SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Idę po piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Tak, IPA to ISOPROPANOL (ISOPROPYL ALCOHOL). O taka odpowiedź mi chodziło, a nie czy mogę to mieszać z wodą leżę i kwiczę [ Dodano: 10 Kwiecień 2012, 00:06 ] ojciec: IPA to 50%, wodny roztwór izopropanolu : przynajmniej taką formę przyjmuję tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czy mogę "zaatakować" plastiki wewnętrzne za pomocą APC CG RED HOT DEGREASER? Tylko takie posiadam, a jest to silne APC do stosowania zewnętrznego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Widzę, że kolega damian chyba nie zrozumiał posta Wiem do czego służy cleaner i do czego służy IPA To dlaczego przy woskowaniu wspominasz o IPA? Jak kładziesz wosk to wcześniej cleaner i tyle w temacie. Dlatego : cocolino, ja używam IPA i jest OK I jak ? Staram się dowiedzieć w miarę niezbyt skomplikowanych rzeczy a tu specjaliści od rajs and szajnu piszą co jeden to inaczej Ale przecież każdy się zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 cocolino, jakie masz LSP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Meguiars #16 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A to nie wiem co i jak...muszę doczytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 cocolino, Karol - jak i jest Twój problem...? Umyj auto Wyglinkuj Masz jakąś pastę finishową? Glaze? AIO? Cleaner? odpowiedz... pomożemy dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 cocolino, Karol - jak i jest Twój problem...? Umyj auto Wyglinkuj Masz jakąś pastę finishową? Glaze? AIO? Cleaner? odpowiedz... pomożemy dalej.. Właśnie chodzi o to, że nie mam. Póki co Arek napisał mi, że pod Meg'sa #16 najlepiej stosować IPA 1:1. On tak stosuje i jest ok. I tak robiłem. Pod FK 1000P, pod DJ Rubbish Boysów i pod #16. Ale coś mi trwałość i jakość kropelek nie pasowała więc myślę-dopytam na forum. I teraz afera jak można kłaść IPA pod wosk. Jeszcze raz napiszę-nie posiadam polerki i cleaner co najwyżej położę ręcznie. Czy będzie on lepszy od IPA (jeśli tak to który ???) Chodzi o przygotowanie lakieru pod wosk Meg'sa #16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Każdy będzie lepszy od IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W piątek nakładałem hdc+carbon. Bardzo możliwe, że na dniach uda mi się zdobyć nowy zestaw - cleaner+wosk, w związku z tym wątpie abym czekał aż zymole spłyną i czy poza aplikacją nowego cleanera muszę robić coś dodatkowo aby usunąć poprzednią "kanapkę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 aplikacją nowego cleanera nie, co prawda, przyda się turbo-piana i szampon, ale "domyślam się" co kupiłeś i sam cleaner da radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat's Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nie. Powinny zejść po cleanerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 cocolino, Oczyść właściwie lakier. Przeleć go odsmalaczem, glinką -> umyj. Następnie: 1. Jakaś pasta finisz - po dotaraciu finiszowej przetrzyj IPA. IPA dotrzyj czysta MF. Zrób to dwukrotnie docierając IPA na glanz. Nakładasz COLLI. Odczekaj 15 minut. Ścierasz... (wszystko robimy w garażu min 10 stopni max 80% wilgotności) Czekasz kilka godzin docierasz delikatnie, powoli. Takie końcowe, filmowe docieranko... Po kolejnych 12h wylatujesz na miasto 2. Cleaner - jakiś bez dużej ilości wypełniaczy-natłuszczaczy... Sciągasz i czekasz 15 minut. Nakładasz COLLI. Dalej jak w punkcie 1. Chyba nie muszę pisać, że potrzebne będą do tego więcej niż 2 mikrofibry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 gruby_RS, Mat's - dzięki Piany na bezdotyku będzie dużo, ciekaw jestem po jakim czasie (o ile w ogóle i czy będzie to widoczne) zacznie puszczać na masce carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No nie musisz i dzięki i za taką odpowiedź tyle, że od co najmniej 5 postów piszę, że chcę położyć Meg'sa #16 ale to już nieważne. Tak czy siak dzięki SJake za info, rozjaśniło mi się coś niecoś m.in. dzięki Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 cocolino, Wiem, że masz 16-nachę. Ja po prostu wkleiłem po raz nasty ludową receptę na "wosk". i do 16-nastki pasuje to jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmlawa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Co lepsze na smołę: nafta oświetleniowa czy rozpuszczalnik(benzyna) ekstrakcyjna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nafta lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 nafta bo jest tłustsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmlawa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Dzięki. Sklep prawie pod domem więc już kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kojarzycie, gdzie można nabyć wewnętrzną lepkę z logo forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kup coś u partnera forum. jak poprosisz to dostaniesz taką naklejkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Może ktoś polecić firme kurierską do wysyłki 4 felg z oponami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kup coś u partnera forum. jak poprosisz to dostaniesz taką naklejkę. ta, to wiem, tylko pytanie który z partnerów takowe posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi