Master kecav Opublikowano 6 Lutego 2013 Master Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 nazbierała się mała armia na pięciodniowym wosku ....
Master kecav Opublikowano 6 Lutego 2013 Master Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Zajebioza,co to? Hmmm... na razie, to dopiero pierwsze samotne testy i chyba nie powinienem pisać co to . Ale cieszę się, że przynajmniej kropelki się podobają
michałoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Hmmm... na razie, to dopiero pierwsze samotne testy i chyba nie powinienem pisać co to Zamiast napisać jak człowiek co leży na lakierze, to każdy teraz próbuje mieszać Co to za nowa moda?
Griffe Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Hmmm... na razie, to dopiero pierwsze samotne testy i chyba nie powinienem pisać co to Zamiast napisać jak człowiek co leży na lakierze, to każdy teraz próbuje mieszać Co to za nowa moda? +1
Master kecav Opublikowano 7 Lutego 2013 Master Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 michałoś, Griffe, To nie tak. to każdy teraz próbuje mieszać No właśnie. Tu masz rację - DOSŁOWNIE . Co prawda nie wiem czy każdy, ale ja podjąłem tą zabawę. Ponieważ to co leży pod kropelkami, to moje 'homemade', to trochę głupio było mi napisać, co to jest . Także wybaczcie, że nie napisałem od razu po to by się bawić w kotka i myszkę, bo absolutnie nie było to moją intencją.
Swoop Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 kecav, no i nadal nie napisałeś co to ...
Master kecav Opublikowano 7 Lutego 2013 Master Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 no i nadal nie napisałeś co to ... Napisałem przecież, że to mój własny wosk ('homemade'). Jakiejś konkretnej nazwy oczywiście nie ma i jest to jedna z bardzo wielu wersji. W skrócie, jest to naturalny twardy wosk.
kamil_rosen Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Bardzo ciekawe Coś więcej, jakiś etap produkcyjny, jak to wygląda w pudełku? Kiedy zaczynasz produkcje
bienek Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 patryczken16, hehe dobre z tym zniczem Przecież można bez problemu kupic na allegro płatki carnauby i samemu się pobawić w robienie wosku. Na necie można znaleźć proporcje i potrzebne składniki.Drogą prób i błędów można zrobić całkiem fajne smarowidło
Pavlik Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Koniec z tym mieszaniem, dajmy konkrety: Poniżej up z bezpośredniego porównania Zymoli. Patrząc od lewej: Carbon/Glasur/Concours: Jeszcze 2 tygodnie i będą trzy miesiące jak nocują pod chmurką, przebieg tygodniowy 500-600km: Dwa czynniki, które spowodowały zauważalne pogorszenie odpychania wody. 1. Lakier nałapał sporo syfu z trasy i pomalutku przypomina papier ścierny. 2. Woda - zwykła kranówa, do tej pory zawsze polewałem wodą z osmozy a to duża różnica. Jak na chwilę obecną, to Concours i Glasur bardzo blisko...Carbon troszeczkę osłabł.
JM63 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Titanium na nieglinkowanym lakierze przetartym tylko Aplikacja przy ok 5*C i ogromnej wilgotności.
Master kecav Opublikowano 7 Lutego 2013 Master Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Kiedy zaczynasz produkcje To chyba jeszcze nie czas. Wciąż trwa etap "zabawy". Ale postaram się coś napisać w innym wątku, bo to miejsce służy trochę do czegoś innego .
Griffe Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Sam myslalem nad takim "mieszaniem" nawet zaopatrzylem sie w skladniki, ale jakos wolna chwila na to sie nie znalazla. Moim zdaniem nalezy sie tym chwalic jak najbardziej a nie "ukrywac". Rozumiem, ze zalozysz w odpowiednim dziale jeszcze dzis watek na ten temat, opiszesz i pokazesz fotki. Kibicuje juz temu "mieszaniu"
Altay Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Sonus SFX-4 Paint Sealant kładziony na dedykowany cleaner. Smarowany w 24*c na plusie, poczekane zgodnie z zaleceniem producenta 15 przed starciem, następnie wygrzewanie każdego panelu po 3h. Efekt po 4 dniach od aplikacji : Na plus ładne podbicie ziarenka, dobre odpychanie wody Uploaded with ImageShack.us
morieris Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Miesiac po aplikacji, zeby nie bylo ze mieszam nie podajac nazwy produktu, ale jej nie znam, noname do testow, podobno ceramika siakas. Na filmie auto tylko po snow foam. Juz pare razy dostalo prochem i narazie jest zaskakujaco dobrze
Pavlik Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Królu ...film widoczny tylko dla "towarzystwa wzajemnej adoracji"
morieris Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Cos sie spsulo, jak wroce do domu to poprawie
przemas22 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Sonax Xtreme Briliant Shine Detailer po 7 dniach i 400km
lakikwap Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 O w morde.. kurde nawet 2 warstwy colli pokonuje miażdżąco, trzeba sie tym bardziej zainteresować
JM63 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Sonax Brilliant Shine, 3 dni, 500km, aplikowany przy ok 2*C na lakier tylko umyty szamponem... http://www.youtube.com/watch?v=NlaCQDMnQdk&feature=youtu.be
Raku Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 a kiedy była korekta i czy było coś wcześniej na lakierze?
Rekomendowane odpowiedzi