quadrifoglio Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czy aplikatory z mf, słoneczka i tricolor można po praniu płukać octem?? Nie uszkodzi w nich gąbki i całej struktury?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 MF po kontakcie z octem robi sie bardziej twarda, najlepiej szare mydlo, albo specjalny plyn do plukania mf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 MF po kontakcie z octem robi sie bardziej twarda A to ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 MF w occie płukałem i nic im nie było tylko chodzi mi o gąbki w aplikatorach i żółte Meg's czy im nic się nie stanie w kontakcie z octem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nie wiem jak u was, ale u mnie jak przeplukalem kilka mf octem to zrobily sie bardziej sztywne, w takim razie wtf? U was nic sie nie dzialo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ja słyszałem że ocet zmiękcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To jak ? czemu ja tak mialem ? moze wina mf albo jakis dziwny ocet ? raz tylko tak zrobilem, mf staly sie takie sztywne i teraz juz tylko plukam w szarym mydle Dziwna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antman Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ponieważ mój temat z prośbą o polerkę poleciał gdzieś w kosmos (w koszu też nie znalazłem) to mam pytanie Czym najlepiej ręcznie usunąć ślady (nie chodzi o klej) po znaczkach na klapie. Prawdopodobnie muszę te fragmenty poddać korekcie. Niestety nie mam maszyn i będę musiał robić ręcznie. Nie chcę również wydawać kupy kasy, chyba że da się to wykorzystać później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Czy aplikatory z mf, słoneczka i tricolor można po praniu płukać octem?? w jakim celu? barteq161 Ty znowu jakieś dziwne teorie. Ostatnio uważałeś, że płyny kawasowe używa się do alusów po polerce, teraz ocet wpływa w negatywny sposób na MF. Zostaw takie inforamacje dla siebie, bo innych mozesz tylko wprowadzić w błąd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 15 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 [ Dodano: 14 Marzec 2012, 18:27 ]Które pady z Urban będą odpowiednikami padów 3M żółtego karbowanego i niebieskiego karbowanego ? Czarny Ewentualnie żółty, ale on jest już twardszy niż żółty 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavcior Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 po fg500 mozna konczyc ff3000 i tyle? czy cos pomiedzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 barteq161 płukałeś mf, jeśli tak to jaką woda miała temperaturę i ostatnie jak je suszyłeś? Wszystkie czynniki mają wpływ na twardość mf, a nie tylko ocet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek_ Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 W jakim stężeniu można umyć wnętrze w audi a4 b6 za pomocą APC Surfex HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 po fg500 mozna konczyc ff3000 i tyle? czy cos pomiedzy? Można tak wyprowadzić, że nic więcej nie będzie potrzebne. W jakim stężeniu można umyć wnętrze w audi a4 b6 za pomocą APC Surfex HD. 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek_ Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Czyli 100 ml apc na 1l wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Krystek_, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Krystek_, tak, to jest 1:10 A podobno matura z matematyki jest obowiązkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 kiedyś nie była takie pytanie niszowe i widzac jakie środki Wy uzywacie to troche głupio, ale.. ja bawie się cały czas TW Ice, i ostatnio tak sobie kupilem Ultrawosk Autolandu i tak szczerze powiedziawszy nie widze zadnej różnicy w wyglądzie po ich zastosowaniu. Tak więc lepiej brac ten tanszy czy moze różnice beda później widoczne ? Wiem ze to budżetowe środki.. i czy po uzyciu np Megs'a Z SERII Ultimate by bylo lepiej czy tylko trwalosc sie zmieni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ZółtyDziobek, Oczywiście, że nie warto kupować droższych środków, bo jak nie widać różnicy to po co przepłacać? A to całe nasze forum o drogich środkach to jedna wielka ściema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 rychu święte słowa i dlatego każdy ma już wosk W5, hit A.D.2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Na wiekszosci for panuje zasada, że jak nie masz zamiaru odpowiedziec to sie nie spamuje. Po prostu chciałem sie dowiedziec czym różnią się te woski oprócz trwałości zanim zakupie coś co jest po prostu drogą zabawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ZółtyDziobek, Kolego sympatyczny jeśli już jesteś tak zakochany w TW to wywal ICE i przesiądź się na PEG. Ale jedyną słuszną decyzją będzie przeczytanie poradnika jak przygotować lakier pod wosk i zakupienie czegoś lepszego. Czego? W temacie o gotowych zestawach na pewno coś znajdziesz. NA koń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ZółtyDziobek wystarczy trochę poświęcić czasu i poczytać forum, tutaj wszystko znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 minetoo, dzieki za odpowiedz na forum wiekszosc chwali swoje i ak na prawde cięzko wybrac cos dla siebie a testerów do zakupu mało zeby na swoim aucie próbowac tego wszystkiego wiec po mału będą brnął przez to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ZółtyDziobek, A zadawanie tego samego pytania w kilku tematach też jest nie na miejscu, więc nie bądź taki do przodu! [mod]Piotrek, widzę, że też nie wytrzymałeś Dzięki za wsparcie Ja czasem już tych głupot czytać nie mogę i coś napiszę ale to jak grochem o ścianę [/mod] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi