Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam takie pytanie dotyczące polerowania mechanicznego mam polerkę Das-6 pro i chciałem polerować lakier mam takie pytanie na jakich biegach zacząć rozprowadzać pastę , a potem ją polerować na większych czy jak pasta to Meguiars Swirl X i Meguiars Ultimate Compund aha i jaki pad wybrać bardzo twardy czy średnio twardy ?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy glinka ktora lezy zamknieta w firmowym opakowaniu moze byc uzyta po 1-2 latach leżakowania w szafce ? :oops:

Opublikowano

jaką konsystencję powinien mieć quick detailer? Pierwszy raz kupiłem tester PB QD+ i jest on konsystencji wody i ma barwę jasno szarą. Poza tym po spryskaniu i przetarciu mikrofibrą na karoserii rewelacji nie widzę :? Obawiam się żę może być rozwodniony.

Opublikowano
jaką konsystencję powinien mieć quick detailer? Pierwszy raz kupiłem tester PB QD+ i jest on konsystencji wody i ma barwę jasno szarą. Poza tym po spryskaniu i przetarciu mikrofibrą na karoserii rewelacji nie widzę :? Obawiam się żę może być rozwodniony.

Tak wygląda mój QD+.

qj8mH.jpg

W miarę przyzwoity quick detailer, ale bez nadmiernej rewelacji ;)

Opublikowano

Istnieje jakiś szampon w baniakach 5L za ~ 70-80 zł? Wiem że w tym przedziale cenowym jest Shiny Garage Pink Gloss, ale raptem są 2 recenzje + oficjalna od producenta. Jakieś alternatywy?

@pLaYmAn

Hmm, Rise & shine big apple shampoo to raczej poza moim funduszem, więc skuszę się na 5L Shiny Garage Pink Gloss, wychodzi najlepiej w stosunku Cena/Ilość, a jakiś negatywnych informacji nie zbiera :)

Opublikowano

ValetPRO Concentrated Car Shampoo (~60zł 5L)

Presta Suddz (~60zł 3,8L)

Big Apple było chyba też sprzedawane w baniakach 5L, w tej sprawie pisz do Kanara.

Shiny Garage jest bardzo ok, polecam. ;)

Opublikowano

Witajcie,

Znajdę tutaj na forum, filmy pokazujące jak prawidłowo polerować lakier maszyną ? Szukam i niestety nic nie znalazłem, zauważyłem tylko obszerny poradnik. A bardziej chodzi mi o praktykę.

Na YT jest dużo filmików, aczkolwiek czy prawidłowo jest pokazana praca z maszyną tego nie wiem.

Co powiecie o tym:

Ogólnie chodzi mi o to jak trzymać poprawnie maszynę z jaką siłą dociskać oraz jakie ruchy wykonywać. Chciałbym to obejrzeć w praktyce.

Pzdr,

Opublikowano

koza, filmy użytkownika Junkman2000 Ci pomogą

jest ich masa, wejdź na konto tego człowieka i wybieraj to co Ci pasuje :)

Opublikowano

Hej. Ktoś wie czy w każdej polerce cyferki na pokrętle obrotów są odpowiednio takimi samymi prędkościami? Kupiłem Graphite i dopiero przed chwilą zorientowałem się, że nie ma na nim skali obrotów

1a1f52fcbe309890.jpg

Opublikowano

Raku, na pewno nie, sam fakt posiadania lub nie posiadania stabilizacji powoduje zupełnie inne rozłożenie obrotów

Opublikowano

Czy jest sens potrzeba użycia IPA przed lub po glince i odsmoleniu? Czy wystarczy mycie smoła glinka mycie cliner i wosk bez użycia IPA?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.