Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

czy 2 dni przy średniej temperaturze -10*C moze jakoś zaszkodzić VP Traditional?

2 dni jeździł w bagażniku.

Wygląda normalnie, tzn nie zmętniał itp.

Opublikowano

Czy ktoś uzywał QD Reload na naturalnych woskach? Nada się to to na Pete's 53'? Czy może lepiej dać sobie spokój i ładować coś z carnaubą?

Opublikowano
Czy ktoś uzywał QD Reload na naturalnych woskach? Nada się to to na Pete's 53'? Czy może lepiej dać sobie spokój i ładować coś z carnaubą?

Lepiej CG QD Pro detailer :good:

Opublikowano

pociagnę temat dalej - lepiej, ale dlaczego? Reload kłóci się z naturalnymi?

Pomyslałem, że skoro reload daje taka dobrą ochronę to gdyby zapodać go na "bajerancki" wosk to wyszłoby niezłe combo :D (przynajmniej w teorii)

Opublikowano

Kolego to zależy tylko i wyłacznie od konkretnego auta - ilości nielakierowanych plastików.

Myślę, że przy ręcznej polerce jest to zbędne

Opublikowano
Ile rolek taśmy do oklejania (3M) potrzeba na dwa auta? Bo do polerki ręcznej też potrzeba zabezpieczyć wszystko?
maksymalnie 2 rolki
Opublikowano
Ile rolek taśmy do oklejania (3M) potrzeba na dwa auta? Bo do polerki ręcznej też potrzeba zabezpieczyć wszystko?
maksymalnie 2 rolki

No ale skoro zbędne przy ręcznej polerce ;)

• Administrator
Opublikowano

dw4463757, Wszystko zależy od Twoich umiejętności manualnych ;)

Kupiłbym nawet zwykłą taśmę papierową na Twoim miejscu. Mały koszt a zaoszczędzi późniejszej walki białymi śladami po pastach.

Opublikowano
Kupiłbym nawet zwykłą taśmę papierową na Twoim miejscu.

tylko kup taką, która się odkleja ;):mrgreen: (biała lakiernicza)

Opublikowano
dw4463757, czy jest aż tak twarde,że uniemożliwia szorowanie?

Nie, można szorować, ale boję się, że za parę myć to będzie strasznie porysowane :/

Dodam, nie śmiać się, jest to taka fajna budżetowa szczota pod prysznic do mycia pleców :P Z Rossmana

Opublikowano
(biała lakiernicza)

Ja tam takie używam cały czas i jest GIT. Ost jak mi brakło wieczorkiem, podjechałem do brico i kupiłem zwykła malarską i tez źle nie było. Jedyny problem jaki zauważyłem to w miejscu gdzie troszke sie przegrzeje polerka ( np listwy) to lubi zostać po niej klej, jednak T&G radzi sobie z tym bez problemu :P

• Administrator
Opublikowano

Z tymi taśmami to różnie bywa. Jedne po chwili się odklejają a inne zostawiają klej. Zależy jak trafisz.

Opublikowano

Trochę nie w tematyce forum:

Kupiłem przed chwilą to radio, i mam problem.

Podłączam, włączam - działa.

Wyłączam, włączam - radio nic nie "pamięta" - i o to chodzi.

Resetuje się pamięc stacji, ostatnio włączonej piosenki itp.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

trzeba pod radio podtrzymanie zrobić czyli podłączyć żółty i czerwony przewód razem.. jakie radio ?

Opublikowano

musisz zobaczyć na którym kablu masz ciągle prąd po wyciągnięciu kluczyka i go podłączyć jako pamięć...

z tego co pamiętam to u siebie też musiałęm walczyć z kablami (podłączyć razem czerwony i żółty jeżeli dobrze pamiętam)

• Moderator
Opublikowano

To zależy jak auto daje napięcie na kostkę. Bo ostatnio się bawiłem radiem samochodowym w domu i żeby w ogóle ruszyło musiałem połączyć żółty i czerwony przewód a w aucie działało bez problemu.

Czerwony powinien być podłączony pod nr 7 w kostce ISO a żółty pod nr 4. Wtedy wszystko działała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.