pablogda Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 W piątek pierwszy raz w życiu pobawiłem się "na poważnie" profesjonalnymi kosmetykami. Dziś płukanie na bezdotyku- efekt poniżej: Zdjęcia robione telefonem.
rojass Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 No dobra, jak najłatwiej i najszybciej przywrócić stan sprzed nałożenia BSD ?
Eidos71 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 rojass - jeżeli ma być dokłądnie, to: piana z APC, potem mycie ręczne, glinka i cleaner (jeśli pod DJ BV - najlepiej dedykowany cleaner DJ LP). I masz czysty lakier pod wosk
rojass Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fuck... BSD poszedł z przyzwyczajenia, bo używałem go po każdym myciu Poczekam i poobserwuję ile ten wosk sie utrzyma. Sam BSD jest raczej tępy, więc jeśli w dotyku lakier taki się zrobi, znaczyć będzie że po wosku nie ma śladu. Póki co jest dużo lepiej niż było, a będzie lepiej.
speedek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 wosk DJ Diamond White Czujesz jakąś różnicę w stosunku do innych wosków nie dedykowanych do jasnych kolorów. Nie mówię tu o kropelkowaniu, ale o wyglądzie bolidu.
tomo_git Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Płukanie - APC - Mycie - suszenie - glinkowanie - mycie (bo zostały zacieki po glince) - suszenie - woskowanie (Collinite 476s) Jedna cienka warstwa. Nakładać kolejną? Co o tym myślicie?
bobas76 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Czujesz jakąś różnicę w stosunku do innych wosków nie dedykowanych do jasnych kolorów. Nie mówię tu o kropelkowaniu, ale o wyglądzie bolidu. Może występuje u mnie efekt placebo ale wydaje mi się iż mój biały akryl jest bielszy od elementu gdzie siedzi resztkami sił FK. zauważyłem po wczorajszej jeździe w deszczu że elementy są bez mała suche po zatrzymaniu czyli śliskość jest na dobrym poziomie i woda się nie trzyma, z braku słońca brak jakiejkolwiek oceny w ładny dzień. Wklejam zdjęcia od nowa bo znikneły i domniemam iż wielkość zdjęc była niewłaściwa.
krajzlerek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 Kropelki po krótkim deszczyku na ślicznej, zielonej morce 1000P/DJ LP konkretniejszy deszcz: pierwsze koty za płoty
mkbewe Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 na ślicznej, zielonej morce chyba raczej ślicznie nie dolanym dachu to je baran a nie mora szanowny Panie
krajzlerek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2014 to je baran a nie mora łopatologicznie, jak odróżnić jedno od drugiego? żebym miał jak rozmawiać z lakiernikiem, bo podobnie rzecz się ma na innych elementach. Mora by mnie nie martwiła natomiast "nie dolany"(wnioskuję lakier) brzmi gorzej.
mkbewe Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 nie wiem jak to łatwo i prosto wytłumaczyć. Wiem natomiast jedno ze jak np odbierasz auto i widzisz ze lakier jest nie dolany to poproś lakiernika żeby coś z tym zrbił i tyle.
sebas1 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dwutygodniowy Soft99 zlany już chyba z 7 razy deszczem auto nie garażowane i nie myte jeszcze po aplikacji wosku
asterix Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Deszcz na gorącym wosku z bezdotyku na aucie, które w tym roku niestety nie widziało jeszcze żadnego twardego wosku.
lukasz_61 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Chemical Guys Butter Wet Wax położony po południu, więc wieczorem musiał spaść deszczyk
lukas1986 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 collinite476 nakładany 2 dni wcześniej
Fiszer Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 Bartasso, masz może 3 zdjecie w większej rozdzielczości ?? widzę je u siebie na tapecie
Bartasso Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Bartasso, masz może 3 zdjecie w większej rozdzielczości ?? widzę je u siebie na tapecie Niestety nie ale zapytam właściciela auta które robiłem. To on pstrykał a ja tylko skradłem parę sztuk
Griffe Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Bartek wiecej kontrastu nie dalo sie wsadzic?
Bartasso Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Bartek wiecej kontrastu nie dalo sie wsadzic? Nie wiem,to nie ja zrobiłem te zdjęcia. Robił je właściciel auta.
jukojuko Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 To musisz brać zdjęcia bez obróbki . Ja rozumiem że ludzie nie potrafią lub nie mają sprzętu i wiedzy jak robić w miarę dobre zdjęcia. Ale z fotoszopem itp nieraz jest przesada Rozjaśnić albo ściemnić zdjęcie wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi