639 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 pytanie banalnie proste, ale mi chodzi w jakim zakresie temperatur nalezy to robic (przechowywac) czy kilku stopniowe mrozy moga wpłynąc negatywnie na własciwosci produktu? mój mały zestaw tj szampon GC, cleaner PB PP, wosk Meg's#16 przez nieswiadomosc został poddany takiej próbie. jedynie z szamponu zrobiła sie galareta i nie bardzo chce wyjsc z butelki reszta wizualnie i organoleptycznie wygląda dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted January 5, 2011 Administrator Report Share Posted January 5, 2011 Szamponowi temperatura nie powinna zaszkodzić ale inne środki trzymałbym od mrozu z daleka. Ja na okres zimowy przenoszę wszystkie kosmetyki do domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
639 Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 niestety o tym przekonam sie dopiero na wiosne gdy bede "pieścic" pojazd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted January 5, 2011 Administrator Report Share Posted January 5, 2011 Ma być sucho, w cieniu, bez skrajnych temperatur,czyli ani poniżej 0 ani skrajne upały. Woski można w lodówce jak masz miejsce i wyrozumiałą małżonke Link to comment Share on other sites More sharing options...
639 Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 w lodówce to mam zwyczjna, masło i tyskie wiec megs16 lezy tam gdzie lezy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesol Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Ja swoje kosmetyki mam w pudełku z Ikei , i trzymam w szafie Temperatura pokojowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partner forum CAR CRAZY Posted January 7, 2011 Partner forum Report Share Posted January 7, 2011 Najgorzej na mróz reagują różnego rodzaju mleczka , często po przemarznięciu robią się rzadkie jak woda, dlatego jak ktoś ma temp poniżej zera to lepiej wszystko przenieść do domu/piwnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominiczek9518 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Witam. Nie wiedziałem, gdzie o to zapytać więc wybrałem ten temat. Kupiłem POORBOYS EX-P pod koniec stycznia i od tego czasu leżał nieużywany w szafie w koszyku. Dzisiaj wyciągając inny produkt zobaczyłem przy okazji taki widok Widoczna góra produktu jest płynna jak mleko Ktoś może miałby pomysł co się stało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fipa Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 To naturalne w tym produkcie, wymieszaj i smaruj :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominiczek9518 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 OK. Na smarowanie jeszcze nie ma warunków, ale dzięki bardzo że mnie uspokoiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
VuDoo Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Spokojnie, wiele produktów Poorboy'sa lubi się rozwarstwiać jak dłużej postoją. Dlatego ważne w przypadku wszystkich płynnych kosmetyków jest ich porządne wstrząśnięcie przed użyciem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boss Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Panowie ja trzymam kosmetyki piwnicy jest tam z 18'C latem do 25'C jest sens ladowac na lato do lodowki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fancivi Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Ja cala zime trzymam w pokoju, kolo 22-23st i nic im nie jest wiec i 25 tez nie zaszkodzi. Pewnie 28-30 juz by nie bylo sprzyjajace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinek01 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 dominiczek9518, tak jak pisał VuDoo, jak postoją dłużej to się lubią rozwarstwiać. W innym temacie dużo o tym było, piana, apc itp też się "dzieliły" jak postały przez zimę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajmon_LP Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Na niektórych pastach nop meznerna masz info 15-25stopni przez 24 miesiace max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damkuz Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Ja trzymam w metalowym garażu do momentu kiedy temp nie spada poniżej 0. Później przenoszę do domu. Moja kobietka rozumie na szczęście Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekanian Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Ja trzymałem w garażu w którym temperatura nie spada poniżej 0 i dzisiaj patrze a tutaj rozwarstwiła się piana ValetPRO: wszystko wziąłem i zapakowałem do dużego pudła i do piwnicy poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasiek Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 wstrząśnij i weź do ciepłego - powinno wrócić do normy wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts