m911 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Mam problem z naklejką a dokładniej niechce ona się odkleić... są takie mikropęknięcia na niej, próbowałem acetonem, rozpuszczalnikiem nitro ale nie pomaga, macie jakieś sposoby na usuwanie starych naklejek ? Dodam że naklejka chyba jest już bardzo długo - na oko wygląda na jakieś 10 - 15 lat, a jeszcze do tego gdy mocniej próbuje ją zetrzeć nitro odchodzi razem z lakierem. Próbowałem już opalarką podgrzewać lecz bez efektu. fotki naklejki: wdzięczny bym był za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Moderator rychu Opublikowano 23 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Skoro podgrzanie opalarką nie pomaga a rozpuszczalnikiem złazi razem z lakierem to chyba się ta nalepka przez te lata wżarła w lakier i razem z nim odejdzie... Może ja papierem wodnym potraktować i potem wypolerować zmatowiony obszar
emp Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 zacznij od chemii do naklejek - masz taki specyfik w ofercie Daerg Chimica nazywa się DECABIT w spreyu w firmie BEEPS. Jak nie podziała w co nie wierzę to ksylenem.
m911 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Niestety DECABIT Asfalt, smoła (taki jak na fotce niżej) itp nie daje rady...
mutra Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 jak nie schodzi to spolerować dziada
Marco Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 emp, nie widzę w ofercie Daerg specyfiku o nazwie DECABIT Bardzo dobrym środkiem do usuwania śladów po kleju jest jest płyn firmy Carvalet "do usuwania smoły i kleju". Ale czy ruszy tak stare i zaschnięte ślady Spróbuj może najpierw "zmiękczyć" naftą .Ale z tego co widzę to i tak będzie kupa bo już poodłaziło z lakierem wiec jeśli nawet dałoby się to usunąć to zaprawkować trzeba bedzie.
m911 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 zeszło Decabitem i szpachelką plastikową, szkoda że z lakierem bezbarwnym
Afi Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 m911, ja u siebie w Oplu w tamtym roku odklejałem naklejkę PL (wiadomo o co kaman), która siedziała tam najprawdopodobniej od '98 i właśnie Carvalet "do usuwania smoły i kleju" mi bardzo pomógł. Tylko trzeba było dość długo czekać i non stop dziadostwo namaczać tymże środkiem. Ale skoro już odeszło to...
bucki Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Czasem zwykły ocete winny pomaqa
miHoo79 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jak uzywasz nitro to sie nie dziw ze Ci naklejka razem z lakierem schodzi.... Sa preparaty do zmywania etykiet i kleju bodajze z wurtha
majkelradom Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Nielsen ma bardzo dobry środek do usuwania kleju i smoły.
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 CarValet i plastykowa szpachelka albo karta kredytowa i musi zejść. Jestem w trakcie usuwania listew bocznych z drzwi. Klej rozpuszcza od razu, nieco gorzej jest jeśli na kleju pozostało trochę pianki z taśmy albo rdza z listwy. Do tego trzeba użyć czegoś co nie podrapie lakieru a zdrapie rdzę i pozostałościami taśmy. Trochę czasu i wygląda jak nowe.
bast3k Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 skoro opalarka nie zadzialala to suszarka pewnie tez nie ruszy swinstwa. w takim ukladzie tylko polerka.
kuflik Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 w takim ukladzie tylko polerk Kiepski pomysł. Proponuję valetpro citrus tar&glu (albo coś podobnego) i karta kredytowa (lub plastikowe żyletki) i delikatnie ściągamy naklejke kawałek po kawałku.
mutra Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Jak można wyczytać wyżej: kolega już się pozbył problemu. Szkoda że razem z klarem
szneru Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Witam, ktoś ma pomysł jak usunąć taką naklejkę jak moja? Naklejka na dachu, była jako "osłona" lakieru pod antenę CB. Próbowałem specyfikami do kleju i smoły ale niestety nic z tego...
Komzi Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Spróbuj wd40 u mnie poszło dopiero tym.
czersi Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Kolego podjedz na myjnie parowa oko 15 minut roboty i po naklejce
szneru Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 No i porobiłem - środek naklejki zszedł po aplikacji WD40 lecz boki zostały ;/ Niestety naklejka wżarła się w klar i chyba mam problem.. ;/ Ktoś wie jak to teraz opanować?
kita33 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ostatnio znalazłem coś takiego Usuwanie naklejek za pomocą majonezu. Ktoś stosował?
prostysimo Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 mogę polecić coś taniego: Sprawdzone u mnie przy szybach.
grzybu Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Na szybach to mi fajnie zadziałał myjka parowa. Naklejki zeszły bez problemów. Potem przetarte tar&glue i na koniec AG CGP i śladu nie ma Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KHOT Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 WD-40 - każda naklejka schodzi pięknie bez śladu.
bartek90 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Przy pomocy wrzątku. Polać miejsce wrzątkiem, a potem zetrzeć przy pomocy ściereczki.
Rekomendowane odpowiedzi