smerf91 Posted April 3 Report Posted April 3 Cześć, korzystając z ładnej pogody i urlopu wziąłem się za pozimowe ogarnięcie mojego autka. Jako blokers pakowanie z samego rana i wyjazd na bezdotyk licząc, że mnie nikt nie pogoni Na pierwszy ogień idą koła za pomocą Fresso do opon + i Excede UWC 1:4 na felgi. Szybkie płukanie + pierwsze mycie ręczne szamponem Neoxal i wlatuje dekontaminacja: Pricbort + glinka od Workstuff + APC na pozostałe dekory. Teraz szybkie czyszczenie szyb Glaco glass compound i kolejne mycie ręczne + suszenie i przejazd do garażu Na bazie w pierwszej kolejności wlatują niewidzialne wycieraczki od Glaco i na tylną wycieraczkę powłoka od Soft99. W końcu zabieram się za to na co czekałem całą zimę Testowo sprawdzam jak się sprawdzi Meguairs UC którego dawno nie używałem. Test zdany na 5+ więc szykuję sprzęt i pastę Koch 9.02 do grubszych rys. Lakier oczyszczony więc wlatują woski. Na dach HOW Sapphire, na całą resztę Natty's Red Jeszcze tylko oponki ADBL Tire coat i gotowe Tak się prezentuje peżot na gotowo Micha się cieszy bo w końcu znalazłem czas i mogłem wrócić do tego co kiedyś pochłaniało sporą część wolnego czasu To by było na tyle. Dzięki i do następnego 22 5
analyzator Posted April 4 Report Posted April 4 @smerf91 czerwony najładniejszy Jak tire coat się sprawdza?
smerf91 Posted April 4 Author Report Posted April 4 14 minut temu, analyzator napisał(a): Jak tire coat się sprawdza? Wizualnie trafia w moje gusta, trwałościowo nie sprawdzałem bo jak widzę, że traci na wyglądzie to podbijam innymi
DaV Posted April 4 Report Posted April 4 Ahh miałem kiedyś Nattysa Red, świetny wet look, zapach i ta łatwość aplikacji. Czysta przyjemność. Pięknie siadło na tym lakierze 1
smerf91 Posted April 4 Author Report Posted April 4 10 minut temu, DaV napisał(a): Ahh miałem kiedyś Nattysa Red, świetny wet look, zapach i ta łatwość aplikacji. Czysta przyjemność. Pięknie siadło na tym lakierze W pełni się zgadzam. Wosk kupiony specjalnie pod ten lakier A jego aplikacja to typowy "PPZ" jak to kiedyś stara gwardia określała
zeea Posted April 4 Report Posted April 4 Fajny kolor na peżocie no i ogarnięcie całości wzorowe (plus za wosk 1
Qlimaxss Posted April 5 Report Posted April 5 @smerf91 Fajnie że wróciłeś chociaż na chwilę z postami, brakowało mi twojej aktualności . A co do pracy, nie myślałeś żeby na takie akcje brać ręcznik glinkuajcy lub rękawice . Sam parę razy tak robiłem na bezdotykach . Na pianie super to przyspiesza pracę , chyba że powierzchowna smoła to co innego. 1
smerf91 Posted April 5 Author Report Posted April 5 1 godzinę temu, Qlimaxss napisał(a): Fajnie że wróciłeś chociaż na chwilę z postami, brakowało mi twojej aktualności . Dzięki Niestety dzieci w takim wieku, że absorbują dużo "wolnego" czasu przez co detailingi odeszły w zapomnienie 1 godzinę temu, Qlimaxss napisał(a): nie myślałeś żeby na takie akcje brać ręcznik glinkuajcy lub rękawice . Sam parę razy tak robiłem na bezdotykach . Miała być rękawica ale niestety miałem jakąś z aliexpress i się przykleiła do opakowania ... więc wpadła tradycyjna glinka. Polecisz jakiś ręcznik lub rękawicę glinkującą godną zakupu?
Qlimaxss Posted April 5 Report Posted April 5 @smerf91 Wiem o co chodzi . Nie raz bezdotyk wieczorową porą to jest maks na co sobie można pozwolić . A co do rękawicy to ja mam z Moje Auto , kosztowała może z 30 duszki, a robi taka sama robotę co rękawice rodzinych producentów za 90-100. Jedyny aktualnie jej problem jest jej dostępność ciężko ją dostać na Polskim portalu na A. 1
Recommended Posts