Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym abyście polecili mi dobra glinkę którą mógłbym stosować na myjni. Raz używalem na swoim aucie glinki Sonaxa z marnym skutkiem (twarda, słabo sie formuje, rysy pozostały). Weźcie pod uwagę to że będzie ona używana ok 5-10 razy w miesiącu, więc nie może być jakoś super droga żebym wyszedl na swoje

• Partner forum
Posted

grzesiek8630, Polecam słynną wersję z "patentem" tylko jak chcesz taniej to nie kupuj wersji firmowej czyli PB lub Dodo tylko wersję bez firmową znajdziesz np w Mr.Cleaner lub Temahcem , u nas jest jako 50g.

Pewnie część osób poleci Słynny bilt Hamber ale moim zdaniem na myjnie gdzie proces będzie bez aplikacji cleaner-a to nie za dobry wybór bo zostawia osad który zwykłym przetarciem czasami nie schodzi. Jeżlei po glince będzie mocniejsze mycie albo jakiś cleaner to wtedy bez problemu jak najbardziej Bilt Hamber ;)

Posted

No nie wiem, bawiłem się tą temachemu i raczej nie dorasta do pięt BH;/ Obie są śmiesznie tanie więc lepiej kupić sobie kostkę BH kostkę noname i testować.

• Administrator
Posted

Mylisz pojęcia ;) Ty mówisz o lubrykancie do glinki, CarCrazy o środku do oczyszczenia lakieru używanego po glince,przed woskiem.

Posted

No chyba ze ten wosk to masz na mysli jakis srodek AIO - cleaner, politura i np sealant w jednym.

• Partner forum
Posted

kuflik, Nie chodzi mi o glinkę no name temachem tylko o oryginalną glinkę Japońską z nr patentu która też ma u siebie temachem i np mr cleaner a także poorboy's i Dodo juice też z tej samej glinki korzystają.

• Partner forum
Posted

rychu, To samo co dodo , Poorboys i pewnie jeszcze nie jedna firma pakuje te glinki ;)

Myślę że można zamknąć, kolega Grzesiek uzyskał informacje i dokonał wyboru. :good:

• Moderator
Posted

CAR CRAZY, To dobrze że ją kupiłem u Ciebie a nie przepłacałem za Dodo i spółkę :)

Teraz zamykamy ;)