Jump to content

Jak przechowywać kosmetyki?

639

Recommended Posts

pytanie banalnie proste, ale mi chodzi w jakim zakresie temperatur nalezy to robic (przechowywac)

czy kilku stopniowe mrozy moga wpłynąc negatywnie na własciwosci produktu?

mój mały zestaw tj szampon GC, cleaner PB PP, wosk Meg's#16 przez nieswiadomosc został poddany takiej próbie.

jedynie z szamponu zrobiła sie galareta i nie bardzo chce wyjsc z butelki :o reszta wizualnie i organoleptycznie wygląda dobrze.

• Administrator

Szamponowi temperatura nie powinna zaszkodzić ale inne środki trzymałbym od mrozu z daleka. Ja na okres zimowy przenoszę wszystkie kosmetyki do domu.

• Administrator

Ma być sucho, w cieniu, bez skrajnych temperatur,czyli ani poniżej 0 ani skrajne upały. Woski można w lodówce jak masz miejsce i wyrozumiałą małżonke :P

• Partner forum

Najgorzej na mróz reagują różnego rodzaju mleczka , często po przemarznięciu robią się rzadkie jak woda, dlatego jak ktoś ma temp poniżej zera to lepiej wszystko przenieść do domu/piwnicy

• 2 years later...

Witam. Nie wiedziałem, gdzie o to zapytać więc wybrałem ten temat. Kupiłem POORBOYS EX-P pod koniec stycznia i od tego czasu leżał nieużywany w szafie w koszyku. Dzisiaj wyciągając inny produkt zobaczyłem przy okazji taki widok

s7302236.th.jpg

Widoczna góra produktu jest płynna jak mleko :/ Ktoś może miałby pomysł co się stało?

Spokojnie, wiele produktów Poorboy'sa lubi się rozwarstwiać jak dłużej postoją.

Dlatego ważne w przypadku wszystkich płynnych kosmetyków jest ich porządne wstrząśnięcie przed użyciem.

dominiczek9518, tak jak pisał VuDoo, jak postoją dłużej to się lubią rozwarstwiać. W innym temacie dużo o tym było, piana, apc itp też się "dzieliły" jak postały przez zimę ;)

• 2 weeks later...

Ja trzymałem w garażu w którym temperatura nie spada poniżej 0 i dzisiaj patrze a tutaj rozwarstwiła się piana ValetPRO:

min_cf8adbb0815aa702f8f489024c2a6c.jpg

wszystko wziąłem i zapakowałem do dużego pudła i do piwnicy poszło.