Arek_ Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Arek_, nie napisałeś jakie felgi czy stalowe czy aluminiowe,ale wydaje mi się ze chodzi tobie o aluminiowe,to do wypełnienia najlepsza będzie szpachla do aluminium . dokładnie aluminiowe Dzięki za radę, będzie to to się trzymało ? Znalazłem w sieci relację Asi z detailer.pl to wypełniali ubytki jakimś żelem, ktoś coś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 będzie to to się trzymało ? Oczywiście ,że będzie ,a co do tego żelu to słyszałem o tym ale nigdy nie używałem,musi się ktoś inny wypowiedzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruben$ Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Do zakonserwowania zdjętych opon ma być gliceryna techniczna? Bo są różne rodzaje gliceryny... Ja w tym sezonie na przymarzające uszczelki stosowałem glicerynę kosmetyczną i nic się nie działo. Ta kosmetyczna zawiera chyba więcej wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Kupiłem taka polerkę: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0. Dokupiłem pady polerskie 3M oraz talerz oporowy 75 mm. Zastanawiam się czy nie powinienem kupić innego talerza oporowego 125mm. Przeczytałem, że talerz oporowy powinien być miekki aby nie niszczył gąbek a ten dołączony z polerka taki nie jest. Znalazłem takie talerze: http://showcarshine.pl/579-flexipads-ba ... jnych.html http://www.klakiernik.pl/Talerz_Oporowy ... A-637.html http://www.klakiernik.pl/Talerz_Oporowy ... M-287.html Macie jakieś może propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 jak masz pady 130mm to powinienec miec do nich BP 125mm albo ten Flexipads albo 3m zaleznie ile chcesz wydac pieniążków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 W tym samym temacie mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś widział w jakimś sklepie:CAR-LACK 68 - GLASS SEALING KIT 2X200ML To mój "numero uno" ale jest totalnie niedostępny Tak samo uważam, ale niestety brak w sklepach w PL. Chyba trzeba będzie kogoś ze znajomych poprosić, aby z UK przywiózł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kullnikk Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Czy można kupić w supermarkecie szampon o neutralnym ph? Mój się skończył i nie chce mi się zamawiać samego szamponu wysyłkowo(koszt przesyłki itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nie prościej zamówić u CarCrazy i obebrać osobiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 na tym forum polecany był Nigrin jako ten który nie zmywa wosku i można go kupić w Castoramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nigrin w sieci auchan rowniez cena ok 6-7zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Takie pytanie mam, mi się wydaje, że 1:3 Bilberry to za mało do czyszczenia brudnych felg... Lepiej użyć 1:2 albo nawet 1:1? Tak samo APC Nielsena 1:5 nie dało rady trochę.. Większe stężenie dać? Tak to u mnie wyszło po dzisiejszej walce Widać, że zostało trochę smaru i brudu w zawiasach. Ogólnie jestem zadowolony z efektu, ale zabrakło mi czasu i środków (woda do płukania mi się skończyła, a specjalnie wziąłem 2 litry na zapas do opryskiwacza :hmm:) Wypróbowałem próbkę Natural Shine od Megsa Daje fajny efekt i ma bardzo przyjemny zapach Trzeba będzie kupić Natural Look, albo Talosa, bo to prawie to samo, a cena niższa :thumbup:. Gdzieś tutaj czytałem, że Tenzi ma coś bardzo mocnego na smary itp. co by się idealnie nadawało do czyszczenia tych brudnych zawiasów, chyba od 11 lat nie były myte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Panowie, jak bawię się w koretkę lakieru to robię każdy element na gotowo czy najpierw jedna pastą i padem całe auto a potem następny "zestaw" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Fr0styyy. środki do smoły rozpuszczają smary, możesz śmiało psikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 GracjanS4, Każdy element na gotowo tzn. wiadomo, clinery, woski itp. na końcu po korekcie i po umyciu [ Dodano: 21 Marzec 2012, 19:33 ] Zauważyłem że nafta świetlna ze smarami lepiej sobie radzi niż ze smołą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 GracjanS4, Każdy element na gotowo tzn. wiadomo, clinery, woski itp. na końcu po korekcie i po umyciu Wiadomo Chodzi mi o pasty Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 SzaKal, nie musi robić na gotowo, bezsensowne zmienianie padów itp. ewentualnie jeden panel testowo i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 yukon, No to że musi to nie napisałem, ale tak wszędzie mnie uczono że robimy na gotowo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 SzaKal, różnie uczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornikos Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam, czy SSR 2 nada się do ręcznego polerowania felg aluminiowych lakierowanych? Z góry dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 No to że musi to nie napisałem, ale tak wszędzie mnie uczono że robimy na gotowo ... Serio tak pracujesz ? Że myjesz, obkleiasz auto , robisz jedne drzwi od A do Z, i potem przechodzisz do drugich itd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Raczej średnio ekonomiczne, szczególnie jeśli jeden element jest malina, a obok np orka FC+ na futrze- pył raczej nie wspomoże idealnego wykończenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Evo, Nie, ja pisałem na gotowo bo Gracjan napisał ... ,,Panowie, jak bawię się w koretkę lakieru to robię każdy element na gotowo czy najpierw jedna pastą i padem całe auto a potem następny "zestaw" ?`` Czyli pisząc na gotowo miałem na myśli że od razu robimy element pastę mocno ścierną i wykończeniową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 to ustalcie w końcu jak jest zgodnie ze sztuką bo wielu Świeżaków jak ja chętnie się dowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soad7 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Mam do wyboru UC megsa, SSR2.5, SSR 2.0, SSR 1.0 i cleaner od poorboysa, do tego pady flexipads cuuting, polishing i finising. Polerka rotacyjna. Lakier VW 10 lat średnio zniszczony. jakich konfiguracji uzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Czy mając wosk w płynie, mogę nakręcic do niego atomizer aby psikac jak QW czy te Quick Wax'y są jakoś inaczej stężone czy coś ? Bo konsystencja ta sama - przepraszam jeśli pytanie głupie, ale wole sie spytac tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi