy Morolexa 1,5l / 2l po przeróbkach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Pytanie, czy pianownica Karchera jest warta swojej ceny (około 80,- w casto / 55,- internet) warta jest 3,50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi