Bartek1985 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 siemka mam takie pytanie dotyczące polerowania mechanicznego mam polerkę Das-6 pro i chciałem polerować lakier mam takie pytanie na jakich biegach zacząć rozprowadzać pastę , a potem ją polerować na większych czy jak pasta to Meguiars Swirl X i Meguiars Ultimate Compund aha i jaki pad wybrać bardzo twardy czy średnio twardy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Bartek, ale chyba nie pytasz tak na serio? Imię: BartekDołączył: 08 Cze 2010 Posty: 91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam, Mam pytanie czy glinka ktora lezy zamknieta w firmowym opakowaniu moze byc uzyta po 1-2 latach leżakowania w szafce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam, Mam pytanie czy Glinka ktora lezy zamknieta w firmowym opakowaniu moze byc uzyta po 1-2 latach leżakowania w szafce ? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kullnikk Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 jaką konsystencję powinien mieć quick detailer? Pierwszy raz kupiłem tester PB QD+ i jest on konsystencji wody i ma barwę jasno szarą. Poza tym po spryskaniu i przetarciu mikrofibrą na karoserii rewelacji nie widzę Obawiam się żę może być rozwodniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 kullnikk, QD ma konsystencję zbliżoną do wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 jaką konsystencję powinien mieć quick detailer? Pierwszy raz kupiłem tester PB QD+ i jest on konsystencji wody i ma barwę jasno szarą. Poza tym po spryskaniu i przetarciu mikrofibrą na karoserii rewelacji nie widzę Obawiam się żę może być rozwodniony. Tak wygląda mój QD+. W miarę przyzwoity quick detailer, ale bez nadmiernej rewelacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Istnieje jakiś szampon w baniakach 5L za ~ 70-80 zł? Wiem że w tym przedziale cenowym jest Shiny Garage Pink Gloss, ale raptem są 2 recenzje + oficjalna od producenta. Jakieś alternatywy? @pLaYmAn Hmm, Rise & shine big apple shampoo to raczej poza moim funduszem, więc skuszę się na 5L Shiny Garage Pink Gloss, wychodzi najlepiej w stosunku Cena/Ilość, a jakiś negatywnych informacji nie zbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ValetPRO Concentrated Car Shampoo (~60zł 5L) Presta Suddz (~60zł 3,8L) Big Apple było chyba też sprzedawane w baniakach 5L, w tej sprawie pisz do Kanara. Shiny Garage jest bardzo ok, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 nieaktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witajcie, Znajdę tutaj na forum, filmy pokazujące jak prawidłowo polerować lakier maszyną ? Szukam i niestety nic nie znalazłem, zauważyłem tylko obszerny poradnik. A bardziej chodzi mi o praktykę. Na YT jest dużo filmików, aczkolwiek czy prawidłowo jest pokazana praca z maszyną tego nie wiem. Co powiecie o tym: Ogólnie chodzi mi o to jak trzymać poprawnie maszynę z jaką siłą dociskać oraz jakie ruchy wykonywać. Chciałbym to obejrzeć w praktyce. Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 koza, filmy użytkownika Junkman2000 Ci pomogą jest ich masa, wejdź na konto tego człowieka i wybieraj to co Ci pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 ja jeszcze polecam filmy Dave'a KG: http://www.youtube.com/user/MrDaveKG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Cleaner pod Colli 476...DJ LP czy może R222 PAINTWORK CLEANSER Lakier srebrny metalic, bardziej zależy mi na trwałości wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 ziomek4007, jeden i drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 czyli raczej R222...100ml więcej i 3zł tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raku Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Hej. Ktoś wie czy w każdej polerce cyferki na pokrętle obrotów są odpowiednio takimi samymi prędkościami? Kupiłem Graphite i dopiero przed chwilą zorientowałem się, że nie ma na nim skali obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley08 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Raku, jest oddzielny temat o tej maszynie: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 to może tam podpytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Raku, na pewno nie, sam fakt posiadania lub nie posiadania stabilizacji powoduje zupełnie inne rozłożenie obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raku Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nic nie ma w tym temacie. próbowałem dodzwonić się na infolinię i cisza. ale lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Czy jest sens potrzeba użycia IPA przed lub po glince i odsmoleniu? Czy wystarczy mycie smoła glinka mycie cliner i wosk bez użycia IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 ...... wystarczy mycie smoła Glinka mycie cliner i wosk bez użycia IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Czym pomalować tanio ściany w garażu? Muszę choć trochę rozjasnić bo ciemno jak w du... Wapno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Wapno prawdopodobnie będzie brudzić i mało trwałe to będzie. Proponuję farbę emulsyjną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja bym poszedł jak już to w emulsje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi