Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy są szanse na spłukanie auta opryskiwaczem ciśnieniowym?

Np. Marolex Profession 12?

Mycie by było:

Marolex pianownica (ten 2l),

Marolex - spłukiwanie (prof 12)

2 wiadra

Marolex - płukanie (prof 12)

Zastanawiam się nad takim opłukiwaniem bo wszystko dookoła domu pływa mi teraz w błocie - nie chcę jeszcze dodawać tam wody :?:/

Mógłbym odjechać autem kawałek dalej w "ogród" - ale tam już węża z wodą nie dociągnę - dlatego potrzebowałbym wodę "bezprzewodowo" :mrgreen:

Myślę ze spokojnie dasz rade....

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4303&highlight=marolex

Opublikowano
Testował ktoś może ręcznik do osuszania K2 czy lepiej kupić Jana Niezbędnego (pomarańczowy) ?

Mam K2 i Janka.

W/g mnie K2 jest dużo lepszy (lepiej wchłania wodę).

Opublikowano

Dziś byłem w obi i oglądałem marolexy i nad nimi wisiały dysze i jedna z nich wyglądała tak jak końcówka spieniająca ? czy to możliwe ?

Opublikowano

pfikusny, Zależy jak brudne auto. Dla bezpieczeństwa zawsze możesz pojechać na bezdotyk i opłukać co się da, a po powrocie to, co napisałeś i powinno być ok ;)

Opublikowano

Rozumię, że dedykowanym cleanerem pod SV Autobahn jest SV CF Regular.

Czy można zastąpić w/w cleaner innym cleanerem tak aby SV Autobahn dosyć długo utrzymał się na alufeldze :?:

Opublikowano

Nie da rady tego niczym innym zastąpić, jeśli nie zastosujesz dedykowanego cleaner'a to wosk spłynie bardzo szybko. Taki już urok Zymola i SV, że do ich wosków trzeba używać dedykowanych cleaner'ów.

Opublikowano

może głupie pytanie, ale jak rozcieńczyć roztwór 1:10??

na 1l wody 10ml czy 100ml środka???

Opublikowano
może głupie pytanie, ale jak rozcieńczyć roztwór 1:10??

na 1l wody 10ml czy 100ml środka???

100 ml :mrgreen:

Proporcje jak w podstawówce. 1:25 to 40 ml środka na 1l wody.

Opublikowano

zybercik jak wyliczyłeś ze 1:25 to 40ml środka???

ja z tymi prostymi rzeczami zawsze mam problem, tak samo w szkole te trudne rzeczy łapałem szybko a łatwe ni w ząb :lol:

z proporcji matematycznej wychodzi mi jakieś wielkie G...

Opublikowano

1ml : 25ml ( całość razy 40)

40ml : 1000ml

Ode mnie pytanie dlaczego Glpitone GT12 nie można stosować do kierownicy (według instrukcji)?

Opublikowano

voldi22, z tego co napisałeś wychodzi że rozcieńczenie 1:50 to 20ml środka :wallbash: albo ja liczyć nie umiem albo jestem debil do potęgi N :lol:

Opublikowano
Nie da rady tego niczym innym zastąpić, jeśli nie zastosujesz dedykowanego cleaner'a to wosk spłynie bardzo szybko. Taki już urok Zymola i SV, że do ich wosków trzeba używać dedykowanych cleaner'ów.

OK - dzięki, więc szukam SV CF Regular.

Opublikowano
Ode mnie pytanie dlaczego Glpitone GT12 nie można stosować do kierownicy (według instrukcji)?

to jak można czy nie ?

Opublikowano
voldi22, z tego co napisałeś wychodzi że rozcieńczenie 1:50 to 20ml środka :wallbash: albo ja liczyć nie umiem albo jestem debil do potęgi N :lol:

Zgadza się - 1:50 to 20ml na 1000ml (litr). Wychodzi na to że umiesz liczyć. :-]

Opublikowano

Panowie dla tych którzy mają problem z przeliczaniem wrzucam tabelkę, którą już ktoś kiedyś na forum wrzucał ;)

scaled.php?server=822&filename=tabelkav.jpg&res=medium

Opublikowano

tfelek, no właśnie według instrukcji jest to zabronione. Stąd pytanie dlaczego, skoro jest to środek o neutralnym ph. :dontknow:

lukas1986, możesz też kupić sobie kubeczek z miarką - ułatwia życie :)

Opublikowano

czy po zrobieniu korekty UC i ewentualnym nałożeniu jakiegoś glaze, np CG Wet Mirror muszę od razu zabepieczać to woskiem ? czy np mogę dzień dwa p[oczekać ? dodam ,że auto stoi pod chmurka i boje sie że deszcz wszystko zmyje....

Opublikowano

komuś rzucił się w oczy Natural Look 1L u naszych partnerów forumowych?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.