RASUK Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 SJake: co bys ewentualnie mogl polecic? wydaja mi sie ze to jest efekt srodkow chem/deszczu(???) ktorym poddany byl samochod/deszczu w przeszlosci (przebarwienia wygladaja jak po skropleniach)
RASUK Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 SJake: to w sumie niewielkie elementy i ksztalt tez w sumie wydaje sie byc w miare 'wygodny' do recznej polerki, czy mimo wszystko nie daloby sie tego sprobowac podejsc bez maszyny?
Pavlik Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 zapewne dremel i krążek filcowy dał by tu radę
SJake Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 RASUK, jak masz parę w łapach na 1000-1200 obr/minute to tak...
RASUK Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 SJake, az na tyle moze to nie, ale jesli mam np. na powiedzmy 1/6 z 1200, to poprostu zajmie mi to 6 x dluzej
SJake Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 RASUK, no nie wiem. Ja najczęściej robię to padem do polishingu i specjalną pastą do takich listewek. Równomierne wyprowadzenie tego ręcznie jest awykonalne.
michal Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 RASUK, no nie wiem. Ja najczęściej robię to padem do polishingu i specjalną pastą do takich listewek. Równomierne wyprowadzenie tego ręcznie jest awykonalne. co to za pasta
RASUK Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Sprobuje to ugryzc raz jeszcze po nastepnym myciu, najpierw pasta do renowacji lakieru autoglym, ewentualnie mam jeszcze Farecle G3 oraz tego megs'a all polish. Myslalem ze jest moze jakis plyn ktory to poprostu usunie, ale widze ze jedyne co wchodzi w gre to spolerowanie tego..
matherr Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 mam ten sam "problem" w vectrze 07', listwy pod oknami pokryły się mlecznym nalotem i z blaskiem mają mało wspólnego, auto myte zarówna na bezdotykowych jak i ręcznie na podwórku jakieś pewne sprawdzone rozwiązania? Wkrótce biorę się za korektę lakieru i chciałbym doprowadzić i listwy do należytego stanu tak to wygląda:
BEPS Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam. Polecam przepolerować element pastą do polerowania aluminium i chromu np firmy sonax. Pozdrawiam.
matherr Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam. Polecam przepolerować element pastą do polerowania aluminium i chromu np firmy sonax. Pozdrawiam. to jest pasta do korekty ręcznej czy rotacją można na małym padzie próbować?
bruno Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Ja u siebie grille (różne auta ) jechałem zawsze delikatną polerską i wszystko schodziło. Czy ręcznie czy na maszynie bez różnicy. Ja ręcznie uzywałem i wszystko schodzilo.
BEPS Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Można ale trzeba pamiętac żeby nie dać wysokich obrotów żeby nie przypalić listew, myślę że ręcznie spokojnie zejdzie.
matherr Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 spróbuję więc miękką gąbką plus ff3000 może pomoże, jeśli nie przetestuję ww. sonaxa, fg500 ewentualnie na twardym padzie
Arek_ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam. Polecam przepolerować element pastą do polerowania aluminium i chromu np firmy sonax. Pozdrawiam. beznadziejna jest ta pasta, mi nic nie pomogła
BEPS Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 A do czego była używana do wżerów czy nalotu
matherr Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam. Polecam przepolerować element pastą do polerowania aluminium i chromu np firmy sonax. Pozdrawiam. beznadziejna jest ta pasta, mi nic nie pomogła co pomogło jeśli to nie tajemnica
SJake Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Pamiętajcie, że chrom, a "chrom", a listwa aluminiowa to nie to samo.. W przypadku tej vectry to "plastiko-chrom" Nie powinno być problemu...
matherr Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 mnie to jak metal wygląda ale może się nie znam, zdecydowanie różni się od chromu na plastikowym grillu, zrobię próbę i dam znać z pastami lub sonaxem
Arek_ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam. Polecam przepolerować element pastą do polerowania aluminium i chromu np firmy sonax. Pozdrawiam. beznadziejna jest ta pasta, mi nic nie pomogła co pomogło jeśli to nie tajemnica do tej pory nic, tam gdzie był mniejszy nalot co nieco poschodziło autosolem ale w 90% okropny nalot pozostał
RASUK Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Chwile wczesniej pisalem o tym samym problemie w moim temacie. Mialem ten sam problem, A6 C6. Dzisiaj udalo mi sie to usunac, schodzi bez problemu, uzylem nieco twardszej MF oraz pasty renowacyjnej do lakieru AutoGlym. Nie mialem czasu ogarnac calosci ale zrobilem probe i schodzi dobrze pozostawiajac idalny blask. Pozdr
matherr Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 twarda gąbka plus fg500 z rotacją nie poradziły sobie z tym nalotem, pomyślałem, że nie szkodzi aluchromem maźnąć ale efekt też oczywiście żaden
HubertRinkon Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 U mnie też lipa nie poradziły sobie z tym Meguiars Hot Rims Mag and Aluminum Polish WURTH Preparat do CHROMU, MOSIĄDZU, ALUMINIUM
Rekomendowane odpowiedzi