Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy pod Zymol Glasur mogę jako cleanera używać Lusso Revitalizing creme, czy lepszy będzie Lime Prime? Chciałbym znaleźć tańszy zamiennik HD-cleanse...

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy zamiast IPA można użyć płyny do naczyń ?

a czy ewentualnie można IPA zostąpic benzyną ekstrakcyjną ?

Opublikowano

Decabit moze pomóc. Ja rok temu zmywałem ten łój za pomocą specjalnego środka do tego celu - Concept coś tam. zapytaj w all4auto bo tam kupowałem

Opublikowano
W zasadzie tak, ale po co dodawać sobie roboty z myciem auta ?

hmm nie rozumiem za bardzo odp. chodzi mi czy przy korekcie lakieru IPA można by było zastąpić płynem do naczyń ...

Opublikowano
hmm nie rozumiem za bardzo odp. chodzi mi czy przy korekcie lakieru IPA można by było zastąpić płynem do naczyń ...

wydaje mi się, że chodzi o to że płyn będzie się pienił i będą zostawały po tym slady ? :o

• Administrator
Opublikowano

rogo, IPA jest tak tanie i tak skuteczne w działaniu ,że bezsensem jest je czymkolwiek zastępować

• Administrator
Opublikowano

SzaKal, jak to sobie wyobrażasz ? Zaletą IPA jest schludność i estetyka pracy bo odparowuje z lakieru, jak płyn do mycia naczyń miałby to zrobić ?

Opublikowano

Nie mam IPA więc ratuje się zawsze płynem do mycia i nie przeszkadza mi to, że trzeba spłukać itp.

Opublikowano
rogo, IPA jest tak tanie i tak skuteczne w działaniu ,że bezsensem jest je czymkolwiek zastępować

szukam czegoś co jest łatwo dostępne, IPA nie zawsze da się szybko kupic

Opublikowano

Witam. Kupiłem polerkę z Castoramy i gąbki w sklepie z lakiernictwem samochodowym. Nie wiem co jest przyczyną ale gdy chcę wypolerować Fareclą G3 autko białą gąbką to nie mogę ujechać maszynką - strasznie wibruje i nie idzie jej opanować. W przypadku czarnej nie ma tego problemu. Dlaczego więc biała gąbka może wibrować?

Opublikowano

mawi, Przyczyną wibracji jest talerz oporowy (pewnie też kupiony w castoramie, te tanie nie są wyważane) wibracje masz pewnie tylko na twardej gąbce ...

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą-dobry talerz oporowy (backing plate) z miękką gąbką + ew. gąbka waflowa powinny poprawić sytaucję.

Opublikowano

No tak, ale jeśli nie używam talerza, a samej gąbki zamontowanej bezpośrednio na maszynce to czy zmiana gąbki na inną - lepszą poprawi sytuacje?

• Administrator
Opublikowano

mawi,najważniejsze to nie walczyć z maszyna. Spróbuj bez docisku na wolnych obrotach i zwilż pad jakimś QD . Powinno to poprawić sytuację.

Opublikowano

A może to jednka wina gąbki? Zintegrowana z gwintem to straszna padaka jak dla mnie:) Raz oglądałem jakąś w Casto to była jajowata wręcz, musi bić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.