bucki Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 faraon3021, ,wkrętarka filc na trzpieniu ,tlenek ceru i jazda Bo inaczej zupełnie ręcznie to wieki to zajmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 tlenek ceru to na szklo , a na plexi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (szklo akrylowe)Tu trochę zmyliłeś.Jedziesz normalna pasta do obróbki lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (szklo akrylowe)Tu trochę zmyliłeś.Jedziesz normalna pasta do obróbki lakieru. Ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 faraon3021, uważaj... bo pasty do lakierów nie zawsze zdają egzamin. Ja robiłem swojego czasu wszystkie (plexi glassy - akryl) na pewną siłownie... nie ma żartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Kurcze tam nie bardzo jest miejsce na testy Wszystko widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 gdy biorę aparat, to na zdjęciu wychodzi efekt, jakby zamiast żarówki w halogenie zastosowany był flesz. Po prostu aparat się "oślepia" jak głupio by to nie brzmiało. Korekta ekspozycji, punktowy pomiar światła, manualny dobór parametrów. Widocznie automatyka w twoim aparacie zgłupiała, gdy zobaczyła tyle ostrego światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 M4ciek, Również miałem 400w i zamieniłem na 100w , jest dużo lepiej M4ciek, tak jak kolegaSzaKal pisał, około 100W (rozumiem, że myślisz nad hqi?)no właśnie myślałem o zwykłym, mam takiego 400W i jak odpaliłem to grzeje niemiłosiernie główny cel to obniżenie ew.temperatury bo garaż mam mały i takiego przykładowego 2x 400W na stojaku mogę nie znieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam Moje pytanie: Chciałem się zaopatrzyć w pierwszy "zestaw", i mam mały dylemat Co do wosku i przygotowania pod niego. Po dokładnym myciu i glinkowaniu chcę nałożyć AG SRP i po nim Colli 476. Czy to jest dobre połączenie i wystarczy te dwa? Jeśli tak to może jakieś wskazówki (określone odstępy pomiędzy nakładaniem itp.)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam Moje pytanie: Chciałem się zaopatrzyć w pierwszy "zestaw", i mam mały dylemat Co do wosku i przygotowania pod niego. Po dokładnym myciu i glinkowaniu chcę nałożyć AG SRP i po nim Colli 476. Czy to jest dobre połączenie i wystarczy te dwa? Jeśli tak to może jakieś wskazówki (określone odstępy pomiędzy nakładaniem itp.)? Pozdrawiam zamiast srp wrzuć clearkote vhg i wtedy te kombo bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 SRP i 476 też bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 M4ciek, Ja mam 2x500 Słabsze jak 400 dla mnie nie świecą Nie ma jak HQI ale kasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Może ktoś wie dokładnie jak przeprowadzić proces Galwanizacji przy pomocy cynku? http://pl.wikipedia.org/wiki/Galwanostegia Chodzi o coś takiego jak na zdjęciu: Chodzi mi o to czego dokładnie użyć w jakich proporcjach. Jest może jakaś instrukcja obsługi tego procesu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 M4ciek, Ja mam 2x500 Nie ma jak HQI ale kasa Bo żarniki 500 W rozdają za darmo pod Praktikerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Bo żarniki 500 W rozdają za darmo pod Praktikerem kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Surf City Garage Beyond Clay - czy ten produkt ma zastępować glinkę? Bo tak rozumiem z opisu, albo glinka albo Beyond Clay. Czy może to coś w rodzaju cleanera? Próbował ktoś to stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Surf City Garage Beyond Clay - czy ten produkt ma zastępować glinkę? Bo tak rozumiem z opisu, albo Glinka albo Beyond Clay. Czy może to coś w rodzaju cleanera? Próbował ktoś to stosować?z opisu wynika że to płynna glinka, stosuję się jak cleaner na maszynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadMon Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 czy jest ktos z okolic czestochowy kto zajmuje sie dailingiem lub wie jak sie zabrac za korekte lakieru?? szukam osoby ktora naprawde wie co z czym i jak sie za to zabrac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 RadMon, Rise&Shine chyba jest tam gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 minetoo, Nie to nie te rejony ale surce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadMon Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Rise&Shine jest jakies 70km od czewy czyli ode mnie jakies 140/150km troche za daleko.. mam klienta ktory chce zrobic korekte lakieru na swoim grand cherokee.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 przydało by mi się samochód odkurzyć pod maską (Mazda 6), jednak mam lekkie obawy o to jak później spłukać brud. czy normalnie na bezdotyku polecieć, czy macie jakieś inny, bezpieczny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadMon Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 nie ma najmniejszego z tym problemu, musiszy tylko uwazac na modul jesli masz w komorze i na cewki poza tym luz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Swoop, Diesel czy bęzyna ? ja zawsze nakładam sreberko (folie spożywczą) na alternator i na komputer i jeszcze nigdy nie było problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Swoop, Diesel czy bęzyna ? diesel, wygląda to tak (zdjęcie zapożyczone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi