Jump to content

Recommended Posts

Posted

WItam chciałbym się was spytać jaką polecilibyście mi maszynę polerską do docierania wosku, żeby nie robić tegą ręcznie. Czy polerka oscylacyjna wystarczy- zawsze wykona ona więcej obrotów niż ręczne docieranie. Co polecacie??

Posted

polecam robić to ręcznie, nakładać tylko możesz maszyną i to tylko woski w płynie

• Administrator
Posted

grzesiek8630, co rozumiesz pod pojeciem "docieranie" ? Aplikacje czy polerowanie zaschniętego wosku ?

[ Dodano: 15 Październik 2010, 14:41 ]

grzesiek8630, co rozumiesz pod pojeciem "docieranie" ? Aplikacje czy polerowanie zaschniętego wosku ?

Posted

najlepszą maszyną do docierania wosku jest ludzka ręka... zdecydowanie, nie ma co próbować czym innym. ew. aplikacja, ale większość fajnych wosków jest przystosowana do pracy rękoma/aplikatorem.

Posted

Mówiąc o docieraniu chodzi mi o polerowanie zaschniętego wosku. Mam myjnię ręczną i czasami juz ręka mi odpada więc chcialem sobie jakoś ułatwić życie

Posted

grzesiek8630, albo za dużo wosku, tak jak mówi Maciek albo zła technika albo zły produkt. jakim woskiem pracujesz?

Posted
nakładać tylko możesz maszyną i to tylko woski w płynie

Niekoniecznie - znam takich co woski twarde też nakładają polerką. Najpierw na aplikator, a potem rozsmarowują na padzie ;)

• Administrator
Posted
Niekoniecznie - znam takich co woski twarde też nakładają polerką. Najpierw na aplikator, a potem rozsmarowują na padzie

Co więcej, są woski twarde stricte przeznaczone do nakładania polerką, np. Dodo Juice Supernatural machine stick ;)

Posted

Tak czy siak wg mnie nakładanie polerką jest mocno nieporęczne i jakby trochę ciężko dojść w niektóre miejsca. Zdecydowanie zostanę przy aplikatorze lub bezpośrednio dłońmi ;)