skiba Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 koledzy,czy moge sobie odpuscić glinkowanie ,na rzecz umycia całego auta naftą i "przelecenia go" Mirką Abel 3000 ?
balcerek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Według mnie glinka to podstawa.
dzinkins Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 koledzy,czy moge sobie odpuscić glinkowanie ,na rzecz umycia całego auta naftą i "przelecenia go" Mirką Abel 3000 ? Jak wyżej - podstawa
skiba Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 wytłumaczycie laikowi czemu?przecież papier 3000 na pewno ma lepsze własciwosci czyszczące niż glinka.wytłumaczcie nie bijcie
Shmatan Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jak zachowa się dodo juice purple haze na jasnym zielonym metalicu? Chce nałożyć pp2 -> srp -> ex-p i na to nie wiem w jakiej kolejności dj ph i #16 (chyba że się jakoś ze sobą pokłócą) - proszę o radę. Pomiędzy każdym z wyżej wymienionych chce zachować 2 godziny przerwy. Ew. mam jeszcze 40ml DC3 które mógłbym gdzieś tu wrzucić, ale chyba to już nie będzie miało sensu
Administrator Evo Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Papier 3000 jako alternatywa glinki ? Bez sensu, ścinasz lakier i robisz sobie tylko niepotrzebnie więcej pracy z wyprowadzaniem lakieru. Istotą glinki jest jej bezpieczeństwo
skiba Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a co w przypadku gdy ten lakier,jest mocno zniszczony własnie?i zaraz po 3000 bedzie dalej korygowany?
ENERGY_NET Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 wytłumaczycie laikowi czemu?przecież papier 3000 na pewno ma lepsze własciwosci czyszczące niż Glinka.wytłumaczcie nie bijcie różnica jest taka że glinka zbiera brud i oczyszcza lakier, papier ściera lakier nie oczyszczając go. [ Dodano: 2 Kwiecień 2012, 08:50 ] a co w przypadku gdy ten lakier,jest mocno zniszczony własnie?i zaraz po 3000 bedzie dalej korygowany? to i tak przed papierem trzeba użyć glinki w celu jego oczyszczenia.
mihnova Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Chce nałożyć pp2 -> srp -> ex-p i na to nie wiem w jakiej kolejności DJ ph i #16 Trochę przekombinowałeś wg mnie pp2 -> srp -> ex-p Po kilku godzinach druga warstwa EX-P i będzie kox Testowałem u siebie i taka kombinacja sprawdza się świetnie
maya Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 wytłumaczycie laikowi czemu?przecież papier 3000 na pewno ma lepsze własciwosci czyszczące niż Glinka.wytłumaczcie nie bijcie nie ma, skąd taki pomysł ? przykładowo masz plamkę smoły papierem 3000 porysujesz wszystko naokoło kropki a kropki nie ruszysz, adekwatnie do innych zanieczyszczeń, sam sprawdzałem, w dodatku glinka nie jest taka droga, jak lakier mocno zniszczony to fioletowa glinka i do roboty i dopiero potem papier
DawPi Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 DawPi, 3M™ Light Vision™ Zdecydowanie polecam! Dziś doszły - rewela!
voldi22 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 wrzuć jakiś filmik z prezentacją
DawPi Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 voldi22, łoj, aparatu brak, ale coś nagram BB, jak będzie ciemno i zawitam do garażu albo w pokoju..
eMeM Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witajcie. Mam szybkie pytanko, zabije się na 17 felgach zimą oczywiście opony zimowe auto Octavia I 2003 ? Opony 50/205
Swoop Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 eMeM, jeśli dobrze odczytałem pytanie, to nie, ale nie znamy Twojego stylu jazdy Używaj znaków interpunkcyjnych, to nie będzie się trzeba domyślać co autor miał na myśli
eMeM Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Swoop, poprawione Jazda normalna jak to zimą bywa, czyli mogę 15 sprzedać i kupić sobie opony 17 bez najmniejszych oporów ?
Swoop Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 eMeM, 17 możesz, weź też pod uwagę cenę która przy dobrych oponach nie będzie z "niższej półki". Inną opcją jest 16 na zimę + 17 lato
barat Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Felgi nie mają tu nic do zabicia Bieżnik będzie ten sam. Co najwyżej bardziej ryzykujesz uwaleniem takiej felgi zimą (nie wiadomo co czycha pod śniegiem) Ja mam dość sztywną zawiechę, więc mam zestaw 15" zima, 16" lato dla wygody
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam dwa pytania. Golf IV czarny lakier, czyli twardo . Będzie korekta UC tri colorem( wiem będzie ciężko, a efekty marne ) 1. Czy po UC zastosować coś jeszcze wykańczającego korektę ( wyczytałem, że często jest to konieczne na miękkich lakierach,ale na twardych obejdzie się bez tego)? 2. Taką korektą za dużo nie osiągnę, może troche rysek zniknie i utleniona warstwa, w dodatku to czarny więc wiadomo, może warto po korekcie zastosować coś do ukrycia rysek np. SRP albo Cherry Glaze, a na to wosk( mam 476)? Może coś jeszcze innego?
rickson Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witajcie. Mam szybkie pytanko, zabije się na 17 felgach zimą oczywiście opony zimowe auto Octavia I 2003 ? Opony 50/205 Ja jeżdże na 225/45 17 cali i ... Bez jakichs przygód, chociaż to chyba bardziej zależy od stylu jazdy - o aczym ktoś wyżej już wspomniał
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 1. nie2. warto Dziekować A polecisz coś? oprócz dobrego zamaskowania rysek, trwałością nie pogardzę Przypomnę ,że pójdzie na to 476.
jackill Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam dwa pytania. Golf IV czarny lakier, czyli twardo Jak kupiłem UC, to w ramach testu kolega przeleciał kawałek lakieru firmowego G IV (też czarny). Dosłownie 30-40 sekund tarcia a różnica była widoczna. Zeszło utlenienie a lakier zrobił się bardziej błyszczący. Natomiast, żeby pozbyć się rysek trzeba się więcej namachać.
Szwejk Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 bartekmlaw mysle ze nakladajac 2 wartswy SRP, AF Tripple Lub CherryGlaze sporo zamaskujesz a po okresie 1,5 miesiaca znowu 2 warstwy
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nastawiam się na to, że będzie ręka bolała. Mam nadzieje, że chociaż trochę moje godziny na siłowni tutaj mi pomogą Jak będzie gotowe, będzie relacja. Szwejk- tak myślę, że ze dwie warstwy, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, co wyjdzie po korekcie, a co pokryje pierwsza warstwa. Mam tylko problem, na co się zdecydować. Przeglądam testy,ale zwycięzcy brak.
Rekomendowane odpowiedzi