639 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 pytanie banalnie proste, ale mi chodzi w jakim zakresie temperatur nalezy to robic (przechowywac) czy kilku stopniowe mrozy moga wpłynąc negatywnie na własciwosci produktu? mój mały zestaw tj szampon GC, cleaner PB PP, wosk Meg's#16 przez nieswiadomosc został poddany takiej próbie. jedynie z szamponu zrobiła sie galareta i nie bardzo chce wyjsc z butelki reszta wizualnie i organoleptycznie wygląda dobrze.
Administrator AreK Opublikowano 5 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Szamponowi temperatura nie powinna zaszkodzić ale inne środki trzymałbym od mrozu z daleka. Ja na okres zimowy przenoszę wszystkie kosmetyki do domu.
639 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 niestety o tym przekonam sie dopiero na wiosne gdy bede "pieścic" pojazd.
Administrator Evo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ma być sucho, w cieniu, bez skrajnych temperatur,czyli ani poniżej 0 ani skrajne upały. Woski można w lodówce jak masz miejsce i wyrozumiałą małżonke
639 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 w lodówce to mam zwyczjna, masło i tyskie wiec megs16 lezy tam gdzie lezy
Wesol Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja swoje kosmetyki mam w pudełku z Ikei , i trzymam w szafie Temperatura pokojowa
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Najgorzej na mróz reagują różnego rodzaju mleczka , często po przemarznięciu robią się rzadkie jak woda, dlatego jak ktoś ma temp poniżej zera to lepiej wszystko przenieść do domu/piwnicy
dominiczek9518 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Witam. Nie wiedziałem, gdzie o to zapytać więc wybrałem ten temat. Kupiłem POORBOYS EX-P pod koniec stycznia i od tego czasu leżał nieużywany w szafie w koszyku. Dzisiaj wyciągając inny produkt zobaczyłem przy okazji taki widok Widoczna góra produktu jest płynna jak mleko Ktoś może miałby pomysł co się stało?
fipa Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 To naturalne w tym produkcie, wymieszaj i smaruj :-)
dominiczek9518 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 OK. Na smarowanie jeszcze nie ma warunków, ale dzięki bardzo że mnie uspokoiłeś
VuDoo Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Spokojnie, wiele produktów Poorboy'sa lubi się rozwarstwiać jak dłużej postoją. Dlatego ważne w przypadku wszystkich płynnych kosmetyków jest ich porządne wstrząśnięcie przed użyciem.
boss Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Panowie ja trzymam kosmetyki piwnicy jest tam z 18'C latem do 25'C jest sens ladowac na lato do lodowki
Fancivi Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Ja cala zime trzymam w pokoju, kolo 22-23st i nic im nie jest wiec i 25 tez nie zaszkodzi. Pewnie 28-30 juz by nie bylo sprzyjajace.
kinek01 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 dominiczek9518, tak jak pisał VuDoo, jak postoją dłużej to się lubią rozwarstwiać. W innym temacie dużo o tym było, piana, apc itp też się "dzieliły" jak postały przez zimę
Sajmon_LP Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Na niektórych pastach nop meznerna masz info 15-25stopni przez 24 miesiace max.
Damkuz Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja trzymam w metalowym garażu do momentu kiedy temp nie spada poniżej 0. Później przenoszę do domu. Moja kobietka rozumie na szczęście
dekanian Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja trzymałem w garażu w którym temperatura nie spada poniżej 0 i dzisiaj patrze a tutaj rozwarstwiła się piana ValetPRO: wszystko wziąłem i zapakowałem do dużego pudła i do piwnicy poszło.
Yasiek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 wstrząśnij i weź do ciepłego - powinno wrócić do normy wszystko
Rekomendowane odpowiedzi