Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Soad7, Mocno scierne z cuttingiem i polishingiem, ale lżejsze z Polishingiem i finishingiem. Nie musisz rzucać się od razu na głęboką wod z mocnym SSR i od razu cutting pad. Zacznij od nalżejszej ale działającej konfiguracji ;)

[ Dodano: 22 Marzec 2012, 08:36 ]

ZółtyDziobek, nie sądze żeby woski w płynie miały te same gęstości. Spróbować można, ale może okazać się za gęsty.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A ja mam takie dziwne pytanie :-]

Przeleciałem lakier delikatnie UC w celu odświeżenia i teraz czas na wosk i plastiki. I tu wątpliwość - najpierw wosk a potem plastiki czy odwrotnie? Plastiki będą robione Megsem TD, wosk to Colli 476.

Opublikowano
A ja mam takie dziwne pytanie :-]

Przeleciałem lakier delikatnie UC w celu odświeżenia i teraz czas na wosk i plastiki. I tu wątpliwość - najpierw wosk a potem plastiki czy odwrotnie? Plastiki będą robione Megsem TD, wosk to Colli 476.

Ja zawsze plastiki zostawiam na sam koniec ;)

Opublikowano

Panowie mam taki oto błotnik dość mocno przeorany no ale to co w centrum czyli ta długa krecha i to pod nią powinno zniknąć po prze polerowaniu mój zestaw to

FG500 + biały pad ABW

FF3000 + czarny pad ABW wszystko na silverlinie

polerowałem to metoda zenitu z poradnika na max obrotach 1800

i no jak spojrzymy to kreska dalej jest ale nie rzuca się tak w oczy, jak przejadę paznokciem to nie jest to głębokie no i pozostało jeszcze gdzieniegdzie trochę swirli

i tutaj pytanie czy da rade to wyeliminować na amen i jak ?

foto:

przed http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03b ... 6051b.html

po http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14a ... 7ca96.html

Opublikowano

Tak się zastanawiam nad UC . Na ile autek wystarcza z jednego opakowania?? A drugie pytanko - Ile razy można to stosować na jednym autku ?? To chyba nie jest aż tak agresywne ?? :o

Opublikowano

min. cztery po jednym przejściu. Przy ręcznej to bez jakiś ograniczeń, szkody na pewno nie narobisz. "agresywne" pojęcie względne możesz jaśniej o co dokładnie Tobie chodzi.

Opublikowano
min. cztery po jednym przejściu. Przy ręcznej to bez jakiś ograniczeń, szkody na pewno nie narobisz. "agresywne" pojęcie względne możesz jaśniej o co dokładnie Tobie chodzi.

Zastanawiałem się czy np. ze 4 razy na jednym autku można jechać. ;)

Wielkie dzięki chłopaki. Właśnie wybieram się na zakupy i widzę że nie ma co UC brać na pół bo kilka autek chciałem obskoczyć. Tesciom też coś się należy. :-]

Pozdrówka.

Opublikowano

Akira, 4 razy nie ma sensu bo po 2ch rzetelnych przejazdach osiągniesz efekt którego już więcej nie poprawisz ręcznie i zostanie tylko maszyna.

Opublikowano

Czy AG srp -> PB EX-P Pure Sealant -> megs #16 -> regularnie PB QD+ to poprawna kombinacja? czy zamiast autoglym lepiej użyć PB Pro Polish 2 lub ew. coś pominąć? Co da mi dodanie EX-P pomiędzy srp i #16?

Opublikowano

Pytanie:

Czy moja myjka Karcher K 2.14 nada się pod profesjonalną pianownicę i będzie dawała efekt piany a nie mleka na lakierze po spryskaniu?

Dziekuje.

Opublikowano

Otrzymałem próbki AB MPC, VP Interior APC oraz PB Natural Look

w związku z powyższym 4 szybkie:

1. Interior APC zrobić 1:10 do kokpitu i ogólnie plastików mojej alfy (kokpit jest "miękki") ?

2. AB MPC zrobić 1:10 do zakamarków, wnęk, zewnętrznych plastików, znaczków, emblematów i nadkoli?

3. Do uszczelek drzwi użyć VP Interior czy AB MPC (też 1:10) czy po prostu szamponu?

4. PB NL wcierać w kokpit/kierownicę/whatever po użyciu, czy zamiast VP Interior (bo PB NL ma w opisie, ze czyści ...) ?

Pytam, bo posiłkuję się tym co doszukałem się w opisach sklepów i na forum - na próbkach instrukcji nie ma, a ja jestem b.początkujący (będzie moje 1 mycie ręczne auta)

Opublikowano
Otrzymałem próbki AB MPC, VP Interior APC oraz PB Natural Look

w związku z powyższym 4 szybkie:

1. Interior APC zrobić 1:10 do kokpitu i ogólnie plastików mojej alfy (kokpit jest "miękki") ?

2. AB MPC zrobić 1:10 do zakamarków, wnęk, zewnętrznych plastików, znaczków, emblematów i nadkoli?

3. Do uszczelek drzwi użyć VP Interior czy AB MPC (też 1:10) czy po prostu szamponu?

4. PB NL wcierać w kokpit/kierownicę/whatever po użyciu, czy zamiast VP Interior (bo PB NL ma w opisie, ze czyści ...) ?

Pytam, bo posiłkuję się tym co doszukałem się w opisach sklepów i na forum - na próbkach instrukcji nie ma, a ja jestem b.początkujący (będzie moje 1 mycie ręczne auta)

apc do wnętrza weź 1:10, do reszty na zewnątrz może być mocniejsze, ja bym zrobił 1:5, co do NL to najpierw wyczyść plastiki APC wytrzyj do sucha i dopiero aplikuj NL'a

Opublikowano

chce zamowic gabki i BP od flexipads

u ktorego partnera forum najlepiej wychodzi to cenowo? moze ktos ostatnio zamawail :)

Opublikowano

Michałoś & ENERGY dzięki. Pisząc o 4 polerkach miałem na myśli korektę co jakiś czas a nie raz za razem. ;)

Wypadaloby jeszcze "wykończyć" UC jakąs pastą o mniejszej gradacji Swirlem albo Scratchem
:cry: Osz w mordkę a dlaczego ja jeszcze o tym nie wiem ?? :D Dzięki za uwagę.

Czy moja myjka Karcher K 2.14 nada się pod profesjonalną pianownicę i będzie dawała efekt piany a nie mleka na lakierze po spryskaniu?

Obawiam się że nie - gdyby to było mozliwe to połowa forum kupiła by tego karchera ( chyba troszkę ponad 200pln ) i pianowała autko. :-] Ale ..... może ktoś już jakiś patent rozkminia. :o

[ Dodano: 22 Marzec 2012, 18:43 ]

chce zamowic gabki i BP od flexipads

u ktorego partnera forum najlepiej wychodzi to cenowo? moze ktos ostatnio zamawail :)

Jak na moje oko to Twoje pytanko nie jest na miejscu. ;)

Kliknij sobie w stronki Partnerów i poszukaj - tak będzie bardziej fair.

Opublikowano
.....

Wypadaloby jeszcze "wykończyć" UC jakąs pastą o mniejszej gradacji Swirlem albo Scratchem
:cry: Osz w mordkę a dlaczego ja jeszcze o tym nie wiem ?? :D Dzięki za uwagę.......

ponieważ nie każdy to stosuje, ja jak robiłem dwa przejazdy ręczne UC na VAGowskim lakierze nie uzyskałem hologramów, może na miękkich lakierach można je uzyskać i stąd ta sugestia.

Opublikowano
ponieważ nie każdy to stosuje, ja jak robiłem dwa przejazdy ręczne UC na VAGowskim lakierze nie uzyskałem hologramów, może na miękkich lakierach można je uzyskać i stąd ta sugestia

Szkoda że nie wiem jak to będzie u mnie. :o Dzięki Energy. :good:

Opublikowano
Szkoda że nie wiem jak to będzie u mnie.

Jeżeli masz fabryczny lakier to jest on bardzo miękki, zwłaszcza ,że z tego co widzę nie jest on na Twoim samochodzie ani pełówy ani metaliczny. Z drugiej strony na białym nie widać tak bardzo jak się coś "spartoli :mrgreen: "

Opublikowano

Trochę nie typowe pytanie,mianowicie podpowiedzcie gdzie w okolicy WWL mogę dostać Nielsen Finesse ?

Potrzebuje go na jutro bo mam wolny weekend i chciałem trochę ogarnąć sobie żelazo :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.