Wielebny Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's? można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku to znaczy lepiej dać Collinite 476 na oczyszczony glinką lakier bez cleanera? Czy jakiś inny pod tego Colli? DC1 jest cleanerem pod wosk ale możesz użyć też produktów innych marek np VALET PRO czy Poor Boys które wyjdą taniej. POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH wyjdzie najtaniej jak zakupisz ich oryginalny tester 120 ml- wystarcza na spokojnie na 3 aplikacje na auto wielkości Mondeo MK3 i do tego ma znośny zapach bo jest na bazie wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Kamienia Ci nie wyłapie z kranówki.no wiadomo ale wyłapanie kamienia z wody to już nie tania sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy po AG UDS mogé klasc bezposrednio Colli 476? Czy trzeba jakis czas odczekac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Kładziesz wosk po spolerowaniu mikrofibrą AG UDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J0NES Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam skoro IPA ma za zadanie odtłuścić powierzchnie po polerce to czym można ją jeszcze zastąpić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 22 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 zmywaczem silikonowym ale nie pytaj więcej o to co było wałkowane wiele razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Jutro prześlę Wam zdjęcie jak wygląda filtr po miesiącu filtrowania standardowej wody z ujęcia własnego mówię tu o filtracji mechanicznej. o to i zdjęcie: A do oczek wodnych można sobie zrobić coś takiego: http://allegro.pl/filtr-trzykomorowy-36 ... 75189.html Taki patent robiliśmy już 5 lat temu i do dziś działa w oczku wodnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik, ouuuu.... Panie Kochany, zostało samo najlepsze... Ten kolor zawdzięczamy jakimś metalom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 SJake, związki żelaza, kamień itp, te filtry zatrzymują wszystko to co się nie rozpuszcza w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik, a drogie takie "Waciki"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 SJake, a tak z 50 dych, bo ten co pokazałem to 20''. Ale ja tam się nie znam, bo ja je tylko produkuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's? można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku to znaczy lepiej dać Collinite 476 na oczyszczony glinką lakier bez cleanera? Czy jakiś inny pod tego Colli? DC1 jest cleanerem pod wosk ale możesz użyć też produktów innych marek np VALET PRO czy Poor Boys które wyjdą taniej. POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH wyjdzie najtaniej jak zakupisz ich oryginalny tester 120 ml- wystarcza na spokojnie na 3 aplikacje na auto wielkości Mondeo MK3 i do tego ma znośny zapach bo jest na bazie wody. Dobra, to już ostatnie pytanie- czy dobrym podkładem pod Colli 476 będzie AG SRP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Colli 476 i AG SRP to częste zestawienia używane przez użytkowników , smaruj śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik, to wkłady z przędzy, pianki czy włókniny polipropylenowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 mihnova, włókna PP, czyli przędza W dużym przybliżeniu wygląda to mniej więcej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik, a jeszcze jedno jak byś mi powiedział jak założę zamiast przędzy na głównej rurze wkład węglowy dużo mi spadnie ciśnienie w porównaniu z przędzą? Będzie "lepsza" jakość wody? PS. ja dziś wymieniam akurat u siebie wkład to zrobię fotkę swojego zmęczonego materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Masz info na PW, ale wkładu węglowego nie zakłada się samego sobie, musisz przed nim jak i po przefiltrować wodę z syfu mechanicznego. A jak ze spadkiem ciśnienia to nie wiem, nigdy nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik może byś mi doradził jakiś dobry filtr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Chyba czas otworzyć sklepik internetowy maya, PW A dla wszystkich, najlepszym filtrem do oczyszczania wody osadów mechanicznych, czyli takich nie rozpuszczalnych w wodzie jest filtr 5 mikronowy, do celów domowych wystarczy długość 10''. Obudowy można kupić w każdym sklepie budowlanym bądź w sklepach internetowych. Filtry sprzedawane w tych sklepach określam jako chiński badziew i ich nie polecam, tym bardziej ich stosunek cena do jakości jest żadna. Więcej pytań proszę na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pavlik, Proponuje Ci otworzyć wątek na ten temat bo każdy z nas pewnie ma pytania i problemy co do jakości wody. Przy okazji zapytam się o jakiś sensowny filtr do zmiękczania wody, tak aby można by było opłukać karoserie. Mam problem z bardzo twardą wodą. np czy ten zda egzamin http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... lters.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Sam jestem na etapie poszukiwania efektywnego zmiękczacza do wody Grunt aby miał wysoką wydajność, bo to co do tej pory patrzyłem nie nadaje się na ot taki nałożenie na kran przed myjką, potrzebne są zbiorniki retencyjne. A wątek odnośnie twardości wody już jest: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3113 Najlepiej jakby się opowiedział ktoś kto prowadzi myjnię samochodową albo bezdotyk. Dobra, na instalacji RO, którą mam u siebie i z czystością wody rzędu 7mS, ratuje mnie tylko i wyłącznie dodatek nabłyszczacza do wody. Co bym nie robił, lepiej nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 nie mogę usunąć piasku z wykładziny bagażnika, turboszczotka i przeczesywanie szczotką poległy, ma ktoś inny sposób ? wykładzina jest gęsta a piasek na samym dnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 wykładzina w dłoń i mocno o mur, nic innego nie przychodzi mi do głowy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 wykładzina w dłoń i mocno o mur, nic innego nie przychodzi mi do głowy.. jeśli możesz wyjąc wykładzinę, u mnie poskutkowało ze zwykłą plastikową końcówką od odkurzacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 wykładzina w dłoń i mocno o mur, nic innego nie przychodzi mi do głowy.. jeśli możesz wyjąc wykładzinę, u mnie poskutkowało ze zwykłą plastikową końcówką od odkurzacza. też próbowałem, wyprałem go ekstracją a te coś bo to chyba jakiś pył został, grubsza sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi