Stefan-16 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 3M Ultra Performance Paste Wax Ktoś miał do czynienia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 czy 2 dni przy średniej temperaturze -10*C moze jakoś zaszkodzić VP Traditional? 2 dni jeździł w bagażniku. Wygląda normalnie, tzn nie zmętniał itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 %-) Raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romekkk Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Czy ktoś uzywał QD Reload na naturalnych woskach? Nada się to to na Pete's 53'? Czy może lepiej dać sobie spokój i ładować coś z carnaubą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Czy ktoś uzywał QD Reload na naturalnych woskach? Nada się to to na Pete's 53'? Czy może lepiej dać sobie spokój i ładować coś z carnaubą? Lepiej CG QD Pro detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romekkk Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 pociagnę temat dalej - lepiej, ale dlaczego? Reload kłóci się z naturalnymi? Pomyslałem, że skoro reload daje taka dobrą ochronę to gdyby zapodać go na "bajerancki" wosk to wyszłoby niezłe combo (przynajmniej w teorii) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 %-) Raczej nie Wrzuciłem go do bagażnika i dopiero wczoraj wyjąłem %-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dogsonn Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Skąd dorwać forumową naklejkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Przy zakupach od partnerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ile rolek taśmy do oklejania (3M) potrzeba na dwa auta? Bo do polerki ręcznej też potrzeba zabezpieczyć wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Kolego to zależy tylko i wyłacznie od konkretnego auta - ilości nielakierowanych plastików. Myślę, że przy ręcznej polerce jest to zbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ile rolek taśmy do oklejania (3M) potrzeba na dwa auta? Bo do polerki ręcznej też potrzeba zabezpieczyć wszystko?maksymalnie 2 rolki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ile rolek taśmy do oklejania (3M) potrzeba na dwa auta? Bo do polerki ręcznej też potrzeba zabezpieczyć wszystko?maksymalnie 2 rolki No ale skoro zbędne przy ręcznej polerce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 dw4463757, Wszystko zależy od Twoich umiejętności manualnych Kupiłbym nawet zwykłą taśmę papierową na Twoim miejscu. Mały koszt a zaoszczędzi późniejszej walki białymi śladami po pastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ok, dzięki za porady Mam kolejne pytanie - mam szczotkę do nadkoli, ale ma trochę twarde włosie (syntetyczne) - w jaki sposób je zmiękczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 dw4463757, czy jest aż tak twarde,że uniemożliwia szorowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Kupiłbym nawet zwykłą taśmę papierową na Twoim miejscu. tylko kup taką, która się odkleja (biała lakiernicza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 dw4463757, czy jest aż tak twarde,że uniemożliwia szorowanie? Nie, można szorować, ale boję się, że za parę myć to będzie strasznie porysowane Dodam, nie śmiać się, jest to taka fajna budżetowa szczota pod prysznic do mycia pleców Z Rossmana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 (biała lakiernicza) Ja tam takie używam cały czas i jest GIT. Ost jak mi brakło wieczorkiem, podjechałem do brico i kupiłem zwykła malarską i tez źle nie było. Jedyny problem jaki zauważyłem to w miejscu gdzie troszke sie przegrzeje polerka ( np listwy) to lubi zostać po niej klej, jednak T&G radzi sobie z tym bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Z tymi taśmami to różnie bywa. Jedne po chwili się odklejają a inne zostawiają klej. Zależy jak trafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 A z tą szczotą... Jakby wymoczyć ją w jakiejś chemii albo przeszorować na czymś twardym? Zmiętknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Trochę nie w tematyce forum: Kupiłem przed chwilą to radio, i mam problem. Podłączam, włączam - działa. Wyłączam, włączam - radio nic nie "pamięta" - i o to chodzi. Resetuje się pamięc stacji, ostatnio włączonej piosenki itp. Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 trzeba pod radio podtrzymanie zrobić czyli podłączyć żółty i czerwony przewód razem.. jakie radio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 musisz zobaczyć na którym kablu masz ciągle prąd po wyciągnięciu kluczyka i go podłączyć jako pamięć... z tego co pamiętam to u siebie też musiałęm walczyć z kablami (podłączyć razem czerwony i żółty jeżeli dobrze pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 To zależy jak auto daje napięcie na kostkę. Bo ostatnio się bawiłem radiem samochodowym w domu i żeby w ogóle ruszyło musiałem połączyć żółty i czerwony przewód a w aucie działało bez problemu. Czerwony powinien być podłączony pod nr 7 w kostce ISO a żółty pod nr 4. Wtedy wszystko działała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi