Tomasz KRK Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Skąd pomysł, że można kupić w markecie budowlanym? W mocnym stężeniu można czyścic kafelki itp, ale wciąż mało prawdopodobne żebyś dostał to w markecie budowlanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 zdaje mi się że gdzieś wyczytałem na forum że ten produkt jest do dostania właśnie w markecie ale mogło mi się coś pokićkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 http://www.zymol.com/zymolfieldglaze8oz.aspx To jest stare opakowanie? Nie mogę odszukać tego zielonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 w którym z marketów budowlanych można kupić APC Autosmart G101? Nien market ale w polish angel dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 http://www.zymol.com/zymolfieldglaze8oz.aspxTo jest stare opakowanie? Nie mogę odszukać tego zielonego stare, nowe jest zielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Gdzie ono jest na stronie Zymola? Nie mogę się doszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Które będzie lepsze do ręcznej polerki? Tri Color czy Lake Country Cutting Hand Pad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Które będzie lepsze do ręcznej polerki? Tri Color czy Lake Country Cutting Hand Pad Nie pracowałem LK ale za to zęby zjadłęm podczas machania germanem i mogę powiedzieć Ci że w ręcznej korekcie lepszy jest płaski pad bez zadnych rowków itp. Im wieksza powierzchnia ścierna tym lewpiej przy ręcznej korekcie. A german naprawde daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 TriColor ma i gąbkę agresywna i soft (np do wosku) więc jest bardziej uniwersalny. Ja mam TriColor dobrze się nim pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Gdzie ono jest na stronie Zymola? Nie mogę się doszukać na stronie zymola widnieje w starym opakowaniu, sprawdź na amazonie bo tam jest w nowym i oczywiście tańszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Które będzie lepsze do ręcznej polerki? Tri Color czy Lake Country Cutting Hand Pad Najlepszy będzie Valet Pro ergo polishing lub żółty aplikator z zestawu urbana. Tri color jak dla mnie za miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Panowie a zamawiał ktoś zymola z amazona? Za zestaw hd + carbon + field glaze wychodzi baaardzo korzystnie tylko czy źródło pewne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Panowie a zamawiał ktoś zymola z amazona? Za zestaw hd + carbon + field glaze wychodzi baaardzo korzystnie tylko czy źródło pewne? Ja zamawialem od użytkownika tcsgaragellc , jako jedyny wysyłał wtedy do Europy. Z korespondencji wynikalo, ze wysyłał już sporo rzeczy do Polski. Mogę polecić to źródło: Link do przykładowej aukcji: http://www.ebay.com/itm/ZYMOL-CARBON-WA ... 415ce36e77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 mx_nowicki, mówisz o tym zestawie Urbana i tej gąbce ? Które bardziej proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dokładnie o tym Valet pro jest najtwardsza, urban trochę miększy. Ja zawsze używam urbana jak mam jakieś otarcie na szybko zrobić i jak dla mnie dużo lepiej idzie niż na tri colorze. Spróbuj może VP, chyba że chcesz dodatkowo aplikatorki do dressingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 lukwawa a jak wygląda sprawa z podatkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturlax Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 można podgrzac wosk mgs nxt techwax 2.0 do postaci płynnej?chcę podzielic go do dwóch pojemników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 lukwawa a jak wygląda sprawa z podatkiem? Nic nie płaciłem poza kosztami przesylki ale poprosiłem sprzedającego, żeby na moją odpowiedzialność pootwierał wszystkie opakowania z folii, plomb, tak żeby wyglądało to na towar używany. Na przesyłce i na liście przewozowym miałem dopisek: USED ITEMS, GIFT PACK. Mi się udalo nie zapłacić podatku ale wiem, że ta metoda nie zawsze daje oczekiwany skutek. Teraz nie wiem czy bym się zdecydował zamawiać przy takim kursie $ plus ryzyko opodatkowania. Osobiście kupowalem po kursie około 2.50 zł za $. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 mx_nowicki, ale nie na tyle twardy, żeby narobić czegoś złego na lakierze? Jedna gąbka VP wystarczy na dwa auta, nie potarga się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 można podgrzac wosk mgs nxt techwax 2.0 do postaci płynnej? Przecież on jest płynny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 chyba arturlax miał na myśli nxt techwax 2.0 paste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jedna gąbka VP wystarczy na dwa auta, nie potarga się? Raczej wystarczy, bo u mnie nie widać zużycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturlax Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ENERGY_NET, dokładnie. można go podgrzac?nie straci swoich właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ...można go podgrzac?nie straci swoich właściwości? pewnie można, ale czy nie straci on przy tym swoich własnościowi to tego nie wiem . Możesz spróbować na małej ilości wosku to wykonać, sposób jak to zrobić był już wielokrotnie opisywany, poszukaj. IMHO nie przekraczaj temperatury 90st.C może mieć to negatywny wpływ na wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ENERGY_NET, dokładnie.można go podgrzac?nie straci swoich właściwości? Poniżej odpowiedź, która wyskakuje po wpisaniu w wyszukiwarce: "przetapianie" czy przetapiany wosk traci jakies swoje właściwosci? Jeśli jest dobrze przetopiony to nie... ale, żeby go dobrze przetopić (właściwa temperatura) to trzeba znać dokładnie jego skład. Poza tym dochodzi kwestia odpowiedniej aparatury - pomiarowej i sposobu konfekcji. Żeby to zrobić "jak w książce na stronie 8-mej" to trzeba byłoby mieć już małą manufakturę, zdolną do wyprodukowania własnego wosku. Można oczywiście używać również piekarnika lub babciowej maselnicy (ten pomysł akurat nie jest taki głupi, na jaki wygląda) tylko trzeba miec szybką rękę A tu odp. przedstawiciela Race Glaze w sprawie przetapiania: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=249701 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi