kedar Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Eryczek dzięki za wyczerpującą odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arek_ Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czy są szanse na spłukanie auta opryskiwaczem ciśnieniowym?Np. Marolex Profession 12? Mycie by było: Marolex pianownica (ten 2l), Marolex - spłukiwanie (prof 12) 2 wiadra Marolex - płukanie (prof 12) Zastanawiam się nad takim opłukiwaniem bo wszystko dookoła domu pływa mi teraz w błocie - nie chcę jeszcze dodawać tam wody Mógłbym odjechać autem kawałek dalej w "ogród" - ale tam już węża z wodą nie dociągnę - dlatego potrzebowałbym wodę "bezprzewodowo" Myślę ze spokojnie dasz rade.... http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4303&highlight=marolex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Testował ktoś może ręcznik do osuszania K2 czy lepiej kupić Jana Niezbędnego (pomarańczowy) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkoZ Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Testował ktoś może ręcznik do osuszania K2 czy lepiej kupić Jana Niezbędnego (pomarańczowy) ? Mam K2 i Janka. W/g mnie K2 jest dużo lepszy (lepiej wchłania wodę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Dziś byłem w obi i oglądałem marolexy i nad nimi wisiały dysze i jedna z nich wyglądała tak jak końcówka spieniająca ? czy to możliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 pfikusny, Zależy jak brudne auto. Dla bezpieczeństwa zawsze możesz pojechać na bezdotyk i opłukać co się da, a po powrocie to, co napisałeś i powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Macie jakiś skuteczny sposób do usunięcia rdzy z tapicerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkoZ Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Rozumię, że dedykowanym cleanerem pod SV Autobahn jest SV CF Regular. Czy można zastąpić w/w cleaner innym cleanerem tak aby SV Autobahn dosyć długo utrzymał się na alufeldze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes.gd Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Nie da rady tego niczym innym zastąpić, jeśli nie zastosujesz dedykowanego cleaner'a to wosk spłynie bardzo szybko. Taki już urok Zymola i SV, że do ich wosków trzeba używać dedykowanych cleaner'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 może głupie pytanie, ale jak rozcieńczyć roztwór 1:10?? na 1l wody 10ml czy 100ml środka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 może głupie pytanie, ale jak rozcieńczyć roztwór 1:10??na 1l wody 10ml czy 100ml środka??? 100 ml Proporcje jak w podstawówce. 1:25 to 40 ml środka na 1l wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 lukas1986, na 1l roztworu 10l wody, na 1l wody środka dajesz 100ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 zybercik jak wyliczyłeś ze 1:25 to 40ml środka??? ja z tymi prostymi rzeczami zawsze mam problem, tak samo w szkole te trudne rzeczy łapałem szybko a łatwe ni w ząb z proporcji matematycznej wychodzi mi jakieś wielkie G... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 1ml : 25ml ( całość razy 40) 40ml : 1000ml Ode mnie pytanie dlaczego Glpitone GT12 nie można stosować do kierownicy (według instrukcji)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 voldi22, z tego co napisałeś wychodzi że rozcieńczenie 1:50 to 20ml środka albo ja liczyć nie umiem albo jestem debil do potęgi N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkoZ Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Nie da rady tego niczym innym zastąpić, jeśli nie zastosujesz dedykowanego cleaner'a to wosk spłynie bardzo szybko. Taki już urok Zymola i SV, że do ich wosków trzeba używać dedykowanych cleaner'ów. OK - dzięki, więc szukam SV CF Regular. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ode mnie pytanie dlaczego Glpitone GT12 nie można stosować do kierownicy (według instrukcji)? to jak można czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 voldi22, z tego co napisałeś wychodzi że rozcieńczenie 1:50 to 20ml środka albo ja liczyć nie umiem albo jestem debil do potęgi N Zgadza się - 1:50 to 20ml na 1000ml (litr). Wychodzi na to że umiesz liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Panowie dla tych którzy mają problem z przeliczaniem wrzucam tabelkę, którą już ktoś kiedyś na forum wrzucał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 no to z takim czymś to już będę wiedział co i jak, dzięki Kobi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 tfelek, no właśnie według instrukcji jest to zabronione. Stąd pytanie dlaczego, skoro jest to środek o neutralnym ph. lukas1986, możesz też kupić sobie kubeczek z miarką - ułatwia życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 czy po zrobieniu korekty UC i ewentualnym nałożeniu jakiegoś glaze, np CG Wet Mirror muszę od razu zabepieczać to woskiem ? czy np mogę dzień dwa p[oczekać ? dodam ,że auto stoi pod chmurka i boje sie że deszcz wszystko zmyje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 komuś rzucił się w oczy Natural Look 1L u naszych partnerów forumowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 SCS http://showcarshine.pl/933-poorboys-wor ... atyny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi