Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Pacjent: Volvo S40

Problem: "chromy" z nalotem i osadami

Pytanie: czy można to bezpiecznie wyczyścić środkiem Surf City Garage Killer Chrome Perfect Polish (akurat dostałem gratis od SCS)?

Zdjęcia:

dsc0049fc.th.jpg

dsc0042k.th.jpg

Opublikowano
Czy pianę aktywną "Dimer" mozna stosowac bez obawy do myci auta pianownica? Czytam na forum, ze jednak to moze byc za mocne - szczegolnie do alumioniwych felg (takie posiadam).

Jest sie czego obawiać?

Dodam, ze dosyć często będę tego używał (3-5 razy na miesiac)

z gory dzieki za opinie

Nawet tak nie żartuj :dontknow::dontknow::dontknow::dontknow:

Daj se spokój z tym środkiem, to typowy środek handlarzy do szybkiego "odszczurzenia" auta bez konsekwencji skutków jakie może zrobić ;)

Polecam poczytać to forum a dowiesz się co i do czego ;)

Opublikowano

blebleble, Dimera zostaw sobie do czyszczenia wnęk, silnika, felg itp. a do karoserii kup coś delikatniejszego ;)

Opublikowano
Jak myślicie kiedy można bezpiecznie zmienić opony na letni ? (poza definicja..."kiedy średnia stopni przekroczy 7 stopni")

Jeszcze nie :mrgreen:

Ja dzisiaj przeszedłem na letnie.

Opublikowano
Jak myślicie kiedy można bezpiecznie zmienić opony na letni ? (poza definicja..."kiedy średnia stopni przekroczy 7 stopni")

Sam sobie odpowiedziałeś. ;)

Opublikowano
Pacjent: Volvo S40

Problem: "chromy" z nalotem i osadami

Pytanie: czy można to bezpiecznie wyczyścić środkiem Surf City Garage Killer Chrome Perfect Polish (akurat dostałem gratis od SCS)?

Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

mam ten sam problem i dopiero przymierzam się do odnowienia chromowanego grila, ale w moim przypadku to nie wiem czy nie skończy się na jego wymianie :idea:

Opublikowano

Nie no bez jaj, samochód ma 1 rok ;) Po zimie taki nalot się pojawił, pewnie od soli i innego badziewia. Nie zeszło samym szamponem i się zastanawiam nad tą pastą do chromów. Chociaż może APC wystarczy... Ale dzisiaj tylko odświeżałem z braku czasu i APC nie ruszałem nawet.

Opublikowano

APC, żaden siuwaks, pędzelek i szczoteczka u mnie nie rusza. Mam przygotowany dremel, filc i pastę do alu/chrom. Ale u mnie jest znacznie gorzej i tak jak mówię, jeśli to nie da rady to pójdzie wymiana grilla, najgorsze jest to, że wraz z grillem to i malowanie lamp na czarno i wymiana kierunków :|

Opublikowano

Wiecie może, czy rozlana i zostawiona tak benzyna na karoserii może zaszkodzić lakierowi ?

( na wosk to domyślam się że za dobrze nie działa)

Opublikowano

raczej zaszkodzi na dłuższy czas

ja pod wlewem paliwa mam odbarwiony dość głęboko klar bo nawet ciężko polerować do czystego, musiała benzyna głęboko pójść w reakcję.

Opublikowano

Czy forumowe naklejki kosmetykaaut naklejamy od wewnątrz szyby czy na zewnątrz?

Opublikowano
Ari, są od wewnątrz i na zewnątrz więc zależy co akurat masz.

Lecę sprawdzić bo mam dwie ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.