sinner Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Soad7, Mocno scierne z cuttingiem i polishingiem, ale lżejsze z Polishingiem i finishingiem. Nie musisz rzucać się od razu na głęboką wod z mocnym SSR i od razu cutting pad. Zacznij od nalżejszej ale działającej konfiguracji [ Dodano: 22 Marzec 2012, 08:36 ] ZółtyDziobek, nie sądze żeby woski w płynie miały te same gęstości. Spróbować można, ale może okazać się za gęsty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Czy mając wosk w płynie Jaki masz wosk w płynie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti33 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 A ja mam takie dziwne pytanie Przeleciałem lakier delikatnie UC w celu odświeżenia i teraz czas na wosk i plastiki. I tu wątpliwość - najpierw wosk a potem plastiki czy odwrotnie? Plastiki będą robione Megsem TD, wosk to Colli 476. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 A ja mam takie dziwne pytanie Przeleciałem lakier delikatnie UC w celu odświeżenia i teraz czas na wosk i plastiki. I tu wątpliwość - najpierw wosk a potem plastiki czy odwrotnie? Plastiki będą robione Megsem TD, wosk to Colli 476. Ja zawsze plastiki zostawiam na sam koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J0NES Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Panowie mam taki oto błotnik dość mocno przeorany no ale to co w centrum czyli ta długa krecha i to pod nią powinno zniknąć po prze polerowaniu mój zestaw to FG500 + biały pad ABW FF3000 + czarny pad ABW wszystko na silverlinie polerowałem to metoda zenitu z poradnika na max obrotach 1800 i no jak spojrzymy to kreska dalej jest ale nie rzuca się tak w oczy, jak przejadę paznokciem to nie jest to głębokie no i pozostało jeszcze gdzieniegdzie trochę swirli i tutaj pytanie czy da rade to wyeliminować na amen i jak ? foto: przed http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03b ... 6051b.html po http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14a ... 7ca96.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Tak się zastanawiam nad UC . Na ile autek wystarcza z jednego opakowania?? A drugie pytanko - Ile razy można to stosować na jednym autku ?? To chyba nie jest aż tak agresywne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 na VB sedan zużyłem niecałe 100ml ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 min. cztery po jednym przejściu. Przy ręcznej to bez jakiś ograniczeń, szkody na pewno nie narobisz. "agresywne" pojęcie względne możesz jaśniej o co dokładnie Tobie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 min. cztery po jednym przejściu. Przy ręcznej to bez jakiś ograniczeń, szkody na pewno nie narobisz. "agresywne" pojęcie względne możesz jaśniej o co dokładnie Tobie chodzi. Zastanawiałem się czy np. ze 4 razy na jednym autku można jechać. Wielkie dzięki chłopaki. Właśnie wybieram się na zakupy i widzę że nie ma co UC brać na pół bo kilka autek chciałem obskoczyć. Tesciom też coś się należy. Pozdrówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Akira, 4 razy nie ma sensu bo po 2ch rzetelnych przejazdach osiągniesz efekt którego już więcej nie poprawisz ręcznie i zostanie tylko maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 cztery razy na jednym autku można tylko po co, michałoś ma racje, pod dwóch przejazdach dasz sobie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Wypadaloby jeszcze "wykończyć" UC jakąs pastą o mniejszej gradacji Swirlem albo Scratchem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Czy AG srp -> PB EX-P Pure Sealant -> megs #16 -> regularnie PB QD+ to poprawna kombinacja? czy zamiast autoglym lepiej użyć PB Pro Polish 2 lub ew. coś pominąć? Co da mi dodanie EX-P pomiędzy srp i #16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Pytanie: Czy moja myjka Karcher K 2.14 nada się pod profesjonalną pianownicę i będzie dawała efekt piany a nie mleka na lakierze po spryskaniu? Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Jak mi dzisiaj po południu przyszło info z paczkomatu że jest paczka to będę mógł ją jeszcze w niedziele rano odebrać?? Ile tam będzie leżała?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Otrzymałem próbki AB MPC, VP Interior APC oraz PB Natural Look w związku z powyższym 4 szybkie: 1. Interior APC zrobić 1:10 do kokpitu i ogólnie plastików mojej alfy (kokpit jest "miękki") ? 2. AB MPC zrobić 1:10 do zakamarków, wnęk, zewnętrznych plastików, znaczków, emblematów i nadkoli? 3. Do uszczelek drzwi użyć VP Interior czy AB MPC (też 1:10) czy po prostu szamponu? 4. PB NL wcierać w kokpit/kierownicę/whatever po użyciu, czy zamiast VP Interior (bo PB NL ma w opisie, ze czyści ...) ? Pytam, bo posiłkuję się tym co doszukałem się w opisach sklepów i na forum - na próbkach instrukcji nie ma, a ja jestem b.początkujący (będzie moje 1 mycie ręczne auta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Otrzymałem próbki AB MPC, VP Interior APC oraz PB Natural Look w związku z powyższym 4 szybkie: 1. Interior APC zrobić 1:10 do kokpitu i ogólnie plastików mojej alfy (kokpit jest "miękki") ? 2. AB MPC zrobić 1:10 do zakamarków, wnęk, zewnętrznych plastików, znaczków, emblematów i nadkoli? 3. Do uszczelek drzwi użyć VP Interior czy AB MPC (też 1:10) czy po prostu szamponu? 4. PB NL wcierać w kokpit/kierownicę/whatever po użyciu, czy zamiast VP Interior (bo PB NL ma w opisie, ze czyści ...) ? Pytam, bo posiłkuję się tym co doszukałem się w opisach sklepów i na forum - na próbkach instrukcji nie ma, a ja jestem b.początkujący (będzie moje 1 mycie ręczne auta) apc do wnętrza weź 1:10, do reszty na zewnątrz może być mocniejsze, ja bym zrobił 1:5, co do NL to najpierw wyczyść plastiki APC wytrzyj do sucha i dopiero aplikuj NL'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 chce zamowic gabki i BP od flexipads u ktorego partnera forum najlepiej wychodzi to cenowo? moze ktos ostatnio zamawail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Jak mi dzisiaj po południu przyszło info z paczkomatu że jest paczka to będę mógł ją jeszcze w niedziele rano odebrać?? Ile tam będzie leżała?? http://www.paczkomaty.pl/jak_odbierac,15.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 kupusso, widziałem to tylko nie wiem czy niedziela się liczy do tych trzech dni bo nie wiem czy zabierają przesyłki w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Michałoś & ENERGY dzięki. Pisząc o 4 polerkach miałem na myśli korektę co jakiś czas a nie raz za razem. Wypadaloby jeszcze "wykończyć" UC jakąs pastą o mniejszej gradacji Swirlem albo Scratchem Osz w mordkę a dlaczego ja jeszcze o tym nie wiem ?? Dzięki za uwagę. Czy moja myjka Karcher K 2.14 nada się pod profesjonalną pianownicę i będzie dawała efekt piany a nie mleka na lakierze po spryskaniu? Obawiam się że nie - gdyby to było mozliwe to połowa forum kupiła by tego karchera ( chyba troszkę ponad 200pln ) i pianowała autko. Ale ..... może ktoś już jakiś patent rozkminia. [ Dodano: 22 Marzec 2012, 18:43 ] chce zamowic gabki i BP od flexipadsu ktorego partnera forum najlepiej wychodzi to cenowo? moze ktos ostatnio zamawail Jak na moje oko to Twoje pytanko nie jest na miejscu. Kliknij sobie w stronki Partnerów i poszukaj - tak będzie bardziej fair. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 ..... Wypadaloby jeszcze "wykończyć" UC jakąs pastą o mniejszej gradacji Swirlem albo Scratchem Osz w mordkę a dlaczego ja jeszcze o tym nie wiem ?? Dzięki za uwagę....... ponieważ nie każdy to stosuje, ja jak robiłem dwa przejazdy ręczne UC na VAGowskim lakierze nie uzyskałem hologramów, może na miękkich lakierach można je uzyskać i stąd ta sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 ponieważ nie każdy to stosuje, ja jak robiłem dwa przejazdy ręczne UC na VAGowskim lakierze nie uzyskałem hologramów, może na miękkich lakierach można je uzyskać i stąd ta sugestia Szkoda że nie wiem jak to będzie u mnie. Dzięki Energy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Szkoda że nie wiem jak to będzie u mnie. Jeżeli masz fabryczny lakier to jest on bardzo miękki, zwłaszcza ,że z tego co widzę nie jest on na Twoim samochodzie ani pełówy ani metaliczny. Z drugiej strony na białym nie widać tak bardzo jak się coś "spartoli " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Trochę nie typowe pytanie,mianowicie podpowiedzcie gdzie w okolicy WWL mogę dostać Nielsen Finesse ? Potrzebuje go na jutro bo mam wolny weekend i chciałem trochę ogarnąć sobie żelazo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi