bako111 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jakimi środkami robiłeś i jaką technika? ja próbowałem robić u siebie vanisch szczotka moczyłem szczotke i wcierałem ale nie wyszło mi tak dobrze jak tobie pozostawały mi zacieki tak jakby i nie jestem wogóle zadowolony technike juz wyczytałem kilka postów wyżej ale powiedz mi napisałeś że sciagasz wszystko maszynka do prania czyli w jaki sposób?
m1chal Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 technike juz wyczytałem kilka postów wyżej ale powiedz mi napisałeś że sciagasz wszystko maszynka do prania czyli w jaki sposób? mam Karchera Puzziego 8/1 C .. wiec ta ssawka szeroką tam gdzie moge...a tam gdzie nie moge to ssawką szczelinową
stormsystem Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Panowie , podsufitkę pierzemy mikrofibrami . Jedna mniejsza do szorowania , a druga dużo większa do wyciągania wilgoci ( razem z syfem ) odkurzacz może niestety odkleić niektóre podsufitki zwłaszcza w starszych autach...
mutra Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Panowie , podsufitkę pierzemy mikrofibrami . Jedna mniejsza do szorowania , a druga dużo większa do wyciągania wilgoci ( razem z syfem ) odkurzacz może niestety odkleić niektóre podsufitki zwłaszcza w starszych autach... W jednych odkleja w innych nie, a ekstrakcja zawsze wyciągnie więcej brudu niż pocieranie szmatą.
maxxis Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Z wlasnego doswiadczenia powiem, ze proszek Kerchera super sobie nie radzi. Do tego bez recznej pracy szczotka raczej sobie nie wyobrazam prania podsufitki.
sinrock Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Tetra, mikrofibra, szczotka, a nikt nie próbował może delikatnej gąbki? Zastanawiałem się czy jej nie użyć, bo szczotka będzie u mnie za ostra (materiał bardzo delikatny, mechaci się) tetry nie mam, a mikrofibrą to mi sie wydaję, że nie będzie zbyt wygodnie... Mikro wykorzystał bym tylko do wytarcia wilgoci, ewentualnie zaryzykował bym szeroka ssawkę do dywanów tam gdzie się da...
maxxis Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ssawka robi sie kiepsko. Ja u siebie w przemyslowym kupilem szczotke do zamszu i swietnie daje rade. Nic nie kosmaci
mutra Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja u siebie w przemyslowym kupilem szczotke do zamszu i swietnie daje rade. Nic nie kosmaci Ja mam szczotkę do butów ze szczeciny - coś jak miękki pędzel
LUKAS103 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja również nie radzę czyścić podsufitki odkurzaczem. Kiedyś u kumpla spróbowałem i trzeba było kleić Teraz czyszczę presprayem i mikrofibrą bez ryzyka że coś się odklei. A efekt też jest ok
rogo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 a ja mam pytanie co ruszy plamy z coca-coli na podsufitce ?
LUKAS103 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 a ja mam pytanie co ruszy plamy z coca-coli na podsufitce ? W moim przypadku sprawdził się zwykły proszek do prania, bo niestety żadne inne środki nie dały rady. Rozrabiasz z wodą i delikatnie czyścisz miękką szczotką. Ale nie czyściłem podsufitki tylko boczek w drzwiach
wojteoCK Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja również nie radzę czyścić podsufitki odkurzaczem. Kiedyś u kumpla spróbowałem i trzeba było kleić Teraz czyszczę presprayem i mikrofibrą bez ryzyka że coś się odklei. A efekt też jest ok Obrazek Obrazek Obrazek Do czyszczenia można użyć RM 760? ( można go w ogóle rozrobić z wodą i psikać na podsufitkę z ręcznego atomizera?) Rozumiem że po przetarciu mikrofibrą z presprayem lecisz czystą mikrofibrą do sucha? Sorry za takie pytania ale jestem początkującym i zbieram info
LUKAS103 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Do czyszczenia można użyć RM 760? ( można go w ogóle rozrobić z wodą i psikać na podsufitkę z ręcznego atomizera?) Rozumiem że po przetarciu mikrofibrą z presprayem lecisz czystą mikrofibrą do sucha? Można użyć rm 760. Psikasz na fibrę i czyścisz po chwili wycierasz suchą i gotowe , jeśli dalej coś widać to jeszcze raz. Ogólnie każdy czyści jak mu pasuje i co ma, chodzi o to żeby było dobrze
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Czyscił ktośmoże w Mercedresie w124, tam jest taka jakby z tworzywa, czym to najlepiej potraktować?
krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 powiedzcie mi co robię nie tak Robiłem środkiem mc 990 środek do betonowania ogólnie efekt jest ładny ale na zadbanej podsufitówce, bo jak jest zasyfiona to ten środek nie daje rady czyli nie puszcza brudu Próbowałem tez presprey tersusa ,brud rozpuszcza ale za to ten brud się rozciera na kawałku podsufitówki i zostaje plama
npiotr Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 mussz po prostu spróbować wyprać ekstrakcyjnie, używając jak najmniej wody
krzysztof Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 przecież nie można prać ekstrakcyjnie podsufitówki bo się odklei
Piciosz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ja robiłem kawałek ekstrakcyjnie w Polo 6N i się trzyma jak narazie, prałem tydzień temu wszystko zalezy od auta, ryzyko zawsze występuje
Przemolkas Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Co powiecie o spryskaniu podsufitki Tersusem PR 101 i czyszczeniem mikrofibra a potem mikrofibra wytrzec na sucho??? A reszte tapicerki tez spryskac Pr 101 a potem odkurzaczem z Rm 760??? Dobry sposob na prane aut?
mecenas1981 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 to ja wam powiem o myku od starego kierowcy u mnie w firmie... uzwya proszku do prania - do bialego i starej FIRANKI... dobrze wycisnieta nie przemcza posufitki a ostre nitki dobrze czyszcza - sam sprawdzilem i wyszło fajnie
Przemolkas Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Ale odkurzaczem tez trzeba to sciagnac z podsufitki?? A co powiecie o tersusie pr101 ? moze byc ??
Marco Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 uzwya proszku do prania - do bialego i starej FIRANKI... Czyli trochę oszukuje bo środki te zawierają mnóstwo wybielającego chloru. A nie o to chodzi.
R0N1N Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 środki te zawierają mnóstwo wybielającego chloru Marco, chloru w proszkach do prania to już od dawna nie ma. Teraz na topie są wybielacze na bazie tlenu czyli np. nadwęglany. A czy rzeczywiście wybieli/odbarwi to podsufitkę?? Zakładam, że to kwestia dobrania stężenia bo jak się przesadzi to na bank będzie z takiego czyszczenia więcej szkody niż pożytku.
Rekomendowane odpowiedzi