Skocz do zawartości

Kropelkowanie - zdjęcia i filmy forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W piątek pierwszy raz w życiu pobawiłem się "na poważnie" profesjonalnymi kosmetykami.

Dziś płukanie na bezdotyku- efekt poniżej:

oa9fo7.jpg

331krxg.jpg

2w2fqc2.jpg

wbowlu.jpg

2mme904.jpg

Zdjęcia robione telefonem.

Opublikowano

rojass - jeżeli ma być dokłądnie, to: piana z APC, potem mycie ręczne, glinka i cleaner (jeśli pod DJ BV - najlepiej dedykowany cleaner DJ LP). I masz czysty lakier pod wosk :good:

Opublikowano

Fuck... BSD poszedł z przyzwyczajenia, bo używałem go po każdym myciu :/

Poczekam i poobserwuję ile ten wosk sie utrzyma. Sam BSD jest raczej tępy, więc jeśli w dotyku lakier taki się zrobi, znaczyć będzie że po wosku nie ma śladu. Póki co jest dużo lepiej niż było, a będzie lepiej.

Opublikowano
wosk DJ Diamond White

Czujesz jakąś różnicę w stosunku do innych wosków nie dedykowanych do jasnych kolorów. Nie mówię tu o kropelkowaniu, ale o wyglądzie bolidu.

Opublikowano

Płukanie - APC - Mycie - suszenie - glinkowanie - mycie (bo zostały zacieki po glince) - suszenie - woskowanie (Collinite 476s)

Jedna cienka warstwa.

Nakładać kolejną?

Co o tym myślicie?

Opublikowano
Czujesz jakąś różnicę w stosunku do innych wosków nie dedykowanych do jasnych kolorów. Nie mówię tu o kropelkowaniu, ale o wyglądzie bolidu.

Może występuje u mnie efekt placebo ale wydaje mi się iż mój biały akryl jest bielszy od elementu gdzie siedzi resztkami sił FK. zauważyłem po wczorajszej jeździe w deszczu że elementy są bez mała suche po zatrzymaniu czyli śliskość jest na dobrym poziomie i woda się nie trzyma, z braku słońca brak jakiejkolwiek oceny w ładny dzień.

Wklejam zdjęcia od nowa bo znikneły i domniemam iż wielkość zdjęc była niewłaściwa.

386196_2014-06-02-464.jpg

386195_2014-06-02-461.jpg

Opublikowano
to je baran a nie mora

łopatologicznie, jak odróżnić jedno od drugiego? żebym miał jak rozmawiać z lakiernikiem, bo podobnie rzecz się ma na innych elementach. Mora by mnie nie martwiła natomiast "nie dolany"(wnioskuję lakier) brzmi gorzej.

Opublikowano

nie wiem jak to łatwo i prosto wytłumaczyć. Wiem natomiast jedno ze jak np odbierasz auto i widzisz ze lakier jest nie dolany to poproś lakiernika żeby coś z tym zrbił i tyle.

Opublikowano
Bartasso, masz może 3 zdjecie w większej rozdzielczości ?? widzę je u siebie na tapecie :-]

Niestety nie ale zapytam właściciela auta które robiłem.

To on pstrykał a ja tylko skradłem parę sztuk ;)

Opublikowano

To musisz brać zdjęcia bez obróbki . Ja rozumiem że ludzie nie potrafią lub nie mają sprzętu i wiedzy jak robić w miarę dobre zdjęcia. Ale z fotoszopem itp nieraz jest przesada :)

Rozjaśnić albo ściemnić zdjęcie wystarczy.