Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze doradzam ,ale przed wybraniem się na kurs chociaż podstawy bym z internetu ogarnął: mycie, dekontaminacja, podstawy z wnętrza można na swoim aucie potestować, wtedy jak pójdziesz na takie szkolenie będziesz miał już jakąś bazę wiedzy, ale to moja opinia. 😀

• Lubię to 1
Opublikowano

No jasne, polecam na początek zakup kilku podstawowych kosmetyków i akcesoriów i zacząć działać. Zacząć od "mycia detailingowego" tak samo wnętrze podstawowo ogarnąć i nie martwić się bo i tak prędzej czy później produkty uda się wykorzystać bo i tak auto się będzie myć jak już zajawka przeminie. Jak coś to pisz albo szukaj na forum lub YT filmiki oglądaj.

Opublikowano

@Carl2003 w sumie zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz w własnym zakresie dbać o swoje auto, nie rozumiesz masy pojęć i skrótów które tu czytasz, nie wiesz co to powłoka, co to cleaner itp to się nie bój. Wszystko da się tu na forum wyczytać, duuuużo też można podpatrzeć na yt. Tylko pytanie do ciebie chcesz zapłacić za wygodę, żeby ktoś ci to wytłumaczył czy poświęcisz sobie trochę czasu. Jeśli Cię to intetresuje to research nie będzie na pewno problemem a zaoszczędzoną kasę (i to nie małą) wydasz na niezbędne kosmetyki 🙂 

Opublikowano

Ja uważam, że niezależnie od tego do czego finalnie będzie chciał tę wiedze wykorzystać powinien zaczynać od samokształcenia. Kurs o który dopytuje, po jakimś czasie, posiadając już pewną wiedzę i umiejętności może potraktować jako uzupełnienie tego co już wie i umie. Nigdy na odwrót. 

I tak jak już wspominali przedmówcy: tutaj znajdziesz sporo merytorycznej wiedzy, z YT też dużo się dowiesz i ja również spokojnie mogę polecić @AreK. Mimo, że nigdy nie uczestniczyłem w żadnym indywidualnym szkoleniu u niego, to jestem całkowicie spokojny o poziom jego wiedzy merytorycznej i praktycznej.  

Raczej unikałbym czerpania wiedzy z FB.