Tomino Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 ja nie widzę przeciwwskazań Mój dotychczasowy kontakt z IRON-X to odkręcenie nakrętki i przykręcenie atomizera, pierwsze wrażenie zapachowe jest mocne. Ale chyba spróbuję, przynajmniej jedna felga będzie domyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Tomino, miałem tak samo po 1 odkręceniu, później wszystkim dookoła robiłem próbę na to czy jest kozakiem i myśli że czuł już w życiu taki smród że już nic go nie powali na kolana swoim odorem każdy wimiękał a mój brat prawie się porzygał od tego wcześniej zjadł rodzinny obiad z żoną u nas w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 czy po każdym woskowaniu pierzecie mikrofibrę którą pracowaliście ? czy starty wosk może ją uszkodzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ja piore MF po kazdym uzyciu niewazne czy to wosk, IPA czy cokolwiek innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Przymierzam się powoli do kupna pianownicy co wybrac GLORIA FM10 czy pianownica którą się przykręca do karchera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Sparco, Jeżeli masz warunki do mycia auta myjką ciśnieniową to jak najbardziej pianownica PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley08 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Gloria sama w sobie sprawdza się świetnie,możesz zabrać ją na myjnie, czy gdzie tam chcesz i działasz ale tak jak napisał SzaKal, pianownica do myjki to zupełnie inna bajka, sam szukam czegoś sensownego do Black&Decker'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam all. Posiadam autko w białym kolorze takie jak poniżej. Uploaded with ImageShack.us Mam zamiar zacząć dbać o autko w pełnym tego słowa znaczeniu - wcześniej myślałem że dbam o nie często myjąc i używając pasty Bernera. Ale jak trafiłem do Was i zobaczyłem jakie cuda można osiągnąć to doszedłem do wniosku że człowiek całe życie się uczy. Moje pytanka. 1.Przy białym kolorze wchodzi w grę korekta lakieru ?? 2.Czy maszynowo osiągnę większy efekt na białym lakierze ?? Czy tylko mniej czasu poświęcę ?? 3.Jak to jest z tą pianą przed myciem , którą stosujecie ?? Widziałem zdania - Stop kwasom z myjni bezdotykowych a Wy używacie czegoś w tym stylu i nie mogę się doszukać why?? Używacie aktywnej piany ale mniej agresywnej ?? Na chwilę obecną wystarczy pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Akira, Oj poczytaj troszkę forum bo na Twoje pytania odpowiedzi jest masa [ Dodano: 17 Luty 2012, 19:48 ] ale tak na szybko 1. Tak 2. Maszynowo lepszy efekt 3. Nie ma piany z kwasem , używa się o neutralnym pH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 1.Przy białym kolorze wchodzi w grę korekta lakieru ?? 2.Czy maszynowo osiągnę większy efekt na białym lakierze ?? Czy tylko mniej czasu poświęcę ?? 3.Jak to jest z tą pianą przed myciem , którą stosujecie ?? Widziałem zdania - Stop kwasom z myjni bezdotykowych a Wy używacie czegoś w tym stylu i nie mogę się doszukać why?? Używacie aktywnej piany ale mniej agresywnej ?? Ad 1 - Biały to też lakier/kolor i korekta wskazana w 100% Ad 2 - Maszynowo to maszynow0 czyli efekt ne pewno lepszy Ad 2 - My przeważnie używamy piany o neutralnym ph Sugestia...czytamy, czytamy i jeszcze raz czytamy. Wiem że cięzko ogarnąć to forum ze wzgledu na wyrazy "języków" obcych itp ale każdy z Nas to kiedys przerabiał PS. szykuj portfel na siuwaxy bo na pewno się przyda i wiedz jeszcze jedno że w tych zakupach nie ma końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Szakal tak na szybko - dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam all. Posiadam autko w białym kolorze takie jak poniżej. Obrazek Uploaded with ImageShack.us Mam zamiar zacząć dbać o autko w pełnym tego słowa znaczeniu - wcześniej myślałem że dbam o nie często myjąc i używając pasty Bernera. Ale jak trafiłem do Was i zobaczyłem jakie cuda można osiągnąć to doszedłem do wniosku że człowiek całe życie się uczy. Moje pytanka. 1.Przy białym kolorze wchodzi w grę korekta lakieru ?? 2.Czy maszynowo osiągnę większy efekt na białym lakierze ?? Czy tylko mniej czasu poświęcę ?? 3.Jak to jest z tą pianą przed myciem , którą stosujecie ?? Widziałem zdania - Stop kwasom z myjni bezdotykowych a Wy używacie czegoś w tym stylu i nie mogę się doszukać why?? Używacie aktywnej piany ale mniej agresywnej ?? Na chwilę obecną wystarczy pytań. 1. Nie ma roznicy jaki jest kolor 2. Jw. 3. Zalezy od potrzeby, przed woskowaniem to raczej mocniejsza piana, po woskowaniu o neutralnym pH zeby byla bezpieczna dla wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ariello01 dzięki. Wiem że muszę czytać i to robię ale właśnie te nazwy i wrzucane linki przenoszą człowieka gdzieś tam a tam kolejny link i po godzinie zapominam od czego zaczynałem. Dzięki raz jeszcze. P.S. A nie wiecie czy mogę gdzieś założyć swój temat i w nim podpytywać i składać sobie wszystko do kupy ??? Pytam bo nie chcę robić bałaganu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 SzaKal,no karchera posiadam i mieszkam w domu wiec problemu z myciem nie mam za bardzo więc mówicie że lepiej PA brac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kamilgt czyli przed glinką/woskowaniem piana może być o innym pH ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Akira, taki temat raczej zaraz trafi do kosza bo na wszystkie pytania "początkującego" znajdziesz odpowiedzi na forum. Ja jak tu dołączyłem to sobie na kartce robiłem liste co jest do czego, czego potrzebuje itd...później już jest lżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Sparco, Oczywiście że PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Akira, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ariello tak właśnie myślałem ale wolałem się upewnić. Dzięki. Kamilgt dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Początki są trudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktopus Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Może ktoś testował, więc mam pytanie: - jaki cleaner wybrać pod Lave ? - jakie wrażenia z nakładania ? - nakladaliscie maszynowo czy ręcznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 pytanie z innej beczki: czy kurierzy z UPS dostarczają paczki w soboty?:-) moja idzie juz od 14.02:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jeżeli to jest zwykły ekspres to nie. Poproś o nr przesyłki i sobie sprawdzisz na stronie DHL gdzie przesyłka jest. Albo zadzwoń sobie do biura obsługi klienta i zapytaj. Potrzene ci tylko będzie dane nadawcy i odbiorca i ci znajdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 grabek246, u mnie kurier zrobił sobie tak, że za pierwszym razem, jak nikogo nie ma w mieszkaniu, to nawet nie dzwoni zapytać się, czy nie zostawić na portierni albo sąsiadowi... I zawsze milczy jak się pyta, dlaczego nie zadzwonił jak był dzień wcześniej. Kwestia człowieka, bo inni kurierzy potrafią o 7 rano dzwonić i się pytać, kiedy będzie się w domu/gdzie zostawić paczkę... Inne pytanie: Meguiars D156 Synthetic X-press Spray Wax - To jest sealant, wosk w sprayu, czy QD? Bo nie wiem, do czego użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwdg Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 A ja mam takie pytanie,używa ktoś takowego ręcznika Water Wizard do suszenia auta? jak ma się on do flufiego? wiem że jeden to wafel a drugi fibra,ale który wybrać?cenowo podobnie wypadają,tylko z którym się lepiej pracuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi