Moderator rychu Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Ta gąbeczka jest dość twarda i sztywna jak na moje oko. Rzeczywiście chyba można nią smug narobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 gdzie popełniłem błąd? myśle że, ta gąbeczka coś nie teges.... ale to najbardziej rzuca się w oczy na masce czyli tam gdzie robiłem to już tą szmateczką (nową), może za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 gdzie popełniłem błąd? myśle że, ta gąbeczka coś nie teges.... Ciezko sie nie zgodzic, twarda gabka pewnie podczas polerowania robi za duzo ciepla i stad te smugi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 no dobra ale co teraz? jutro rano wstać i polerować jeszcze czy jak ?co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Wosk jest moim zdaniem nie dotarty dobrze ,dlatego są smugi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 czyli jeszcze szuruburu rano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 najlepiej, zmienic wosk A jak juz bardzo chcesz go uzywac, sprobuj scierac panel po panelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 najlepiej, zmienic wosk A jak juz bardzo chcesz go uzywac, sprobuj scierac panel po panelu. zmienic wosk... ty mi lepiej powiedz co zrobić zeby pozbyć się tych smug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 zmienic wosk spons delikatnie ujmując problem, to obawiam się, że masz rację, w tej materii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 najlepiej, zmienic wosk A jak juz bardzo chcesz go uzywac, sprobuj scierac panel po panelu. zmienic wosk... ty mi lepiej powiedz co zrobić zeby pozbyć się tych smug Zrobilem to linijke nizej Gruby, delikatniej nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 no dobra, ale ja już nie chce nakładać wosku, co mam zrobić zeby pozbyć się smug? musze kolejną porcje nakładać? [ Dodano: 22 Wrzesień 2011, 23:34 ] umyć? wziąć szmate i trzeć czy co poradźcie chyba po to te forum zostało założone. twoja wypowiedź "zmień wosk" jest nie poważna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 IPA, zmywacz silkonu, ludwik, szampon zwykly pewnie tez na ten wynalazek styknie Jak nie zlezie po w/w, to znaczy ze gabka na prawde byla zbyt twarda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 umyć? wziąć szmate i trzeć czy co poradźcie chyba po to te forum zostało założone. twoja wypowiedź "zmień wosk" jest nie poważna spokojnie kolego obstawiam, że musisz lepiej polerować MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Ja jak wczoraj położyłem za grubą warstwę Coli to suszarką ogrzewałem te miejsca gdzie było go za dużo i potem już się łatwo wycierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 umyć? wziąć szmate i trzeć czy co poradźcie chyba po to te forum zostało założone. twoja wypowiedź "zmień wosk" jest nie poważna Jest powazna jak najbardziej. Nie wiem czym myjesz auto, jak szmata to proponuje zmienic przynajmiej na swieza, miekka gabke. Zeby dojsc do tego co jest nie tak, najlatwiej jest zmyc ten wosk i zobaczyc czy te smugi to faktycznie nie dotarty wosk czy juz porysowany lakier. Jezeli smugi zejda po myciu bedziesz mogl spokojnie zaaplikowac produkt jeszcze raz, tym razem inaczej. Co pisza w instrukcji i ile tego wylales na auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 czy jest specjalna technika nakładania HDC zymola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 czy jest specjalna technika nakładania HDC zymola? Technika jest taka, że nakładasz i ściągasz po chwili miękką szmatką MF... Nie pozwalasz temu zaschnąć. Jak zaschnie to HDC najłatwiej ściąga się HDC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 podziękował a można HDC nakładać polerką orbitalną DAS6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 a można HDC nakładać polerką orbitalną DAS6? Można. Rób na miękkim padzie, wykończeniowym... 3-4 bieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 moze mi ktos powiedziec z doswiadczenia ile powinien leżeć FK 1000p na jednym panelu po polozeniu do momentu sciagniecia przy temp. 12 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ktos tu chyba zapomnial o takim czyms jak test palca OBstawiam kilkanascie minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 23 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja zostawiałem na pół godziny w takich temperaturach a jeśli jest do tego wilgotno to i tak woskowanie może nie wyjść najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ktos tu chyba zapomnial o takim czyms jak test palca pamietam pamietam tylko zapytalem tak czasowo jak to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mymon Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Jak znajdę na forum kogoś z okolic Wodzisławia, Rybnika zajmującego sie detailingiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blau Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Ktoś zna jakiś skuteczny i bezpieczny środek do usunięcia silikonu z reflektorów? Poprzedni właściciel miał założone paski ledowe i brewki. Po usunięciu został na reflektorach silikon. Klosz jest plastikowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi