micha-ł Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Carire, oba powinny być odpowiednie. #16 nie jest specjalnie wymagająca. Nie musisz czekać na pełnię księżyca i wyliczać kwart Ważne żeby lakier był czysty i odtłuszczony. Świetnie sprawdza się SRP, CL68, LP..... więc Achilles też będzie w porządku. Ostatnio kładłem "na golasa", po odtłuszczeniu benzyną ekstrakcyjną. Woskowałem tak jak formy do odlewów z żywic i jest świetnie. Także do dzieła
cocolino Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Jak się ma do FK ? Może też dołożę do kompletu łatwe w polerowaniu? długo się trzyma ? W porównaniu do FK 1000P szestnachę poleruje się dużo ciężej. Jeden i drugi położyłem kilkanaście razy w różnych temperaturach i wilgotnościach i zasada zawsze była taka sama.
kubik Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Położyłem wczoraj #16,polerowanie bez problemów,choć zymol to to nie jest,a miejscami samochód jeszcze wilgotny był. Zapach przy aplikacji spoko Kładziony na srebrny lakier,więc bez krasnoludków,widać,że coś leży i w sumie tyle Byle trzymał
Carire Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 kubik, ja dzisiaj własnie polozylem 1 warstwe na wolfgangu 3/4 auta a dach i maske na achillesie za 5 h nakladam 2 i zobaczymy jak sie bedzie spisywał zapach spoko, aplikacja jak to w garażu więc łatwa i tak samo polerowanie
kubik Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 kubik, ja dzisiaj własnie polozylem 1 warstwe na wolfgangu 3/4 auta a dach i maske na achillesie za 5 h nakladam 2 i zobaczymy jak sie bedzie spisywał zapach spoko, aplikacja jak to w garażu więc łatwa i tak samo polerowanie To pełne bhp Ja to pełną partyzantkę odstawiłem,byle do świąt dotrzymał Potem można naprawią mi maszynę,to się strzeli jakiś cleaner maszynowo z 2warstwy #16 i będzie haj lajf Bo co trzeba powiedzieć wydajny jest
Carire Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 kubik, sie okaże jak taka mieszanka sie spisze mam nadzieje że będzie dobra a jak nie to pójdzie wtedy na ipie i sie zobaczy czy bedzie lepiej pewnie że wydajny i bardzo lekko go sie rozprowadza
grabek246 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 ulepszoną 16 juz ktos smarował?
Moderator psemo Opublikowano 8 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja smarowałem #16, która jest dostępna "po powrocie" do sprzedaży. Nie zauważyłem żadnych różnic w porównaniu do wersji sprzed kilku lat.
Carire Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 grabek246, ja tak samo, smarowałem i jak dla mnie bdb jak chcesz kupic to Polecam
grabek246 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 w takim razie po mrozach zamawiam:-)
Carire Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 grabek246, dobra decyzja jak coś podziałasz już to podziel się swoją opinią
grabek246 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Carire, raczej bede działał dopiero na wiosne
wolny Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie wiem jak u Was ale u mnie Meqs #16 na cleanerze Dodo LPL nie kropelkuje jakoś niesamowicie:/ Ważne by lakier był zabezpieczony ale u Was tez tak jest? Auto jakis tydzien po myciu...
powalla Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 653026 Auto jakis tydzien po myciu... Myślisz że wosk pokryty "brudem drogowym" będzie kropelkować ? Umyj auto, a wtedy pewnie odetkasz ten wosk
menior Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 jak dla mnie ten wosk okazal sie masakra Po otworzeniu byla papka Wiec jak tu polecano sprobowalem go rozpuscic,odczekac i schowac do lodowki...faktycznie konsystencja sie nieco poprawila ale do idealu daleko Otworzylem go niedawno i wszystko plywa w puszce Wyslalem zazalenie do sprzedawcy i twierdzi ze pomimo swej konsystencji nadaje sie do uzytku,ale wez pracuj czyms takim
samwdomu Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 U mnie też się leje i to podobno normalne dla tego wosku. Najlepiej 2-3 godzinki przed woskowaniem wsadzić go do lodówki a potem jak najszybciej woskować żeby się znowu nie rozpłynął
transporter0 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Również zamówiłem ten wosk miesiąc temu, lubię go. Niestety przyszedł w formie papki, oczywiście odpowiedź Meguiar's "ten typ tak ma". Włożenie do lodówki niby pomaga ale nie zdążę nawoskować całego auta i już pływa... W temperaturze pokojowej robi się zupełnie płynny a wtedy aplikacja jest bardzo uciążliwa... Trzeba chyba będzie wrócić do Coli lub kupić coś innego.
menior Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 To troche porazka ze tak renomowana firma sprzedaje taki badziew i upiera sie w twierdzeniu ze tak ma byc
transporter0 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Niestety, szkoda bo wosk bardzo przyjemny. Może nie tak trwały jak Coli czy FK ale robi fajną robotę Mój po wymieszaniu tej całej papki (bo zaczął się oddzielać jakiś bezbarwny składnik na górze) zrobił się zupełnie płynny, typowy wosk w mleczku. Tydzień w lodówce powoduje jedynie lekkie stwardnienie. Najgorsze jest maczanie aplikatora w tej puszce, nie idzie położyć cienkiej warstwy. Będę próbował go przelać do jakiegoś opakowania z aplikatorem (np. takiego jak mają Sonaxy w mleczku) a jak to nic nie da to na śmieci. Zresztą w US jest to samo http://www.meguiarsonline.com/forums/sh ... DUEkqI4.97 A to stanowisko Megs Polska Dzień dobry, Wosk M16 zawiera bardzo dużą ilość składników naturalnych (ma największą zawartość wosku naturalnego wosku carnauba ze wszystkich wosków), dlatego jego konsystencja może ulec zmianie. Aczkolwiek zmiana konsystencji nie wpływa w żaden sposób na jego właściwości. Można bez obaw nakładać go na lakier. Przesyłam także Panu oficjalną informację, jaką otrzymaliśmy bezpośrednio od Meguiar’s USA: „M1611 can appear like this due to the composition of the product, more natural ingredients (it is our highest content carnauba wax in the range, and the transit time included from manufacturing to placement at retail. Good news is that the product will perform perfectly when used as directed, which is light application onto an applicator pad, thin layers applied to the paint surface, and wipe off with a microfibre. Customer will come out pleased with the result!! Any more questions please let me know”. Pozdrawiam / Best Regards Meguiars logo 2012 email sign Kinga Wawrowska| Dział obsługi klienta Automotive Centre ul. Wierzbowa 11 | 62-500 Konin | Polska tel + 48 63 218 00 11 | info@meguiars.pl | http://www.meguiars.pl
xnolb Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Zanim trafiłem na forum, kupiłem z rozpędu #16. Dzisiaj otworzyłem puszkę i zobaczyłem Czy wszystko jest w porządku z tym woskiem? Na zdjęciach wyglądał inaczej... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Nexsus Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Zanim trafiłem na forum, kupiłem z rozpędu #16. Dzisiaj otworzyłem puszkę i zobaczyłem Czy wszystko jest w porządku z tym woskiem? Na zdjęciach wyglądał inaczej... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Powinien być niebieski O.o
xnolb Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Jest niebieskawy ale nie aż tak jak na zdjęciach w necie i dodatkowo moje zdjęcie jakoś tak trochę dziwnie wyszło. Martwi mnie jego konsystencja i te białe grudki. Na zagranicznych forach wyczytałem żeby go roztopić i powinien wrócić do normy.
CrisAGC Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Tak jak piszą, przetop go a potem włóż do lodówki i zobacz po pewnym czasie czy wrócił do swojej pierwotnej konsystencji
Nexsus Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Generalnie z #16 jestem nie zadowolony, problem ten co wszyscy, po prostu płyn się robi... trzyma się pare dni z podróżą, powiem tak. Jest to czarna owca w stajni Megsa
Rekomendowane odpowiedzi