czarekcw Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Budżetową tzn jaką? Dołączył: 04 Wrz 2009 Chyba nie pytasz poważnie? W sobotę pobawię się trochę UC na Volvo V40 (tylko zobaczę czy ręcznie czy maszynowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 rustin, ja lece k2 pro. W necie można kupić za 230 zł z wysyłką. cheers, Art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Pytam,wcześniej się tym nie interesowałem. Czyli k2 pro to najtańsza opcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 najtańsza, z tych "polecanych". Można kupić Bass'a za 100 zł, no ale raczej do polerowania się to nie nadaje. O polerce K2 Pro jest duży wątek u partnera forum Carok. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 32&start=0 cheers, Art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moons Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Tak samo jak i Graphite. Mam i polecam. W tamtym roku robiłem auto UC ręcznie, owszem był szał ale w tym roku maszyną to dopiero blask Wiadomo że wszystko to tylko ukrywanie rys, bo UC i tak zejdzie z czasem ale maszynowo przynajmniej ręce nie bolą UC smarowałem średniej twardości padem. dużo lepszy efekt niż na bardzo miękkim. Taśmą oklejałem tylko plastiki i gumy bo samym padem łatwo na nich zostawić ślady. Pierwszy raz pracowałem z maszyną, na początku najtrudniej dobrać obszar i ilość UC na padzie, jak mniej więcej załapie się o co chodzi to już leci Od razu kup sobie jakąś szczoteczkę do czyszczenia padów, jak czytałem koledzy polecają choćby szczoteczkę do zębów o twardości medium. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wiadomo że wszystko to tylko ukrywanie rys, bo UC i tak zejdzie z czasem UC zejdzie? Przecież to nie filler! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moons Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Może źle napisałem, jakieś 20% zostanie, reszta zejdzie. Sam nie wierzyłem, ale wystarczy samemu zrobić eksperyment przetrzeć element UC a potem część zmyć IPĄ. Przynajmniej na moim zniszczonym lakierze wydaje mi się że więcej ukrywa niż usuwa. Może jak ktoś ma bardzo zadbany lakier to i UC nie schodzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 moons, a może ktoś nie umie posługiwać się UC i polerką? Moons w/g mnie nie powinieneś dzielić się z żółtodziobami takimi informacjami skoro sam nim jeszcze jestes. Pojeździj, pomachaj, popracuj troche pastami i polerką, zobaczysz co i jak i wtedy przyłączymy się do polemiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBull89 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Planuje zrobic korektę wlasnie UC i moje pytanie to zastosowac po tym moze SwirlX i na to wosk ? Co polecacie do finishu po UC . A i jeszcze jedno mozna to nakladac czarnym miekkim padzie czy lepien pol twardy ? Bo jakoś mam uraz do innych jak miekkie z racji tego ze sie caly czas dopiero uczę i jak wiadomo miekkim chyba trudniej o uszkodzenia lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 SX jest fajnym uzupełnieniem po UC.Dość podbija głębie,trochę zdejmie,ale w dużej mierze przykryje,bardzo lubię to połączenie.Raczej miękki pad. Będzie Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Co polecacie do finishu po UC ja sie kiedyś zabawiłem tak,że po UC dałem Kocha Antichologram-super połączenie UC na średnim padzie a Koch na miękkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteklwc Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czy po odswieżaniu UC ręcznie trzeba jeszcze leciec jakims cleanerem pod wosk?! Nalozylem od razu Colli i woda baaardzo kiepsko ucieka i kropelkuje Wczęsniej miałem cleaner r222 i Colli i woda uciekała aż miło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 moim skromnym zdaniem mogłeś nałożyć cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czy po odswieżaniu UC ręcznie trzeba jeszcze leciec jakims cleanerem pod wosk?! Nalozylem od razu Colli i woda baaardzo kiepsko ucieka i kropelkuje Wczęsniej miałem cleaner r222 i Colli i woda uciekała aż miło.... Oczywiście, że tak ! Nawet IPA by pomogła, a najlepiej jakiś miły cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 IPA nie jest cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteklwc Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Myślałem, że UC to taki mocniejszy cleaner?! To dla przykladu w ofercie megsa co jest cleanerem? Ale wszystko wskazuje na to, że musi byc coś po UC pod wosk bo kiepsko z tym odprowadzaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 UC to pasta polerska na forum słynie z tego że można zrobić dobrą ręczną korektę lakieru. Dodo LP jest dobrym cleanerem lub Achilles od Valet Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 barteklwc pod Colli polecam Ci R222, którego już używałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 IPA nie jest cleanerem A kto napisał, że jest? kolega Kr3t napisał tylko, ze nawet IPA by pomógł, a nie że IPA to cleaner. Od biedy po UC można przelecieć izopropanolem tylko tutaj mała uwaga nie zdziwcie sie jak wyjdą swirle i hologramy po przemyciu IPA bo wbrew temu co niektórzy sądzą UC tez ma trochę wypełniaczy i po zmyciu ich wychodza drobne niedoskonałosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Pływak, Dokładnie. IPA swoją drogą, ale dodatkowo po przemyciu mocnym APC też się można zdziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 W mocnym świetle slonecznym zostają lekkie hologramy, po maszynowej korekcie. Jak je usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propekMONTER Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 menzerna 4000 i miękki pad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 19 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 W mocnym świetle slonecznym zostają lekkie hologramy, po maszynowej korekcie. Jak je usunąć? W sumie to na tym korekta polega, ze je usuwamy. Jak cos zostalo, to korekta kiepska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 To moj pierwszy raz. A moze jeszcze raz przejechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 menzerna 4000 i miękki pad. W 99 % przypadków rotacja + Menzerna 4000 i miękki pad usunie hologramy, a na 1 % mięciutkich jak galareta japońcach (nie wszystkich) takie połączenie samo w sobie będzie powodować hologramy, więc ostrożnie z doradzaniem konkretnych produktów . Popo, wybierz się na spot, albo spotkaj z kimś z Twoich okolic, i popróbujcie różne kombinacje past, padów, maszyn (rotacja/DA) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi