Jump to content

Recommended Posts

Posted

:)

kiedyś sobie krótko pomailowałem z kolegą P.

:)

bardzo miły gość i jeden z najlepszych detailerów.

Jego biznes jest wzorcowy jeżeli chodzi o reklamę i promocję - te 600-etapowe procesy detailingu samochodu :) - to po prostu niedościgniony wzorzec dla prezentowania i "opakowania" profesjonalnych usług detailingu :)

Dla mnie bomba!

Posted

Jeden z najlepszych gości w swoim fachu :) ale to nie tylko praca ... to zamiłowanie :)

Posted

Ten gość to moja główna inspiracja, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem go w akcji to z jednej strony ucieszyłem się że pewne rzeczy robię tak samo a z drugiej zanotowałem masę punktów które muszę wprowadzić lub poprawić. Mam niesamowitą chrapkę na Crystal Rock.

Posted
Mam niesamowitą chrapkę na Crystal Rock.

pewnie niejedna osoba takową ma ;) ale cena ...

Posted
Chyba pierwszy promocyjny film Daltona w brytyjskim Fifth Gear:

gdzieś już to było, ale nie pamiętam gdzie ;)

• 9 months later...
Posted

Widziałem to już :)

Zestaw jaki posiada i to w jaki sposób ma to wszystko poukładane na prawdę powala na kolana :mrgreen: respect :good:

Posted

Tak sobie myślę, że strasznie wygadany ten Paul:)

Swoją drogą trzeba było go zaprosić na rocznicę forum! Może wpadnie następnym razem?

Posted
Tak sobie myślę, że strasznie wygadany ten Paul:)

Swoją drogą trzeba było go zaprosić na rocznicę forum! Może wpadnie następnym razem?

Prędzej wpadnie do rowu... chyba, że wszystko mu ufundujemy :P;)

Posted

A gdzie metoda na dwa wiadra i dokładne płukanie gąbki ? :D (filmik z fifth gear)

Posted

No nieźle, szczęka opada :-]

A powiedzcie mi dlaczego jak poleruje po wet sandingu to wykonuje dość nie regularne ruchy polerką, tzn. nie tak że ruch koło ruchu po torze "zygzaka" na przykład?

Posted
turzol, mówisz o efekcie czy o tym, że skasował za to 7000 funtów:)??

dla mnie liczy się efekt oczywiście, to ile skasował to jego broszka :) aczkolwiek 7 grantsów to chyba lekka przesada

Posted
7 grantsów to chyba lekka przesada

100 funtów za godzine pracy najlepszego detailera na świecie to chyba nie jest przesada:) Malowanie tego RR miało kosztować 20k więc i tak tanio wyszło :-]

Posted

Evo, na pewno najlepiej rozreklamowanego... ;) Dalton postawił na rozwijanie swojego "brandu" jak to się teraz modnie nazywa. Na pewno jest jednym z najlepszych, ale w niektórych jego filmikach widać conajmniej dziwne sposoby pracy. Chętnie bym go zobaczył podczas pracy na żywo, zastanawiam sie na ile jego "magiczne" umiejętności są prawda a na ile autopromocją.

gryzon, takie nieregularne ruchy to tylko jedna z technik, nic nadzwyczajnego, choć trochę wbrew teretycznym założeniom polerowania. trzeba mieć dużo wyczucia i wprawy, żeby pracować w ten sposób.

• Administrator
Posted

No właśnie o to mi chodziło. Ciężko mówić że ktoś jest najlepszy jeśli nie zrobi się porównania czołowych detailerów świata ( tylko jakie kryteriuim przyjąć przy wyborze) i bezpośrednio nie porówna.

Posted

poza tym - każdy projekt ma swoją specyfikę. nie można winić detailera za to, że nie zrobił 100000% korekcji, jeśli nie było z czego zbierać, jeśli auto jeździło na polowania, jeśli klient sobie życzył odświeżenia...