7Monika7 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Hejka, przychodzę z problemem i liczę na waszą pomoc oraz wiedzę. Niestety, wyjeżdżając dziś przodem z galerii skręcając zarysowałam (tak, wiem, głupota totalna, ale cóż) kie Picanto (2019) i to dosyć niestety widocznie :(. Patrzyłam już tak troche w internecie jakimi to może być sposobami usunięte (w zależności od głębokości rysy, a tu jest dosyć mocno) i w jakich cenach, aczkolwiek chciałam też zapytać typowo na forum, które tego dotyczy. W załączniku są dwa zdjęcia. Niestety, moje umiejętnosci fotografii są żadne, ale może te zdjęcia pozwola nakreślić "powagę problemu). Może gdyby to było starsze auto to by w ogóle tematu nie było, ale to jest młode, musi mi jeszcze posłużyc i chciałabym, żeby jednak było to zrobione. Liczę na wasze podpowiedzi, za które z góry dziękuję.
adi1509 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Pozostaje raczej malowanie, musisz liczyć od ok 1000zł za jeden element.
Eidos71 Opublikowano Piątek o 05:23 Zgłoś Opublikowano Piątek o 05:23 @7Monika7 - można spróbować zabawy z zaprawkami. Jak rozumiem, uszkodzone zostały elementy lakierowane, więc odpowiednia dawka cierpliwości, uwagi i czasu (przede wszystkim na utwardzanie poszczególnych warstw lakierów) na pewno da poprawę wyglądu tych uszkodzeń. Na pewno nie osiągnie się idealnego efektu, ślady będzie mniej, lub bardziej widać, ale czasami udaje się naprawić podobne uszkodzenia tak, że są one praktycznie niewidoczne dla kogoś, kto nie wie, że takie uszkodzenia wcześniej się tam znajdowały. Podstawa to dobrać odpowiedni kolor i odcień lakieru bazowego (nie dobierać po kodzie, tylko znaleźć dobrego fachowca, który wymiesza kolor na podstawie elementu nadwozia (klapka wlewu paliwa, obudowa zewnętrznego lusterka) - lakiery z czasem utleniają się i blakną, zmieniając swój odcień w stosunku do odcienia tego samego, świeżego lakieru dobranego wg kodu). 1
analyzator Opublikowano Piątek o 06:18 Zgłoś Opublikowano Piątek o 06:18 O ile nie jest wgniecione to bym naprawiał Smart. Możesz próbować zaprawki lub szukać specjalisty. Wyjdzie spoko nie będzie zwracać uwagi.
DaV Opublikowano Piątek o 08:36 Zgłoś Opublikowano Piątek o 08:36 Poszukaj w swojej okolicy tak jak pisze analyzator, usług smart repair. Tanio nie będzie, w ciemno strzelam +1000zł Możesz też przepolerować to uszkodzenie będzie na pewno mniej widoczne i tak z tym jeździć nie przejmując się. Ja dla przykładu już dawno zrozumiałem, że to ja posiadam auto a nie auto mnie xD
7Monika7 Opublikowano Sobota o 07:25 Autor Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:25 Super, dziękuję wam bardzo za pomoc. Właśnie wcześniej czytałam o tej metodzie Smart. Zdaję sobie sprawę, że idealnie nie będzie i muszę sporo kasy szykować, ale ogarnę to, skoro może to tak dobrze wyjść, jak piszecie. Jeszcze raz wielkie dzieki
Rekomendowane odpowiedzi