Patgor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Czy pod Zymol Glasur mogę jako cleanera używać Lusso Revitalizing creme, czy lepszy będzie Lime Prime? Chciałbym znaleźć tańszy zamiennik HD-cleanse...
Administrator Evo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Lime Prime moim zdaniem fajniejszy, ale Lusso też się z powodzeniem nada.
Patgor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dzięki Evo, w takim razie najpierw wyzeruję Lusso i dopiero potem kupię coś lepszego.
SzaKal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Czy zamiast IPA można użyć płyny do naczyń ?
Administrator Evo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 W zasadzie tak, ale po co dodawać sobie roboty z myciem auta ?
rogo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Czy zamiast IPA można użyć płyny do naczyń ? a czy ewentualnie można IPA zostąpic benzyną ekstrakcyjną ?
Denek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Czym zmyć środek do konserwacji nadwozia? Upierdzielone mam profile drzwi i progi, benzyna ekstrakcyjna nie daje rady.
Borek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Decabit moze pomóc. Ja rok temu zmywałem ten łój za pomocą specjalnego środka do tego celu - Concept coś tam. zapytaj w all4auto bo tam kupowałem
SzaKal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 W zasadzie tak, ale po co dodawać sobie roboty z myciem auta ? hmm nie rozumiem za bardzo odp. chodzi mi czy przy korekcie lakieru IPA można by było zastąpić płynem do naczyń ...
rogo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 hmm nie rozumiem za bardzo odp. chodzi mi czy przy korekcie lakieru IPA można by było zastąpić płynem do naczyń ... wydaje mi się, że chodzi o to że płyn będzie się pienił i będą zostawały po tym slady ?
Administrator AreK Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 rogo, IPA jest tak tanie i tak skuteczne w działaniu ,że bezsensem jest je czymkolwiek zastępować
Administrator Evo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 SzaKal, jak to sobie wyobrażasz ? Zaletą IPA jest schludność i estetyka pracy bo odparowuje z lakieru, jak płyn do mycia naczyń miałby to zrobić ?
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nie mam IPA więc ratuje się zawsze płynem do mycia i nie przeszkadza mi to, że trzeba spłukać itp.
spons Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jak sie ma czas i sily to czemu nie, mi po korekcie nie chcialby sie dodatkowo jeszcze raz myc
rogo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 rogo, IPA jest tak tanie i tak skuteczne w działaniu ,że bezsensem jest je czymkolwiek zastępować szukam czegoś co jest łatwo dostępne, IPA nie zawsze da się szybko kupic
mawi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam. Kupiłem polerkę z Castoramy i gąbki w sklepie z lakiernictwem samochodowym. Nie wiem co jest przyczyną ale gdy chcę wypolerować Fareclą G3 autko białą gąbką to nie mogę ujechać maszynką - strasznie wibruje i nie idzie jej opanować. W przypadku czarnej nie ma tego problemu. Dlaczego więc biała gąbka może wibrować?
SzaKal Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 mawi, Przyczyną wibracji jest talerz oporowy (pewnie też kupiony w castoramie, te tanie nie są wyważane) wibracje masz pewnie tylko na twardej gąbce ...
mawi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak tylko na twardej gąbce, ale gąbkę przykręcam na gwint m14 bezpośrednio do maszynki - winna więc jest gąbka?
jac56 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgadzam się z przedmówcą-dobry talerz oporowy (backing plate) z miękką gąbką + ew. gąbka waflowa powinny poprawić sytaucję.
mawi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 No tak, ale jeśli nie używam talerza, a samej gąbki zamontowanej bezpośrednio na maszynce to czy zmiana gąbki na inną - lepszą poprawi sytuacje?
jac56 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Niech wypowiedzą się mądrzejsi-ja nie wiem..
spons Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Staraj sie prostowac gabke i nie prowadzic jej na sile, najpierw z lekkim dociskiem staraj sie prowadzic polerke na niskich obrotach.
Administrator AreK Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 mawi,najważniejsze to nie walczyć z maszyna. Spróbuj bez docisku na wolnych obrotach i zwilż pad jakimś QD . Powinno to poprawić sytuację.
yukon Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jeżeli nadal bije opuść uchwyt (tam gdzie wychodzi kabel) w stronę lakieru
kuflik Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A może to jednka wina gąbki? Zintegrowana z gwintem to straszna padaka jak dla mnie:) Raz oglądałem jakąś w Casto to była jajowata wręcz, musi bić.
Rekomendowane odpowiedzi