Pawel.Z Posted March 4 Report Posted March 4 Witam wszystkich, Mam pytanie, posiadam kia który ma dużo czesci w chromowany jakby plastiku i po naszej ciężkiej zimie mam jakby wzery na owych plastrach. Moglibyście doradzić czy glinkowanie jest bezpieczne ? Trochę boję się uzywac apc, czytałem że skutecznie może zniszczyć chrom. Dzięki Pozdrawiam Pawel
Pawel.Z Posted March 7 Author Report Posted March 7 Witam, Ok spróbuję, posiadam glinkowaniu wyglada tak :
Pawel.Z Posted March 7 Author Report Posted March 7 @Dreamer42 tyle ze ten "chrom" ma niecały rok... Po zimie jakieś badziejstwo wyskoczylo
DaV Posted March 8 Report Posted March 8 Normalnie bym ci zalecił wd40 + wełna stalowa ale z racji, że to plastik to nie jest prawdziwy chrom tylko jakas powłokla naniesiona na plastik. Bardzo delikatna zresztą i już widzę, że się podnosi. Chyba nic z tego, clenerem odświeżysz blask ale te kropki zostaną.
zeea Posted March 8 Report Posted March 8 Dokładnie tam coś wstaje od wewnątrz. No chyba że to folia jest
analyzator Posted March 10 Report Posted March 10 @Pawel.Z nie zrobisz raczej nic z kropkami. Ew rekalamcja. To nie jest od kamieni? Sprawdź cleaner typu lime prime lub pasta finisz nawet ręcznie jeśli ogólnie nie ma to błysku/ odbicia.
Pawel.Z Posted March 12 Author Report Posted March 12 @analyzator byłem w serwisie gwarancyjnym i czekam na odpowiedz. Z tego co sie dowiedzialem to wada "fabryczna" i dużo aut z tymi ala chromami przyjeżdża. Co najciekawsze mi to wyskoczyło z tyłu samochodu a najczęściej pokazuje się na przodzie. Dzięki za podpowiedzi. 1
Recommended Posts