Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
praktycznie każde mazidło do lakieru ma właściwości hydrofobowe, a pasty poleskie jak pięknie kropelkują :song:

To po czym poznać że cleaner na DA robi robotę? :o

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

lakier fordowski jest twardy czy miękki? kolor to niebieski metallic "amparo blue" :o

Opublikowano

snap, pytam o lakier na swoim 15letnim escorcie :mrgreen:

maq, dzięki wielkie, wygląda na to że jest średni 8-)

• Administrator
Opublikowano

Panowie, ta tabelka odnosi się do twardości lakieru w kontekście polerowania, a nie łatwości rysowania się danego auta ;) A to nie do końca to samo.

Opublikowano

Panowie i Panie. Cleaner (w moim przypadku Meguiar's Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner) nakładać aplikatorem? Ruchami do przodu do tyłu? Delikatnie, lekko przyciskać, mocniej przyciskać?

Opublikowano

Czy Tenzi alux bardzo śmierdzi ? (Tzw: ostro mocny zapach ? takiego się spodziewałem po kwasie) kupiłem przedwczoraj i mój zdaje się być prawie bez zapachowy no może trochę coś czuć.

Opublikowano
Czy Tenzi alux bardzo śmierdzi ? (Tzw: ostro mocny zapach ? takiego się spodziewałem po kwasie) kupiłem przedwczoraj i mój zdaje się być prawie bez zapachowy no może trochę coś czuć.

Zależy też jaki masz, czy do rozcieńczania czy gotowy GT 0,5l.

Opublikowano

Natty's Paste Wax vs Natty's Paste Wax blue - jak pachną? Bo z tego co wyczytałem to praktycznie się niczym nie różnią, taka sama cena - z tym że blue lepiej pasuje na ciemniejszych autach, a ja chciałbym położyć go na biały niemetalik kolor.

@down Evo - dzięki :)

Opublikowano

Cześć!

Poleruję sobie aluminiowe elementy motocykla pastą Automax i z pewną dozą zaskoczenia udaje się zrobić lustro :D

Ale jak to zabezpieczyć żeby długo się lustro utrzymało? Wystarczy wosk czy może są jeszcze jakieś inne sekretne sposoby?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.