czaptan Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 2. Czym wypolerować elementy lakierowane (drewno, plastik)? Menzerna czy może cleaner ścierny wystarczy? Robiłem Megsem #105 UCC "drewniane" plastiki w Focusie ręcznie tricolorem i wyszło fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Można gdzieś w PL dostać Deox Gel? Wpisz w wyszukiwarkę. Pamiętam ,że któryś sklep na zamówienie sprowadzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam Mam małe pytanie. Jaki aplikator będzie najlepszy do nakładania PD NL na plastiki wewnątrz, i jaki do nakładania dressingu na plastiki zewnętrzne (w tym nadkola i elementy pod pokrywą silnika)? Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 PD NL Chyba chodziło o PB NL... Jaki aplikator będzie najlepszy najlepszy będzie żaden. Wlej NL do butelki z atomizerem, psiknij na deskę i przetrzyj MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jaki do nakładania dressingu na plastiki zewnętrzne (w tym nadkola i elementy pod pokrywą silnika)? Po nadkolach gąbka/aplikator jest zawsze czarny jak smoła, jak będziesz rzetelnie smarował plastiki na zewnątrz, zakamarki, uszczelki to nawet po najlepszym oczyszczeniu zawsze zgarniesz jeszcze sporo syfu więc najlepszym wyjściem będzie jak kupisz sobie albo kawał gąbki i potniesz ją na kawałki albo jak kupisz gąbkowe "zmywaki" do naczyń i oderwiesz chropowatą część. Po użyciu wyrzucasz albo chowasz w torebce i wykańczasz je następnym razem na nadkolach. Ale jak Pan bogaty to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby nakładać to Megsowymi słoneczkami, as you wish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 PD NL Chyba chodziło o PB NL... Jaki aplikator będzie najlepszy najlepszy będzie żaden. Wlej NL do butelki z atomizerem, psiknij na deskę i przetrzyj MF Ja preferuję nasączenie słoneczka i nim rozprowadzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W temacie aplikatorów: jakiej firmy gąbkowe aplikatory(oprócz dedykowanych) mieszczą się w opakowaniach wosków Zymola i SV, tak, żeby ich nie ugniatać i wpychać na siłę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 lukwawa, bilt hamber powinien wejść bez problemu Jest mniejszy od megsowych słoneczek i gąbka aplikatora jakaś taka dużo delikatniejsza mi się wydaje niż u megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mowa o starych opakowaniach SV ? Tych z białym środkiem? Ja mam nowe i tam raczej żaden aplikator nie wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mowa o starych opakowaniach SV ? Do tej pory miałem "stare" pudła, nowe są jeszcze mniejsze w środku? Lubię miec aplikator zamknięty w pudełku. W przypadku Z nie jest to kłopot bo nakrętka jest "wysoka" i tam mogłem sobie wsadzić co chciałem. SV ma ją dużo mniejszą więc mogę mieć kłopot. inarusbox, dzięki za tipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Nowe są wyższe i węższe w porównaniu do starych. Opakowania Zymola dla mnie są dużo lepsze w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Co do opakowań Zymola, też tak musicie walczyć żeby zakręcić słoiczek z woskiem? Wczoraj z 10 min walczyłem i dopiero udało mi się trafić na gwint... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 escimo, to jeszcze nic - jak miałem AF Passion to dopiero był hardkor przy od/dokręcaniu. Mówię o starych plastikowych słoiczkach. Nowe ponoć są lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 ja nie walcze ale trzeba robic ze 2 obroty zeby dobre trafic na gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 To mnie pocieszyliście, bo myślałem że mam jakiś felerny słoiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Do gwintów się przyzwyczaiłem. Dużo gorzej wyglądają spryskiwacze w Zymol-u. W Tyre końcówka spryskująca odpadła razem ze sprężynką, po przewróceniu i upadku z około 10cm cały spryskiwacz rozpadł się w drobny mak, na sczęscie się nic nie wylało. W Vinyl Conditionerze, chcąc go dokręcić, żeby nie ciekło pękł plastik nad gwintem. Ogólnie zamieniam od razu spryski Zymola na zwykłe nakrętki. SV robi dużo bardziej pancerne triggery a w czasie "akcji" wiadomo, ze coś upadnie, coś szturchnie się nogą, ręką, nie zawsze odstawia się opakowanie w pionie, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Co do opakowań Zymola, też tak musicie walczyć żeby zakręcić słoiczek z woskiem? Wczoraj z 10 min walczyłem i dopiero udało mi się trafić na gwint... w SV to samo, blackfire też nie lepszy ogólnie te opakowania są takie sobie, najlepiej mi się zakręca Red'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 petes tez daje rade pod wzgledem opakowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeOne Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jak bardzo bierzecie pod uwagę temperaturę przy polerce? Na opakowaniu Manzerny wyczytałem, że optymalnie jest pracować przy 15-20 stopaniach. Od miesiąca czekam na odpowiedni zakres (i jak na złość - jak jest, to ja akurat siedzę w fabryce). Polerkę zamierzam zrobić w nieogrzewanym garażu. Może te 12-13 stopni jednak wystarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ja robiłem przy +/- 8 i nie było większych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeOne Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 ha, to interesujące. Próbowałem działać Manzerną właśnie przy takich temperaturach i strasznie ciężko się ją "wpracowywało". Tzn efekt końcowy powiedzmy, że był, ale na moje oko, 3x za dużo pracy. Dzięki za info - pewnie coś innego źle robiłem. Część winy zwalałem właśnie na temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 To fakt, trochę dłużej szło i po dwóch panelach przeniosłem się gdzieś indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 PD NL Chyba chodziło o PB NL... Jaki aplikator będzie najlepszy najlepszy będzie żaden. Wlej NL do butelki z atomizerem, psiknij na deskę i przetrzyj MF Naturalnie chodziło o PB NL. Będę musiał spróbować butelki z atomizerem na żółtym słoneczku albo bezpośrednio na deskę. Nadkola ogarnę w takim razie za pomocą zwykłej gąbki lub zmywaków do naczyń. Wielkie dzięki za Wszystkim odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Które pady 80 mm są wg. Was najlepsze? U mnie maszynka rotacyjna + 3M/Menzerna, BP Flexipads, lakier najczęściej twardy i średnio twardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wiem, że to "trochę" nie na temat ale przewija sie tu dużo różnych ludzi i może ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć Planuje przemalować pokój w kupionym mieszkaniu. Obecnie jest tam jakiś pomarańczowy kolor (gdzie nie gdzie zielony ponieważ poprzedni właściciel nie usuwał zabudowanych półek gdy malował na pomarańczowo) Więc widać że był zielony kolor a na to położony pomarańczowy. Chciałbym przemalować to na jakiś inny kolor, pewnie jaśniejszy pastelowy... Słyszałem już tyle opinii że głowa mała, a przy mnie to nawet 2 "fachowców" się kłóciło... Dodam, że nigdzie ta stara farba nie odłazi, nie odpryskuje ani nic (ciekawe czy podczas malowania nie zacznie) Więc plan mam taki... przeszlifować trochę te ściany w celu usunięcia brudu tłuszczu itp. potem przemyć mydłem malarskim w celu usunięcia pyłu. i co potem ? - pomalować najpierw normalnie na biało, potem na kolor ? - malować ścianę farbą podkładową czy malować białą farbą rozcieńczając ją z wodą (w jakimś stosunku ?) ? - pomalować pierwszą warstwę farbą docelową zmieszaną pół na pół z gruntem a kolejną już normalnie ? - a może od razu po przeszlifowaniu położyć ze 2-3 warstwy właściwej farby ? (cyt fachowaca "paaaanie te farby są teraz tak gęste że pokryją") pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi